Jasnime Schreiber: Tisíce metrů ode dna

Paula toho k životu moc nepotřebuje: domov, trochu peněz na jídlo a malého bratra Tima, kterého miluje nade vše na světě. Pak ale dojde k hrozné nehodě, která ji uvrhne do hluboké deprese. Z beznadějného stavu ji dostane teprve Helmut, starý mrzout, který jí paradoxně vlije do žil novou chuť do života. Nakonec se Paula a Helmut společně vydávají na dobrodružnou cestu, která je oba vede k sebepoznání...

Lenka Horňáková – Civade: Symfonie o novém světě

Knihou se vinou příběhy dvou lidí, jejichž osudy se poprvé protnou v roce 1938: Božena, s dítětem v náručí, přichází do Marseille, aby se odtud dostala do Ameriky. Vladimír je v Marseille nový konzul ještě mladé československé republiky. Československo ale záhy zaniká a Vladimír stojí před nesnadnou volbou mezi loajalitou a vzdorem. Autorka ve svém románu vzdává hold nejen silným ženám, ale také muži, jenž dokázal využít chaos na počátku 2. světové války a zachránit stovky lidských životů.

Mons Kallentoft: Křik k nebesům

V autě je nalezen mrtvý chlapec. Zdá se, že ho tam zapomněla jeho matka, která trpí psychickými problémy. Smrt vlastního dítěte je pro ni tou nejhorší myslitelnou tragédií, navíc však začne dostávat výhružné anonymní dopisy. Když se žena stane obětí chladnokrevné vraždy, musí se Malin Forsová na celý případ podívat novýma očima...

Danielle Steel: Bod zlomu

Být skvělou matkou, partnerkou i lékařkou není vůbec jednoduché. Své o tom ví Stephanie i Wendy. Spolu s Billem a Tomem se vydávají do Francie na lékařskou stáž. Tito lékaři byli vybráni pro jedinečný projekt: se svými pařížskými protějšky se zúčastní programu školení pro případy hromadných neštěstí. Když je nevýslovně krutý násilný čin přiměje jednat, dočasný pobyt v Paříži se pro ně stane bodem zlomu - časem nejtěžších rozhodnutí, jaká v životě učinili a jejichž následky ponesou po celý život.

Michael Connelly: Obhájce

Michael Haller je advokát „bez kanceláře". Úřaduje na zadním sedadle svého vozu, aby mohl být co nejblíže svým klientům - opilým řidičům, drobným podvodníkům, překupníkům drog a podobným existencím. Když si ho jako obhájce najme playboy z Beverly Hills, kterého zatkli za napadení mladé ženy, získá po letech prvního bohatého klienta. Kromě toho je přesvědčen, že se mu konečně naskytla šance obhajovat nevinného člověka. Postupem času ale odhaluje, že případ nebude tak jednoduchý, jak se na první pohled zdálo...

Melanie Summers: Manželkou podruhé

Abigail je spisovatelka zamilovaných románů s historickou tematikou. Coby spisovatelka je vcelku úspěšná, ale po životní tragédii jí psaní nejde. Ne zcela dobrovolně se musí odstěhovat z luxusního bytu v New Yorku. Místem, kde se chystá začít nový život, je malý ostrov u kanadských Pobřežních provincií. Drsná přímořská krajina a malebné městečko plné rázovitých postaviček se stanou skvělou inspirací pro další tvorbu.

Annette Bjegfeldt: Kodašká Píseň písní

Rodinná sága, v níž plachá malířka Esther popisuje osudy tří generací žijících v jenom domě v Kodani. Když Estheřin dědeček koupil tento dům v roce 1921, představoval si domov prodchnutý operou, bohémským duchem a láskou. Události, které postihly rodinu, ale i celou Evropu během jednoho století však předčily všechno, co by si uměl představit.

Tana French: Slídil

Bývalý detektiv Cal Hooper je k smrti unavený a útěk z rušného Chicaga do odlehlé vesničky na západě Irska mu připadá jako dokonalý nápad. Koupí si polorozpadlý dům, plánuje jeho rekonstrukci a procházky po nekonečně zelených kopcích. Jenomže pak ho jeden z místních kluků požádá o pomoc. Jeho bratr zmizel a celé vesnici, včetně policie, je to zřejmě úplně fuk. Calovy policejní instinkty se probudí k životu a nedají mu pokoj. S tím místem je totiž něco špatně a on zkrátka musí zjistit co.

Karla Kubíková: Hájovna

Píše se rok 1985. Linda žije v hájovně, která je součástí vojenského prostoru, v němž jsou umístěni ruští vojáci. Jedné noci změní hloupá legrace nezvaných hostů její osud v tragédii a Linda se ocitne ve vězení. Oporou jí je mimo manžela i kamarádka Hanka. Po propuštění z vězení se vrací na hájovnu, na které ji pomalu, ale definitivně nahradila Hanka.

Ewald Arenz: Staré odrůdy

Sally má před maturitou, ale jediné, po čem touží, je klid. A tak se rozhodne utéct. Mlčenlivá Liss žije sama na statku mezi poli a vinicemi a stará se o rozlehlé hospodářství. Hned při prvním setkání Sally zjišťuje, že Liss je jiná než ostatní dospělí, nesoudí ji, neklade podezřívavé otázky. Liss nabídne Sally nocleh a jedna noc na statku se změní v pobyt na dobu neurčitou. Dívka pomáhá Liss s hospodářstvím a objevuje kouzlo obyčejnosti. Její hostitelka však není zdaleka tak silná, jak se zdá, a možná to nakonec nebude Sally, kdo potřebuje zachránit.

Tim Sullivan: Zubař

George Cross je podivín a není snadné s ním vyjít. Ovšem díky své posedlosti logikou, detaily a systémem je současně i skvělý detektiv. Když je nalezen zavražděný bezdomovec, Crosse tento případ zaujme. Snad proto, že i on je outsider. A když se objeví spojitosti mezi mrtvým mužem a starým nevyřešeným případem, upoutá ho ještě víc.

Kristin Harmel: Kniha ztracených jmen

Eva Abramsová chtěla nechat minulost navždy za sebou. Fotografie v novinách v ní však oživí vzpomínky na události staré přes šedesát let. Jen ona ví, že v objevené knize je zašifrován nejen osud desítek židovských dětí, jimž se díky padělaným dokladům podařilo z okupované Francie uprchnout do Švýcarska, ale také příběh lásky, který přerušila válka.

Darby Kane: Trofej

Lila žije se svým mužem nerušený život v univerzitním městečku. Ne vše je ale tím, čím se na první pohled být zdá, a ani Lila není ženou, za kterou ji ostatní považují... Nejprve zmizí mladá studentka. Brzy nato i Lilyn manžel - profesor na univerzitě. Posléze vyplouvá na povrch, že pohřešovaná dívka je ve skutečnosti už třetí v řadě za posledních pár let a oba případy přikrývá mnohem zlověstnější stín. Souvislosti jsou nejasné a městečko je na nohou. Všichni se strachují o osud oblíbeného profesora, kromě jeho manželky...

Kate Morton: Hodinářova dcera

V létě roku 1862 skupina mladých umělců, vedená talentovaným malířem Edwardem Radcliffem, hodlala strávit měsíc odloučeni od okolního světa na horním břehu Temže, aby našli inspiraci pro svoji tvorbu. Jejich pobyt však skončil tragédií - jedna z dívek byla zastřelena a druhá zmizela. O stopadesát let později mladá archivářka Elodie nachází v londýnském muzeu dvě zdánlivě nesouvisející položky - fotografii mladé ženy a skicák, obsahující kresbu domu u řeky. Elodie je těmito nálezy uchvácena a na vlastní pěst začíná pátrat po historii nalezených předmětů...

Alicja Sinicka: Služebná

Julia je mladá žena se spoustou snů, která si přivydělává úklidem domácností. Jednoho dne nastoupí do vily manželů Borewských. Rodinu tvoří poněkud tajemná žena Maria, její muž Mikuláš, vlivný advokát, posedlý středověkem, a také dospělý syn Kacper, spisovatel, který pracuje na svém novém románu. Krátce po nástupu dávají Borewští Julii návrh na užší spolupráci a společné bydlení. Julia se stává součástí strašlivé hry, kdy se boj o vlastní důstojnost a svobodu změní v boj o holý život...

Dagmar Digma Čechová: Jedna z pěti

Edita se na oslavě svých čtyřicátin dozví, že jedna z jejích nejlepších kamarádek je milenkou jejího muže. Jednu po druhé poznává své přítelkyně blíže, postupně některé ze seznamu podezřelých škrtá a při hledání viníka se dostává i k manželovi a sobě samotné...

Vladana Gomes Adolfo: Na Afriku zapomeň. Pravdivý příběh Češky v Angole

Autobiografický román české autorky, která snad od malička toužila žít v Africe. Aby se svému snu přiblížila, otevřela v Ostravě Afro kavárnu. A když jí do života vstoupil sympatický Angolan, mohla se konečně přestěhovat na černý kontinent. Stala se součástí africké rodiny, začala podnikat a dočkala se svých vysněných dobrodružství. V této knize popisuje, jaké to je být Evropankou v africké rodině.

Ewa Przydryga: Blíž, než myslíš

Malý penzion v Gdyni a tajemná žena, která si v něm pronajala pokoj a teď mizí v kufru auta maskovaného muže. Takovou scénu vidí Nika Werner, majitelka penzionu, když sleduje okolí na monitorech průmyslových kamer. Byla svědkem únosu, nebo je její mysl omámená léky a alkoholem? Policie se drží druhé verze, neboť bere v úvahu ženin špatný psychický stav a to, že ještě nedávno byla pacientkou psychiatrické léčebny. V této situaci se Nika rozhodne sama odhalit pravdu a zahájí vlastní pátrání.