Hiró Onoda: Moje třicetiletá válka

Druhá světová válka skončila, avšak na malém filipínském ostrůvku dál bojuje japonský voják Hiró Onoda s chimérou vlastních chybných představ. Nemůže ani jinak - čest pro něj byla nejzákladnějším existenčním kritériem. Navíc v armádě prošel zvláštním výcvikem pro diverzní boj, byl zasvěcen do taktiky dezinformací a dokonce mu sám generál Joko-jama kladl na srdce, aby vydržel za každou cenu, protože ostrov je klíčovým místem pro znovudobytí Filipín. Hiró Onoda, odříznutý od okolního světa a později považován za mrtvého, plní na ostrůvku své vojenské povinnosti celých třicet let - během nich se domnívá, že válka stále pokračuje.

 

Marlena de Blasi: Antonia a její dcery

Autorka zavede čtenáře na rodinnou farmu v srdci žhavé Itálie. Temperamentní Antonia, pozoruhodná žena dohlíží na pořádek a chod domácnosti, ve které bydlí čtyři generace nebojácných a houževnatých toskánských žen. Do jejího životního příběhu se vepsalo běsnění druhé světové války, láska i smutek, hluboká tajemství i doutnající hněv. Přesto dokáže i rozesmát a zcela nepochybně dojmout svou vřelostí a spontaneitou.

 

Tereza Salte: Šlehačková oblaka

Tereza měla kupu snů a v knize vypráví svůj životní příběh s retrospektivou do dětství, které bylo kouzelné a zároveň plné dřiny. Propocené vzpomínky na tréninky gymnastiky se mísí s vůní šeříkové zahrady starého domu na Ořechovce, ve kterém vyrůstala. V dospělosti odešla za svým snem do Norska, kde prožívá svou pohádku, ale i hořké chvíle odloučení od rodiny, ztrátu nejbližšího člověka a momenty, kdy musí začít svůj život zase a znovu téměř od nuly.

 

Vladimír Čermák: Bělohorský podvod

Pochybnosti o tom, co byla a nebyla bitva na Bílé hoře, o co tam šlo i jaká byla její skutečná role v dění spojeném s tehdy probíhající třicetiletou válkou, vyjádřila v minulosti již celá rada badatelů. Autor této studie použil k podpoře tvrzení, že jde o rozsáhlý a po čtyři století pečlivě udržovaný podvod, nejen autentické dokumenty, které ač jsou již delší dobu známé, nikdy ale dosud nebyly ze strany domácích či zahraničních dějepisců využity, stejně jako některá svědectví renomovaných domácích badatelů z raného novověku.

Marek Eben: Myšlenky za volantem

Marek Eben se představuje jako vtipný vypravěč, který glosuje nejrůznější události ze svého života, vzpomíná na blízké osoby, případně dokonce uvažuje nad nečekanými souvislostmi a situacemi, které ho „přepadly“ v dnešní neklidné koronavirové době. Tyto myšlenky a postřehy napadají autora téměř výhradně při řízení motorového vozidla: při této činnosti tak myslí nejen na šoférské umění svého tatínka či na domácí čtyřnohé mazlíčky, ale i na potíže s navigací nebo zkušenosti se servisem.

 

Bernardine Evaristová: Dívka, žena, jiné

Kniha sleduje strhující osudy dvanácti britských žen na strastiplné životní pouti napříč uplynulým stoletím. Nebojácná farmářka, lesbická feministka, uklížečka středního věku, úspěšná bankéřka, přísná učitelka či žena v domácnosti s poporodní depresí.

 

Liz Trenow: Láska a válka

Román odehrávající se krátce po ukončení první světové války vypráví příběh tří žen, které se nečekaně potkávají v malé flanderské vesničce, hledajíc pozůstalé. Do hotelu de la Paix přichází plachá Angličanka, mladá kurážná Američanka a tajemná dvojice matky se synem ze Švýcarska. Každá z žen někoho hledá, jedna manžela, druhá bratra, třetí syna. Každá z žen má za sebou strašná válečná léta, ale i jinou životní zkušenost. Přesto jsou schopny najít v sobě navzájem oporu a sílu pro nový začátek.

 

Jeffery Deaver: Komunita truchlících

Při sledování dvou údajných zločinců narazí lovec odměn Colter Shaw ve washingtonské divočině na záhadnou komunitu. Jedná se o podpůrnou skupinu pro osoby v těžké situaci, nebo o nebezpečnou sektu? Místo plánovaného hledání tajné zprávy, kterou ukryl jeho otec, se Shaw vydává komunitu prošetřit. Doufá, že tak zachrání život mladé ženě - a možná nejen jí. Postupně ale zjišťuje, že někteří lidé udělají cokoli, aby jejich tajemství zůstala skryta.

 

Amira Keidar: Lalečka

Píše se rok 1941, válka je v plném proudu a v židovském ghettu se narodí malá holčička Ráchel. Její rodiče Jacob a Zippa jí přezdívají Lalečka a udělali by cokoli, aby ji zachránili. Těsně před jejími prvními narozeninami začnou nacisté ghetto likvidovat. Jacobovi, který slouží jako židovský policista, je jasné, že zůstat znamená pro obě jistou smrt, a rozhodne se proto dceru zachránit za jakoukoli cenu. Podaří se mu ji i s manželkou propašovat za hranice ghetta, kde Zippa vyhledá své kamarádky z dětství Irenu a Sofii. Předá jim Lalečku a nakonec se vrací zpátky, aby zjistila, jaký osud potkal jejího muže a rodiče. Irena a Sofia se navzdory nesmírnému riziku o Lalečku starají po celý zbytek války...

 

Daniela Tully: Hotel u Jezera stínů

V dětství byla babička pro Mayu, vyrůstající na předměstí Mnichova, tím nejdůležitějším člověkem na světě. Krátce po Mayiných šestnáctých narozeninách, babička beze stopy zmizela a její tělo bylo nalazeno o dvacet sedm let později v rekreačním středisku u jezera na severu státu New York. Jak se tam ale dostalo? Odhodlaná dopátrat se pravdy, Maya opouští svůj život v Německu a vydává se do Spojených států rozplést záhadu, jejíž vlákna sahají daleko do minulosti - od New Yorku na začátku 20. století, po Německo před a během druhé světové války. A čím více tajemství rozkrývá, tím více se zamotává do pavučiny lží - až se nakonec musí rozhodnout, jak moc je pro ni pravda skutečně důležitá. A jestli jí stojí za to pro ni obětovat šanci na lásku i vlastní život.

 

Chris McGeorge: Hádej kdo

Morgen Sheppard, moderátor televizního pořadu se probudí v pokoji hotelu Grandhotel, připoutaný k posteli. Spolu s ním je zde dalších pět lidí. Všichni jsou zmateni, nechápou, jak a proč se zde ocitli. Pokoj je zamčený, bez možnosti úniku a v koupelně mrtvola neznámého muže. Mají tři hodiny na to, aby vyřešili vraždu muže v koupelně, jinak všichni zemřou. Nastává souboj s časem. Morgan přesvědčí ostatní, aby ho osvobodili z pout, zjistí, že mrtvý je Simon Winter, jeho bývalý terapeut a snaží se dopátrat motivu vraždy.

 

Renáta Fučíková: Hrdinky. Příběhy významných českých žen

Kniha představuje šedesát výjimečných a někdy i zapomenutých žen z české historie. Chronologicky seřazené, krátké medailonky významných českých žen z různých oborů lidské činnosti nás seznamují s jejich životním příběhem a zároveň i přibližují dobu, ve které žily.

 

Colin Rushton: Sabotér z Osvětimi

Životní osudy britského vojáka Arthura Dodda, který byl od roku 1943 uvězněný v koncentračním táboře Osvětim. Kniha přináší i portréty dalších britských zajatců, kteří pracovali stejně jako Arthur v továrně IG Farben.

 

Camila Läckberg: Stříbrná křídla

Fayein exmanžel Jack je ve vězení a ona sama začala nový život napůl mezi Itálií a Švédskem, odkud řídí prosperující kosmetické impérium Revenge. Jackovi se podaří utéct z vězení - a hned nato se někdo pokouší skoupit všechny akcie Revenge a firmu tak nepřátelsky převzít. Faye se vydává do Stockholmu, aby podnik zachránila. V luxusním hotelu v centru metropole se setkává s finančníkem Davidem a po několika dalších schůzkách se do sebe bezhlavě zamilují. Faye se snaží zjistit, kdo jí chce podnik ukrást, brzy si ale uvědomuje, že sama to nezvládne.

 

Jean-Paul Dubois: Na světě žijeme každý den

S vypravěčem Paulem a jeho blízkými nahlédneme do odlišných prostředí a míst světa. Francie, Dánsko, Kanada, kostel, rezidenční komplex, hráčské doupě nebo vězení. Paulův otec - dánský pastor, matka - podnikavá krasavice, napůl Indiánka a pilotka, spoluvězeň Patrik - takové nevšední postavy tvoří důvěrný svět hrdiny, který s nimi zažije okamžiky štěstí i pády, dramata i bezpráví, aniž ho přitom opustí jemný ironický humor. Strhující, dějově i emotivně bohatý a inteligentní román ukazuje svět a lidi, jací jsou: nikdo a nic není jen černé nebo bílé.

 

Peter Tremayne: Smrt z milosti

V dalším z příběhů oblíbené detektivní série se čtenář opět ocitá v Irsku 7. století a vydává se spolu s Fidelmou na pouť do Santiaga de Compostela. Hned první noci na lodi ale zmizí v bouři jeden z poutníků a vypadá to, že ho smetla vlna -- ovšem jen do chvíle, než se najde zakrvácený hábit. Stísněné prostory lodi se stávají místem plným nebezpečí, jež nezmizí, dokud Fidelma nezjistí, co se stalo a proč.

 

Stina Jackson: Pustina

Liv Björnlundová si svůj osud nevybrala, určila jí ho Pustina, vesnice na samém konci silnice. Dcera ze statku, který poznamenala rodinná tragédie, pracuje na benzinové pumpě, kam ji každý den vozí otřískaným volvem její despotický otec Vidar. Liv si připadá jako v kleci. Až do chvíle, kdy je v opuštěné studni v lesích nalezen Vidar mrtvý. Do smrti hněvivého starého muže se zaplete dvojice dealerů a zlodějíčků, kteří věděli o jeho skrývaném bohatství. Ale všechno může být složitější...

 

Sofi Oksanen: Norma

Norma, mladá žena z Helsinek, se potřebuje vyrovnat se smrtí své matky Anity. Hledá důvod jejího odchodu, jenže kromě toho se o její matku usilovně zajímají i příbuzní, v jejichž kadeřnickém salonu pracovala. Byznys s prodlužováním vlasů je velmi výnosný a Anita jejich salonu dodávala z neznámého zdroje pravidelně velice kvalitní vlasy... Jak však Norma postupně odkrývá, za kadeřnickým salonem se skrývá byznys ještě daleko výnosnější, cyničtější a za hranou zákona. Norma však má jedno tajemství - je mysteriózní hříčkou přírody: vlasy jí rostou extrémně rychle, takže se musí denně stříhat, navíc má díky nim schopnost poznat stav a pocity lidí kolem sebe...

 

Lauren A. Forry: Tajemství Abigale Hall

Londýn 1947. Sedmnáctiletá Eliza a její mladší a duševně křehká sestra Rebeka přišly při bombardování během druhé světové války o matku a otec poté v záchvatu šílenství spáchal sebevraždu. Sestry se snaží s touto tragédií vyrovnat a žijí v péči excentrické tety Bess. Později proti své vůli musejí opustit Londýn a začnou pracovat pro tajemného pana Brownwella v sídle s názvem Thornecroft, kde se nachází tajemná Abigalina síň. Velmi brzy zjistí, že to nejhorší je teprve čeká. Uštěpačná a zlomyslná domovnice, paní Pollardová, je odhodlaná před sestrami vše utajit. Snaží se je co nejdéle udržet daleko od města a hlavně řečí, které tu o panství kolují. Když Eliza objeví knihy pocákané krví, hrůzu nahánějící fotografie a portréty záhadné ženy, začne se pomalu rozplétat klubko tajemství. Rebeka se ale čím dál víc podvoluje paní Pollardové, a tak musí Eliza jednat rychle, aby sestru i sebe zachránila a dostala je od domu co nejdál.

 

Richard Russo: Šance tu je

Jednoho zářijového dne se na ostrově u pobřeží Massachusetts ve svých šestašedesáti letech sejdou tři kamarádi. Vidí se poprvé od vysoké školy, a už tehdy se snad nemohli víc lišit -- natož dnes. Lincoln je realitní makléř, Teddy vlastní malé vydavatelství a Mickey je muzikant za zenitem. Každý z nich má své vlastní tajemství, nemluvě o záhadě, která jim už více než čtyřicet let vrtá hlavou. Příběh o tom, že pouta přátelství mohou člověka omezovat a zároveň mu prospívat úplně stejně jako vazby uvnitř rodiny či jakéhokoli jiného společenství.

 

Karen Whitte: Sny o pádu

Je to už devět let, co Larkin utekla z rodného Georgetownu a přísahala, že se už nikdy nevrátí. Když se ale dozví, že její matka zmizela, nezbývá jí nic jiného, než se vrátit domů - do města, které miluje a zároveň se ho obává. Larkininu matku nakonec naleznou ve vyhořelém vraku blízko rodinné rýžové plantáže. Je těžce zraněná, v bezvědomí a nikdo netuší, jak se tam dostala. Larkin se rozhodne zjistit, co se stalo, ale netuší, že při hledání odpovědí odhalí tajemství skryté více než padesát let...

Marie Phillips: Krize středního věku. Pohrajte si s osudem

V rámci jednotlivých příběhů může čtenářka přistoupit na hru, v níž se pohybuje v různých životních situacích. Předpokládá se, že si tak vytvoří jakousi fiktivní, nicméně vlastní krizi středního věku. Rázem se tak dostává do role manželky úspěšného muže a výtečně hodnocené matky, která si navíc velmi dobře vede i ve svém zaměstnání. Přesto však trpí pocitem, že cosi k dokonalému štěstí a spokojenosti postrádá... Rázem se tak ocitne na začátku cesty, která jí s pomocí mnoha gamebookových možností nabízí hned několik řešení. Je jenom zapotřebí, aby si vybrala ta správná...

 

Miroslav Bobek: Supi v hotelu Cotinental

Ředitel pražské zoo Miroslav Bobek píše o nejzajímavějších událostech, které se odehrály v zákulisí zoologické zahrady, ale také o druzích zachráněných zvířat a odchovaných mláďat, která zoo vypustila zpět do přírody.

 

Mirka Zlatníková: Marie Terezie. Miluj a panuj

Příběh začíná v roce 1723 korunovací Karla VI. českým králem. Od této chvíle se rozvíjí láska mezi Marií Terezií a Štěpánem Lotrinským, kteří se navzdory politickým machinacím nakonec spojí v plodném manželském svazku, ze kterého vzejde 16 dětí. Kniha ovšem zachycuje i Mariino nastoupení vladařské cesty a spletité politické zákulisí na císařském dvoře.

Caroline Montague: Tajemství italské vily

Itálie 1937. Alessandra Marstonová truchlí nad ztrátou svého manžela Anthonyho, když zjistí, že zdědila rodinné sídlo svých předků – vilu Duranteových skrytou hluboko v kopcích malebného Toskánska. Touha po novém začátku ji přiměje opustit i s dcerou Dianou domov v Londýně a vydat se vstříc druhé šanci. V neznámém prostředí a s novým jménem. Před blížící se válkou se vila stává nejprve domovem samotné Alessandře, její rodině a přátelům a poté i všem, kteří se potřebují ukrýt. Do toho vstoupí Davide, mladý muž, který skrývá pravdu o tom, kým doopravdy je, a Diana začne hledat svou lásku tam, kde jí to zdravý rozum v této nelehké době vymlouvá. Doma v Británii mezitím vypukla válka a Alessandřin syn Robert, který s ní v touze dokončit školu neodcestoval do Itálie, se upíše vlasti jako stíhací pilot Royal Air Force. Osud jej však zavádí na starý kontinent, kde má sehrát klíčovou roli při osvobozování Itálie svírané fašismem. Díky své statečnosti se brzy stane pro Spojence nepostradatelným a v hlubokém utajení musí čelit nebezpečí většímu, než si kdy dokázal představit. Všude zuří válka a rodinu Duranteových potkává láska i radost, ztráta i nenávist. Kdo zůstane naživu, až chvíle utrpení a bezpráví pominou?

 

Jana Bernášková: Jak přežít svého muže

Mladá herečka Lucie se po mateřské dovolené snaží vrátit ke své herecké kariéře, ale setkává se s běžnými strastmi svobodných matek.. Svérázně a s vtipem řeší a komentuje různé životní situace, které by někteří označili za tabu a při nichž by leckdo raději přivíral obě oči. Hrdinku na její nelehké životní cestě nedoprovázejí pouze její extrovertní a tak trochu potrhlé kamarádky, ale i Šedivka, její vnitřní hlas, se kterým má komplikovaný vztah.

 

Joanna Bolouri: Nejkrásnější čas v roce

Emily má skvělou práci, přátele a nádherný byt, dostatečně vzdálený od její bláznivé rodiny, kterou navštěvuje jen jednou za rok. S přítelem Robertem jí to taky klape, a tak jediný stres v jejím životě představuje její hlučný soused Evan. Jenže pak se její vztah nečekaně rozpadne a Emily se dostane do úzkých. S kým pojede na Vánoce domů? V zoufalství požádá o doprovod svého souseda...

Caroline Mitchell: Pravda a lži

Psychologický thriller, v němž detektiv inspektorka Amy Winterová musí přistoupit na manipulativní hru sériové vražedkyně, aby zjistila, kde jsou ukrytá těla jejích obětí. Ona sériová vražedkyně je navíc Amyina matka.

Julia Kelly: Světla nad Londýnem

Pro Caru je mnohem jednodušší zabývat se minulostí, než čelit realitě. Obchod se starožitnostmi, kde pracuje, je pro ni ideálním místem. Když objeví deník a fotku neznámé dívky ve stejné uniformě, kterou nosila její babička během druhé světové války, dá se do pátrání. Co se stalo s autorkou poutavého deníku a jaké tajemství skrývá babička, která odmítá o válce mluvit? Rozluštění těchto záhad Caru donutí vyrovnat se se svými traumaty.

Michelle Marly: Mademoiselle Coco a vůně lásky

Biografický román o módní návrhářce Coco Chanel. Coco se podařilo vybudovat úspěšný módní salon, ale když však její milenec Boy Capel nečekaně zahyne při autonehodě, je úplně ochromená žalem. Teprve plán vytvořit na památku své lásky parfém jí dodá novou energii. Při hledání vhodné vůně se seznámí s charismatickým Dimitrim Romanovem. Spolu s ním cestuje na jih Francie, do kolébky všech významných vůní, a brzy přichází na stopu vůni lásky.

 

Edwin Hill: Nezvětsní

Ostrov Finisterre ležící u pobřeží státu Maine je odlehlý a nevlídně krásný - turisté ho sice rádi vyhledávají, ale obvykle na něm moc dlouho nezůstanou. Ovšem ne každého návštěvníka na ostrově vítají. V polorozpadlém viktoriánském domě se totiž zabydlela skupina podivných squatterů a narkomanů. Potom se ztratil malý chlapec. A ačkoli se nakonec zase živý a zdravý našel, začali být místní podezřívaví.

 

Alice Vincentová: Přesazená

Najednou je to tu -- člověk je dospělý, bez partnera, s pochybnou kariérou a ještě pochybnějším bydlením. Začne se ohlížet do dětství a vzpomínat na jeho krásné jistoty. Pro novinářku Alici Vincentovou se v podobné situaci takovou jistotou stala dědečkova zahrada, její svoboda, klid a krása. Po krachu vztahu začala sázet, pěstovat a nechávat žít pokojové rostliny, kdekoli a kdykoli to jen šlo. A s tím, jak prospívaly její rostliny, záhy začala prospívat i ona...

 

Imogen Clark: Pohlednice bez podpisu

Třicetiletá Cara se stará o otce, který trpí Alzheimerovou chorobou. Její matka zemřela, když byly Caře dva roky. Jednoho dne objeví Cara na půdě krabici s pohlednicemi, které byly adresované jí a jejímu bratrovi. Kdo je poslal a proč je jejich otec ukryl a nikdy o nich nemluvil? Aby Cara zjistila pravdu, vydává se do Ameriky za svou jedinou příbuznou. Postupně rozplétá pavučinu lží, jež halila celý její dosavadní život, který se s odhalením pravdy obrátí celý naruby...

Cath Staincliffe: Nádech do ticha

Jedno dubnové páteční dopoledne vlak v 10:35 opustí Manchester a míří do Londýna. V jednom konkrétním vagoně sedí několik cestujících, kteří se neznají. Jeff, Caroline, Naz, Meg, Nick, Rhona a Holly. Žijí své vlastní životy, mají své rodiny, přátele, svá trápení i radosti. Každý nastoupil do vlaku z jiného důvodu, ale nikdo z nich netuší, že jejich čas se krátí. Jedním z cestujících je i Saheel, nervozní mladý muž v mikině s kapucí a batohem. Muž odhodlaný vybojovat svou svatou válku...

 

Petra Soukupová: Věci, na které nastal čas

Život nelze naplánovat ani se na něj nedá dopředu připravit. Alice a Richard, sedmnáct let jejich společného života, dvě děti, Kája a Lola. Kájovi je třináct a začíná mít rodičů dost, Lole bude jedenáct a nejvíc ze všeho na světě si přeje psa. Nikomu se nic moc neděje, stereotyp všechno překrývá jako měkká deka. Asi to není štěstí, ale žít se v tom dá. Až do chvíle, než se objeví někdo nový. A s tím pocit, že doteď to vlastně nebyla láska. Jenže jsou rodina, a cokoliv se stane jednomu, poznamená všechny. A Kája s Lolou musí najednou řešit to, co děti nikdy řešit nechtějí.

 

Shaun Morey: Neuvěřitelné a pravdivé!

Knížka kuriózních i napínavých rybářských příběhů, doplněných drobnými fakty a zajímavostmi ze světa ryb a rybářů.

 

Zdeněk Svěrák: Posel hydrometeorologického ústavu. To jeli dva ve vlaku

Literární podoba dvou úsměvných, původně rozhlasových miniatur Zdeňka Svěráka ze 60. let 20. století.

 

Hugh Howey: Písek

Starý svět je pohřben pod masou písku, nový svět přežívá na vršcích pohyblivých dun. V zemi skučícího větru a pekelného, všudypřítomného písku se čtveřice sourozenců pokouší dát znovu dohromady svou rodinu. Jejich otec pracoval jako písečný potápěč, jeden z těch, kdo z hlubin pouště přináší pozůstatky starého světa, které lidem pomáhají přežít. Ale otec zmizel. A svět, ve kterém své děti zanechal, nejspíš brzy zmizí taky...

 

Hakan Nesser: Osamělí

Všechno začíná v roce 1969. Během studií v Uppsale se spřátelí šestice mladých lidí. Pořídí si autobus a vyrazí s ním na cestu do východní Evropy. Tento zpočátku bezstarostný výlet jim však přinese zážitky, které je navždy poznamenají. Po nějaké době jeden z nich za záhadných okolností zemře. O pětatřicet let později je na stejném místě nalezena mrtvola dalšího. Složitého vyšetřování se neujme nikdo jiný než inspektor Barbarotti.

 

Oliver Pötzsch: Kejklíř. Životní příběh Johanna Georga Fausta

Historický román s faustovskými motivy se odehrává v Německu na sklonku 15. století.

 

Natasha Lester: Skříň plná Diora

1939, Paříž - život Skye se rozpadá, když zjistí, že s civilním létáním je konec. Obloha teď patří letcům z RAF, ale Skye se nehodlá vzdát. Vstupuje do Pomocné letecké přepravní služby ATA a její život se protne s životy Catherine a Margaux, dvou členek protinacistického odboje, a společně se zapojí do válečného úsilí. O téměř sto let později nachází vnučka Margaux skříň plnou šatů od Diora a zjišťuje, že svoji babičku zná mnohem méně, než si doposud myslela…

Gianfranco Calligarich: Poslední léto ve městě

Kultovní italský román. Třicátník Leo tráví celé dny tím, že se nazdařbůh poflakuje po římských ulicích a náměstích, vysedává po kavárnách s náhodnými známými a marně čeká na svou příležitost. Nemá žádnou stálou práci ani přátele, jedinou jistotu mu v neukotveném životě dává pronajatý byt a ojeté auto. Z existenciální letargie ho vytrhne temperamentní Arianna, ale i ta zakrátko zase zmizí...

Elizabeth Lowell: Dokonalý tah

Sara je obchodnice s uměním z velkoměsta. Jay je vysloužilý voják, který se po otcově smrti rozhodne postarat o rodinný ranč. Když Jay pozve Saru na svou farmu, aby ohodnotila několik obrazů z otcova dědictví, není připraven bojovat s neodolatelnou přitažlivostí, kterou k Saře cítí. Jakmile se ale Sara octne v hledáčku skrývajícího se vraha, je odhodlaný za její záchranu nasadit vlastní život.

 

Ulf Schiewe: Atentátník

Beletristicky zpracovaný příběh sarajevského atentátu z roku 1914.