Peclová, Kateřina: Jižní Amerikou od severu k jihu

Kniha popisuje zážitky dvou mladých lidí, kteří cestovali sami téměř rok po Jižní Americe.

Michlová, Marie: Smrt a pohřby slavných, aneb, Poslední cesty osobností našich dějin

Autorka si v této knize dala za cíl připomenout čtenářům, jak skončily životy čtyřiceti významných postav českých dějin a jak dramatické osudy čekaly jejich ostatky.

Jungerová, Barbora: Okolí Prahy – východ

Kniha obsahuje programy na devět prodloužených víkendů v okolí Prahy v nejzajímavějších místech regionu a poskytuje nám tipy a nápady podle ročních období, pro pěší i cyklisty.

Pozoruhodná místa naší vlasti

Všechna pozoruhodná místa v této knize, ať již byla vytvořena přírodou, nebo lidskou rukou, jsou zajímavá nejen na pohled, ale i skutečností, že se s nimi pojí poutavý příběh.

Kosik, K. S. : Jak přelstít Alzheimera

Univerzální pomocník pro boj s touto čím dál rozšířenější nemocí. Jak nemoc včas rozpoznat, jak snížit riziko jejího výskytu, jak ji zpomalit a udržet si co nejdéle kvalitní životní styl? Nato všechno odpovídá kniha profesora neurologie na Harvardské lékařské univerzitě Kennetha S. Kosika.

Surosz, Mariusz: Ach, ty Češky!

Individuální zkušenosti osmi českých žen umožňují autorovi představit dějiny Československa od dvacátých let 20. století přes válečné a poválečné časy až po pražské jaro a sametovou revoluci.

Kollár, Jozef: 55 minut mezi životem a smrtí

Emigrovat z ČSSR na Západ bylo snem snad každého normálního člověka v nenormálním systému, který komunistická strana udržovala v zemi od roku 1948 až do listopadové revoluce v roce 1989. z železné klece se dalo uniknout několika způsoby, ale ani jeden nebyl bez rizika. Získat cestovní doložku od policie nebylo snadné, a pokud se o ni ucházela celá rodina, většinou neuspěla. Kdo chtěl odejít stůj co stůj, musel hranice překročit ilegálně.