Juraj Šebo : O socialismu s láskou
Úspěšný slovenský autor netradiční literatury faktu, který vtrhl na slovenský trh s publikacemi, které popisují jednotlivé dekády minulého století, napsal knihu, jež by měla být blízká i českému čtenáři .Píše o životě v socialismu z pohledu obyčejného člověka. Jak sám říká, do mrtvého psa se nekope. Dá se o tom ale psát. Kniha O socialismu s láskou zahrnuje autorův pohled na 50. a 60. léta, která jako dospívající mladík částečně prožil v Praze. Vyprávění sice není uspořádáno podle dějepisných pravidel, ale určité fanfaronství faktů je úžasné. Ocitneme se přímo ve víru událostí, potkáváme typické postavy a postavičky našich mikrodějin, navštěvujeme staré pražské hospůdky, chodíme po Starém Městě, plaveme i bruslíme po Vltavě, hrajeme stolní fotbal,
zažíváme rozhlasová nedělní rána, sovětské filmy, vzpomínáme na Karla Vlacha i na Kučerovce. Juraj Šebo je chlapík se skutečně výborným archivem paměti.

Chasrd Starks: Ztraceni v Tibetu. Pravdivé příběhy II.světové války
Dosud nepublikovaný příběh amerických letců, kteří za II. světové války havarovali nad Tibetem. Pětice patřila k prvním cizincům, kteří kdy vstoupili do zakázaného města. Stalo se tak dva roky před Heinrichem Harrerem autorem knih Sedm let v Tibetu a Návrat do Tibetu a byli jedni z posledních, kteří Lhasu spatřili před čínskou invazí.