S politováním oznamujeme příznivcům Jiřího Schmitzera a neotřelých divadelních zážitků, že jsme nuceni z důvodu malého zájmu o vstupenky zrušit hned dva programy z přelomu dubna a května – koncert Jiřího Schmitzera, plánovaný na čtvrtek 27. dubna, a divadelní představení Z deníku hraběnky M., které mělo 4. května zahájit Dny japonské kultury v Mnichově Hradišti.

Klub v nové sezóně, která začala v září, významně rozšířil nabídku kulturních pořadů, a to ve dvou základních liniích: „Významné místo jsme chtěli v první řadě poskytnout hodnotným menšinovým žánrům, kam řadíme oba právě zrušené pořady – jak koncert hudebně zcela nezařaditelného a originálního interpreta, jakým je Jiří Schmitzer, tak monodrama o japonské hraběnce Mitsuko Coudenhove, skutečně žijící ženě s nesmírně zajímavým životním osudem. S produkcí jsme domluvili finančně velmi výhodné podmínky. Ani tak divácký zájem nestačil na to, aby se ze vstupného zaplatil alespoň nezbytný zlomek nákladů. Nemůžeme hrát pro dvě divadelní řady z dvaceti, to by byla neúcta k umělcům. Diváci sami nakonec rozhodují svým zájmem o tom, jakou programovou skladbu bude Klub dlouhodobě nabízet. Nyní jsme opakovaně narazili v situacích, kdy jsme přesvědčeni o nesporné kvalitě umělecké produkce, kterou chceme do Hradiště přivézt. Naopak výrazně bodujeme s druhou, do jisté míry opačnou programovou linií, v níž přivážíme Hradišťákům známé televizní tváře. I tato druhá linie pochopitelně patří k úkolům kulturní instituce, která se stará o volný čas občanů,“ říká jednatel Klubu Jiří Senohrábek.

V ohrožení pro divácký nezájem tak rozhodně není stand up comedy show Celebrity (úterý 23. května), v níž se představí Ondřej Sokol, moderátor TV show Tvoje tvář má známý hlas, či Muzikál Smolíkovi s Evou Holubovou a Bobem Kleplem v hlavních rolích (čtvrtek 25. května), nebo mimořádně kvalitní hra Návštěvy u pana Greena se Stanislavem Zindulkou v hlavní roli (úterý 16. května). Zde naopak doporučujeme pořízení vstupenek co nejdříve – k mání je jich už jen omezený počet.