Od poloviny května do poloviny června připravil Klub pod titulem Jaro hereckých osobností 1. ročník přehlídky tří divadelních představení, v nichž hrají životní role ti největší čeští herci. Vstupenky můžete získat jak na celý cyklus, pak pochopitelně výhodněji, tak i na jednotlivá představení, v nichž postupně zazáří Stanislav Zindulka, Iva Janžurová a Simona Stašová.

Úvodní inscenace, Návštěvy u pana Greena, se odehraje v úterý 16. května od 19 hodin. Titulní postavu tu hraje již zmíněný Stanislav Zindulka. Zapomeňte na bodrého, vitálního seniora, který srší optimismem a dobrou náladou – to je nejčastější poloha rolí, které bývají tomuto znamenitému herci svěřovány. V Návštěvách u pana Greena bude Zindulka nerudným starcem, s nímž byste opravdu velmi neradi trávili svůj volný čas, natož mu ještě posluhovali. A to je právě úkol amerického mladíka, který si dle zámořských zákonů má formou práce ve prospěch poškozeného odpykat trest za chvíli své nepozornosti. S množícími se návštěvami se ti dva vzájemně poznávají stále blíž. Ale neznamená to, že by si nerudný domácí pouštěl mladíka blíž k tělu. Spíš je tváří v tvář jemu konfrontován životní zkoušce, s níž ve svém pokročilém věku již nepočítal. Onoho mladíka tu hraje Daniel Tůma, který roli převzal po Matěji Hádkovi. Není bez zajímavosti, že inscenace vznikla pod taktovkou významného filmového režiséra Vladimíra Michálka (Zapomenuté světlo, Je třeba zabít Sekala), jenž pro divadlo pracuje jen velmi výjimečně.

1. června navštíví divadlo Božská Sarah – rozumějte Iva Janžurová, která se oblékne do kostýmu Sarah Bernhardt, patrně nejslavnější francouzské divadelní herečky všech dob. Půjde o herecky nesmírně kultivovaný duel s Igorem Orozovičem, kterého znají skalní návštěvníci hradišťského divadla z představení Kurtizána, kde hrál po boku Chantal Poullain a Reginy Rázlové. Ne nadarmo získala Iva Janžurová za roli v této hře, kde se bilancuje jeden velký nejen herecký, ale obecně ženský osud, nominaci na poslední Cenu Thálie.

Do poloviny května máte stále ještě čas zakoupit si abonentku na všechna tři představení a jistotu, že se na vás se vstupenkami dostane. Od 1. května spouštíme vedle toho i prodej zbývajících vstupenek na jednotlivá představení. Volné abonentky i jednorázové vstupenky se už dají počítat jen na prstech, tak si při jejich pořízení pospěšte.