Poslední prázdninový víkend proběhlo Mistrovství ČR profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu na Městském stadionu v Ústí nad Labem. Mezi sedmnácti družstvy dobrovolných hasičů byl i Sbor dobrovolných hasičů Dneboh, který se na akci nominoval již podruhé a reprezentoval tak Středočeský kraj.

Celkově si dobrovolní hasiči ze Dneboha vedli výborně. V sobotu 31.8.2019, kdy se v dopoledních hodinách představili v běhu na 100 m s překážkami, brali součtem šesti časů dokonce druhé místo. Následovaly štafety, kde si vyběhli 5.místo a v neděli vše završil bohužel ne příliš povedený požární útok, na který si naši borci věřili zdaleka nejvíce. Ale i to je sport a 13.místo z požárního útoku.

Celkovým součtem bodů SDH Dneboh dosáhl na dělené 5. místo. Další 2 týmy ale měly lepší čas z požárního útoku, takže celkově se SDH Dneboh umístil na 7.místě. Pro sportovce možná zklamání, zejména po povedených „stovkách“. Celkově ale můžeme jen a jen pogratulovat. Malá vesnička se nejen že nominovala na MČR, ale navíc se mezi 17ti družstvy rozhodně neztratila.

Účast SDH na MČR podpořilo město Mnichovo Hradiště.