Už je to skoro tady, svátky plné radosti, štěstí a lásky, ale také návštěv více i méně oblíbených příbuzných, hádek s vlastní matkou či smutku z nenaplněného mateřství. Oblíbená autorka Cathy KELLY ve své knížce povídek Kouzlo Vánoc popisuje přesně tyto a ještě mnohé další situace, ve kterých se najde snad každý z nás.

Velkou sváteční klasikou je samozřejmě Vánoční koleda od Charlese DICKENSE. Naše knihovna vám ji nyní nabízí v krásném novém vydání s ilustracemi Roberta INNOCENTIHO.

Přestože většina dětí již netrpělivě očekává nadílku od Ježíška, který nikdy nezapomene přinést tu nejkrásnější knížku, zbývá ještě několik dní, takže si vaši nejmladší můžou v knihovně půjčit třeba nejnovější vánoční příběh Stopa od Holly WEBBOVÉ. Milé a dojemné vyprávění o malé Amelii, která pomáhá najít maminku nalezenému vlčeti.

Pro ty úplně nejmenší máme velké leporelo Co se děje o Vánocích od Anne SUESSOVÉ. Každou stránku s vánočními motivy si můžete společně prohlížet hodiny, a přesto budete objevovat nové a nové motivy.

Náš poslední tip je určen opozdilcům, ovšem pouze těm šikovným! Knížka Sněhové vločky od Caitlin SAINIOVÉ totiž obsahuje 100 háčkovaných vzorů na ty nejpůvabnější zimní dekorace.

Přejeme Vám všem krásné a klidné svátky strávené nejen s knihami, ale hlavně ve společnosti Vašich nejbližších!