Lenka Požárová: Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice

Autorka kuchařek vyráží do Střední Ameriky, kde v doprovodu charismatického obchodníka s kávou zažívá mnohá dobrodružství. Setkání s džunglí, sopkami, kávovými plantážemi, indiány, mnohočetnou rodinou, surfováním v moři, místní krmí i přírodními živly jsou popisována s nakažlivým humorem i chutí k jídlu.

Vladimír Sorokin: Telurie

Děj knihy se odehrává v roce 2054 po dvou evropsko-islámských válkách, které zničí starou Evropu. Vznikne tak nová Evropa, vracející se v mnohém do minulosti a přitom hledající nový řád. Důležitou roli při tom hraje nové narkotikum - telurové hřeby, zatloukané do mozku.

Nicholas Sparks: Nejdelší jízda

Jednadevadesátiletý Ira Levinson chce ještě naposledy zajet do hor na místo, kde strávil s milovanou Ruth líbánky. V hustém sněžení však přehlédne zatáčku. Na zledovatělém srázu se zlomenou rukou a rozbitou hlavou nezbývá Irovi než doufat, že si auta někdo všimne a zachrání ho. Při vědomí ho udržují vzpomínky na manželku, která zemřela před devíti lety. O pár desítek kilometrů dál se Sophia Danková poprvé v životě jede podívat na býčí rodeo, aby přišla na jiné myšlenky po nepříjemném rozchodu. Seznámí se se sympatickým kovbojem Lukem. Luke žije jen s matkou na ranči, každý den tvrdě pracuje, aby rodinný majetek ve finančních nesnázích zachránil. Sophia se ocitá ve světě, jenž má jen pramálo společného s pohodlným životem studentky dějin umění. Navíc Luke skrývá tajemství, které by mohlo jejich vztah ukončit. Ira a Ruth. Luke a Sophia. Dvě dvojice, jejichž osudy se nečekaně propletou. Kdo koho vlastně zachrání?

Rudolf Mertlík: Starověké báje a pověsti

Po více než dvaceti letech znovu vychází soubor nejznámějších starověkých bájí a pověstí. Díky němu se mohou čtenáři všech generací čtivou a přístupnou formou seznámit se stěžejním tématem antické literatury, se světem starověkých mýtů, bohů a hrdinů.

Louise Pennyová: Zátiší

Vražda a útulný kanadský venkov, kde se lidé doma ani nezamykají, to nejde příliš dohromady. Tím spíš, že se obětí stala vážená stará dáma a k násilné smrti došlo v lese, navíc překvapivým způsobem. Armand Gamache, vrchní inspektor quebecké Sureté, který je k případu přivolán, však moc dobře ví, že i ta nejidyličtější místa na zemi mívají svá nebezpečná tajemství...

Stanislav Češka: Případ nitravské mince

Hlavními hrdiny a velkomoravskými detektivy jsou opět Slavomír, kníže z mojmírovského rodu, a jeho vikinský přítel Erik. Příběh začíná roku 866 na Veligradu. Kupec Bojata se právě vrátil z Řezna a přináší překvapenému Slavomírovi dopis s prosbou o pomoc od bavorského krále.

Hana Lasicová: Služka

Kniha vypráví příběh nemanželské Anny z Banské Šťiavnice, která odešla jako třináctiletá do Vídně, aby tam pracovala jako služka v jedné vysoce postavené rodině. Nezkušená dívka, vlastně ještě dítě, se musí vyrovnat nejen se spoustou povinností, těžkou otrockou prací bez volných dní či odpočinku, ale také se zájmem mladého pána. Sama ví, jaké to je být "bastard", ale dokáže odolat naléhání mladého muže a touze svého srdce? 

Miloslav Lubas: Janovice, nikdy více, lepší kouli do palice!

Humoristický vzpomínkový román českého novináře a spisovatele mapující roky 1984 a 1985, kdy autor sloužil u nechvalně známého motostřeleckého pluku v Janovicích nad Úhlavou jako velitel čety na průzkumné rotě. Kniha evokuje svět Černých baronů, natvrdlých velitelů, děsivé ztráty času, ale také pocit sounáležitosti na konci husákovské éry.

Nora Roberts: Rudý šál

Fiona jako jediná přežila útok sériového vraha, který napadené ženy uškrtil a pohřbil s rudým šálem kolem krku. Z děsivého zážitku se jen pomalu vzpamatovává. Přestože je pachatel za mřížemi, tak je někomu trnem v oku ta jediná, která smrti unikla... 

Jennifer Probstová: Manželský omyl

Některé věci se zřejmě nikdy nezmění. Například to, že Carina Conteová je v očích své rodiny pořád malou holkou, ačkoliv nedávno dokončila vysokou školu a nastoupila do nové společnosti svého bratra. Té šéfuje bratrův kamarád Max. Ten sice ví, že Carina je z mnoha důvodů "zakázané ovoce", jenže oba je to k sobě přitahuje víc než je zdrávo. Když je po společně strávené noci přistihne Carinina matka, je jasné, že se musí podle staré italské tradice vzít ...

Sophie van der Stapová: Dívka s devíti parukami

Jedenadvacetiletá studentka Sophie místo přednášky ve škole poslouchá v ordinaci doktora, proč se poslední dobou necítí ve své kůži - má rakovinu. Krásné a veselé studentce se přes noc zredukuje život na pobyt v nemocnici. Aby si zachovala alespoň část "normálního" života, a zpočátku hlavně proto, aby zakryla ztrátu vlasů v důsledku chemoterapie, pořizuje si paruky. S každou z nich získává trochu jinou identitu, o něco víc lehkosti, hravosti, bezstarostnosti, stává se jiným člověkem.