Melodie Rose Winawerová: Písařka ze Sieny

Strhující milostný příběh a napínavý historický detektivní příběh, spojující dva lidi napříč časem...

Petr Nazarov: Kia ora e hoa

Příběh ze země Aotearoa se odehrává v rozmezí sedmnácti let na Novém Zélandu. Je to nejen cestopis, ale především příběh člověka o jeho osudové cestě.

J L Butler: Právem moje

Francine patří k těm šťastným ženám, kterým se naplnily sny ze studií. Je mladá, krásná a pracuje v prestižní advokátní komoře. Snobské prostředí londýnské hight society přináší i patřičnou klientelu. Jedním z takových je i Martin Joy, majitel investiční společnosti, který je v rozvodovém sporu. Fran naprosto podléhá jeho kouzlu a riskuje svou pověst i kariéru. Jednoho dne zmizí Martinova žena a ani jeden z nich nemá alibi. On se okamžitě stává hlavním podezřelým. Francine se pouští do vyšetřování na vlastní pěst. A nejen ji, ale i čtenáře čeká překvapivé rozuzlení.

Vladimír Mertlík: V první linii. Armádní generál Petr Pavel

Kniha vzpomínek i pohledů do budoucnosti armádního generála Petra Pavla. Otevřenými odpověďmi i slovy vzpomínek vypráví o své cestě z vojenského gymnázia k nejvyšší světové vojenské funkci, jaké kdy Čech dosáhl - předsedy Vojenského výboru NATO. Vzpomínky na dětství, záliby, návštěvy rozhodujících míst života. Jaký je držitel nejvyššího francouzského vyznamenání, Řádu čestné legie, a nejvyššího amerického vyznamenání, řádu Legie zásluh, v soukromí, prozradí generálovi nejbližší.

Sigrídur Hagalin Bjornsdóttir: Ostrov

Výjimečně se stane něco, co stmelí celé lidstvo, propojí osudy všech, jako by sebou zemská přitažlivost trhla a svět se na okamžik zmenšil, přiblížil, a každý jednotlivý člověk si pak pamatuje, kde byl, když se to událo nebo když se o tom dozvěděl. A někdy se svět zmenší natolik, že je z něj jenom jeden člověk. Jedna drobná lidská bytost v opuštěném zálivu. Vyčkává a sepisuje kroniku nedávných událostí, na něž nelze zapomenout.

Rudolf Krautschneider: Moře solí země

Kniha mořeplavce Rudolfa Krautschneidera nabízí pestrou mozaiku příběhů, myšlenek, úvah a rozhovorů. Podobně jako v jeho dalších dílech i zde čtenáře zaujme neutuchající životní energií, kusem moudrosti a smyslem pro humor.

Dominik Dán: Venuše ze zátoky

Pohodovou prázdninovou atmosféru léta roku 2009 naruší hrůzostrašný nález dívčího těla bez hlavy a rukou. Torzo najdou mladí sportovci z loděnice a zažijí opravdový šok. Za dva dny se na opačném konci města v jiné zátoce najde useknutá hlava. Případ se začíná nepříjemně a hlavně nepředvídatelně zamotávat. Extrémně horké léto komplikuje vyšetřování nejen milovníkům sněhu a deště, jakým je detektiv Richard Krauz, ale i odolnějším kolegům.

Radka Zadinová: Údolí ticha

Erika má v jednu chvíli všechno, co si jen může přát: láskyplný domov, nejlepší kamarádku, a navíc s ní chce chodit Viktor, který je snem všech holek. Jenže než se stihne vzpamatovat, všechno je pryč. Musí se vyrovnat s tím, že se jí život převrátil naruby a všechno, čemu věřila, zmizelo. Teď ji čeká život plný odpovědnosti za malou Haničku. Když se setká s Gabrielem, začíná se zeď, kterou kolem sebe vystavěla, pomalu bortit...

Jan Švehlík: 7777 kilometrů stopem Latinskou Amerikou

Cestopis zprostředkovává deníkovou formou čtenáři cestu českého páru z Dominikánské republiky přes Kubu a země Latinské Ameriky až do Brazílie. Autor popisuje cestovatelské zážitky, okolnosti a peripetie, které při svých cestách autostopem se svou přítelkyní prožili a v této souvislosti dává také nahlédnout do živé atmosféry setkání se zdejšími lidmi, kulturou či divokou nespoutanou přírodou.

Sidney Sheldon: Zítřek nedoženeš

Tracy Whitneyové se spolu s Jeffem podařilo vydělat na chamtivých boháčích celé jmění, ale k úplnému štěstí jí přece jen něco chybí. Jak měsíce ubíhají a Tracy se nedaří s milovaným mužem otěhotnět, začne se jí stýskat po adrenalinu dřívějších časů. Jednoho dne zmizí beze stopy. Tracy kdysi donutila zaplatit za hříchy ty, kteří zničili její rodinu, teď však někdo usiluje o odplatu.

Stanislav Komárek: Černý domeček

Román se odehrává v malém domku ve fiktivním jihočeském městečku jménem Kropáčova Blatnice mezi lety 1900 až 2000. Žije v něm, či v rámci dvacátého století spíše přežívá, několik generací téže rodiny, přes kterou se žene série pohrom v podobě obou válek a posléze komunismu.

Naďa Horáková: Tajnosti sborovny

Trefné postřehy ze školní praxe. Příběhy učitelů a žáků pobaví a prozradí s milou nadsázkou i to, co obvykle zůstává mezi čtyřmi stěnami tříd a sboroven většinou proto, že kouzlo okamžiku je nesnadno zachytitelné.

Tamara McKinley: Vzpomínky vyblednou

Christy už dlouho toužila vrátit se z australské Tasmánie do rodného Skotska. A nyní se po boku své dcery a vnučky skutečně vydá na cestu. Ty ale po čase zjistí, že Christyina minulost je mnohem temnější, než si vůbec dokázaly představit, a že návrat oživí hořké vzpomínky, které navždy změní jejich životy.

Michael Conneelly: Černá ozvěna

Harry Bosch je policista, který nejraději pracuje na vlastní pěst. Tentokrát vyšetřuje smrt svého přítele a spolubojovníka z vietnamské války. V tajuplném bludišti zločineckého podsvětí, se kterým je konfrontován, ožívá hrůza, kterou kdysi zažil ve Vietnamu jako příslušník jednotky specializované na boj v podzemních tunelech.

Jerome Colin: Bitevní pole

Manželský pár, jejž chování jejich patnáctiletého syna přivedlo na pokraj nervového zhroucení, si klade otázku: Co jsme udělali špatně? Nejspíš nic. Válka se však už rozhořela. A oni na ni nebyli připraveni. Škola jim pomocnou ruku nepodá, otci přeskočí, matka se zoufale snaží vzniklý požár uhasit. Román o lásce mezi rodiči a dětmi v rodině, kde jsou emoce vyhrocené jako na bitevním poli.

Zdeněk Grmolec: Králové ve stínu

Králové ve stínu jsou panovníci Vladislav a Ludvík z rodu Jagellonců. Román líčí jejich životní osudy, vypráví např. o stavbě Vladislavského sálu v Praze na Hradčanech, ale i o Vladislavově netradičním přístupu k výběru manželek. Ludvík Jagellonský vystupuje v románu jako rytíř bezmoci, jehož počínání nutně vedlo k porážce od Turků v bitvě u Moháče. Autor barvitě vypráví i o životech dalších postav, např. stavitele Benedikta Rejta, syna Jiřího z Poděbrad Hynka i uherského krále Matyáše.