Jillian Cantor: V jiné době

O tom, že ani válka nedokáže vzít lásku a naději, vypráví příběh Maxe a Hanny. Osudová láska mezi majitelem knihkupectví a talentovanou houslistkou se rozhoří v roce 1931 v Německu. Doba jim nepřeje, protože Hanna je Židovka... Hlavní hrdinka se v roce 1946 probere z bezvědomí na louce nedaleko Berlína. Posledních deset let života zmizelo kdesi v mlze. Netuší, co se stalo s Maxem. Léta plynou, Hanna spolu s hudbou putuje Evropou a nakonec odchází do Ameriky. Stále ji pronásleduje zapomenutá minulost a osud její životní lásky...

Ashley Saunders: Zákon jednoho

Postkatastrofická fantasy je příběhem dvojčat, z nichž jen jedno má v budoucnosti, zasažené fatálními změnami klimatu, právo na život. Příběh začíná v Dallasu v ne příliš vzdálené budoucnosti. Texas řízený krutým guvernérem se připravuje na oslavy 75. výročí zavedení zákona, povolujícího každé rodině pouze jedno dítě. Důvodem opatření jsou důsledky klimatické krize, vyčerpání zdrojů a nedostatek potravin. Dodržování zákona přísně sleduje Odbor pro plánované rodičovství, jehož řediteli Darrenu Goodwinovi se osmnáct let daří tajit skutečnost, že je otcem dvojčat. Ava a Mira jsou od útlého věku otcem důkladně připravovány na to, že budou vystupovat jako jedna osoba. Jenže jen starší Ava je vybavená povinným mikročipem. K prozrazení dojde při návštěvě guvernéra s manželkou a vnukem. Otec, který ví, že ho ráno čeká zatčení, musí ještě v noci poslat dcery pryč, na dlouhou cestu plnou nástrah a pronásledování, jejímž cílem je daleká a údajně neproniknutelnou zdí chráněná Kanada.

Dominik W. Rettinger: Elizino tajemství

Historický román vznikl na základě autentických svědectví. Otevírá dosud tabuizované téma veřejných domů za ostnatými dráty. Hlavní hrdinka Eliza, která se živí podvody na bohatých mužích v prostředí luxusních hotelů a heren, je zatčena gestapem a ocitá se v osvětimském pekle. Přes ochromující strach i ztrátu lidské důstojnosti sebere veškeré síly a využije příležitost, aby získala šanci přežít.

Nora Roberts: Nový začátek

Svět zachvátí záhadný virus. Nemoc propukla náhle a rozsévá strach. Vědci se neúspěšně pokouší vyvinout účinnou vakcínu, systém i technika kolabuje, střídá je chaos a panika, v lidech se probouzí zlo a propuká násilí. Laně a Maxovi se podaří jako jedněm z mála zkáze uniknout a pochopit poselství: Nastal konec a přichází nový začátek.

Iny Lorentz: Vzpurná

Komtesa Johana z Allersheimu může jen v přestrojení za muže uniknout nedobrovolnému manželství. Místo aby si užívala bezpečí u příbuzných své zemřelé matky v Polsku, dostane se nečekaně do nebezpečných situací, které ji donutí i nadále hrát svou roli. Když pak všichni muži dostanou rozkaz připojit se ke královskému vojsku, je příliš pozdě, aby odhalila svou identitu. Oddíly Osmanské říše táhnou na Vídeň a Johana si musí za velmi nepříznivých okolností vybojovat své štěstí a místo v životě...

J. P. Delaney: Dokonalá manželka

Napínavý psychologický thriller o umělé inteligenci. Abbie se po své smrti probudí jako robot a pátrá po pravdě o svém životě a manželovi. Tim, zámožný majitel společnosti zabývající se vývojem umělé inteligence, ji vytvořil jako napodobeninu své zesnulé manželky, aby překonal stesk. Abbie se učí znovu žít v roli umělkyně, manželky a matky mentálně nemocného syna. Když se však dozví, že Tim byl obviněn z její smrti, začne si všímat jistých nesrovnalostí. Snaží se zjistit pravdu nejen o své smrti, ale i o svém vztahu s manželem, o jeho motivech i o osobnosti skutečné Abbie, na niž má jen kusé vzpomínky. Zároveň rozvíjí úvahy o tom, co tvoří lidskou osobnost a zda i roboti mají duši.

Radka Zadinová: Zahrada zapomnění

Ester právě bylo osmnáct, je bez domova a vrací se do míst, kde před více než deseti lety žila jako malá holka s mámou a sestrou. Nedoufá v zázraky, chtěla by prostě jen normálně žít. Jenže holka bez rodiny, bez práce a bez možnosti na změnu k lepšímu, to nemá snadné. Trauma, které si v sobě nese, jí každou snahu ztěžuje. Vypadá jako křehká, nevinná holka, ale uvnitř jí srdce ztvrdlo na kámen. Když poznává Matyáše, zjišťuje, že mají mnoho společného.

Eoin Dempsey: Najdi Rebeccu

Christophera a Rebeccu nemohlo nic rozdělit - ani její tyraští rodiče, ani snoubenec, kterého si našla po útěku do Anglie. Ale když vypukne druhá světová válka a nacisté obsadí ostrov Jersey, je Rebecca transportována do Evropy v rámci "konečného řešení". Christopher mezitím vstoupí dobrovolně do SS - jen tak má šanci najít ženu, kterou miluje. Ženu, jejíž poslední stopy vedou do nechvalně známého tábora Osvětim.

Danielle Steelová: Hrdinové

Z newyorského letiště vzlétají dvě letadla mířící do San Franciska. Agentka Bernice Adamsová najde u bezpečnostní kontroly pohlednici s obrázkem Golden Gate Bridge, na níž je napsaná nejednoznačná až hrozivá zpráva. Vyšetřování se ujme Ben Waterman, který se nakonec zaměří na letadlo A321, které pilotuje Helen Smithová. Na palubě je mimo jiné jedna filmová hvězda, pilot, který zrovna ukončil čtyřicetiletou kariéru, nebo rozrušený otec, jenž cestuje se svým malým synem, kterého unesl své bývalé ženě. Ben má podezření, že někdo na palubě Helenina letadla plánuje něco strašného. A má pravdu. Cestující, posádka a odborníci se pod tíhou okolností nedobrovolně stávají hrdiny, kteří se snaží odvrátit tragédii.

G. R. Halliday: Ve stínech

Na severním pobřeží moře v nevlídné části Skotské vysočiny je nalezeno umučené tělo dospívajícího mladíka. Případu se ujímá komisařka Monica Kennedyová se svým týmem. Mezitím sociální pracovník Michael Bach nahlásil zmizení svého mladistvého klienta Nichola Morgana. Poté je však nalezeno tělo dalšího umučeného mladíka a kriminalisté se zoufale snaží chytit vraha dříve, než znovu zasáhne. Hledání zmizelého Nichola a pátrání po sériovém vrahovi doplňují popisy ponuré krajiny Skotské vysočiny, které pomáhají vytvářet temnou a chladnou atmosféru tohoto příběhu.

Nino Haratischwilli: Osmý život (pro Brilku)

Na počátku 21. století vypráví Nica, Gruzínka žijící v Německu, své neteři Brilce příběh její rodiny. Od roku 1900, přes Gruzii, Rusko i Evropu, na pozadí komunismu, fašismu i dalších dějinných zvratů se odvíjejí osudy, tragédie, lásky i nenávisti střídajících se generací Ničiny a Brilčiny rodiny, vše nahlíženo očima jejích ženských příslušnic. Ty pak spojuje i tajný recept na přípravu čokolády, jenž se v rodině předává přes sto let jen po ženské linii. Její jedinečnost nespočívá jen v chuti, ale i v téměř magických a zlověstných účincích, které jsou jí přisuzovány. Životy žen, obeznámených s její přípravou, se odvíjejí v sedmi knihách, aby vše vyústilo do nenapsané knihy "osmého života" samotné Brilky.

Petra Hülsmannová: Kdyby to bylo tak snadné, dělal by to každý

Tak s tím učitelka hudební výchovy Annika rozhodně nepočítala: Jako blesk z čistého nebe byla přeřazena z krásného vysněného Wertherova gymnázia na školu v absolutně nejproblémovější končině města. Nejenže se zdejší žáci věnují mnohem víc internetu než domácím úkolům ale děti, které se přihlásily na Annikou založený muzikálový kroužek, se zdají být naprosto bez talentu. Ale kdyby to bylo tak snadné, dělal by to každý!

Jiří Kovařík: Evropa v plamenech

V 17. a 18. století se Evropou od Pyrenejského poloostrova na západě až po Balkán a Uhersko na jihovýchodě hnaly plameny války s nebývalou silou. Západní a střední Evropu pustošily války Ludvíka XIV., krále Slunce, a z jihovýchodu se drali Turci. V příbězích o velkých střetech tak projdeme bojišti u Blenheimu, Fleurusu, Malplaquet, Denainu, Zenty, Svatého Gotthardu i Temešváru, obranou Vídně, obléháním Bělehradu a řadou dalších bojišť. Válečnické osudy a vojenské umění doby dokládají životy těch nejproslulejších francouzských maršálů de Turenna, de Luxembourga a de Vaubana, anglického vévody z Marlborough a jednoho z největších vojevůdců habsburské monarchie prince Evžena Savojského.

Brooke Harrisová: Když jsi odešel

Když Holly jednoho krásného dne zjistí, že je těhotná, je štěstím bez sebe. Netrvá však dlouho a splněný sen se mění v noční můru - miminko se špatně vyvíjí. Holly je na pokraji zhroucení a obrovskou emocionální zátěž nevydrží ani její vztah. A aby toho nebylo málo, její milovaná babička Annie umírá. Před svou smrtí má jen jediné přání: Chce, aby si Holly přečetla její knihu vzpomínek. Holly pročítá zažloutlé stránky a před očima se jí odvíjí dojemný příběh Annie a její první a poslední velké lásky, který se doslova obětoval, aby ona mohla žít v bezpečí. Jak se dojemný příběh pomalu chýlí ke konci, Holly díky němu nachází v sobě sílu čelit budoucnosti.

Sinéad Moriarty: Sedm dopisů z lásky

Každý rok na narozeniny své milované dcery Izzy píše Sarah dopis. Nyní je Izzy právě sedm let a Sarah zjišťuje, že je těhotná. Slibuje Izzy, že s příchodem bratříčka bude jejich rodina konečně kompletní. Když však Sarah o několik měsíců později zkolabuje, má Izzy pocit, že bezpečný život skončil. V sázce je všechno - život Sáry i nenarozeného bratříčka. Sáře dochází čas a rodina se musí rychle rozhodnout. Překonají Sářini nejbližší zármutek a hněv, aby mohli udělat to nejlepší rozhodnutí? Mohou si vzájemně odpustit?

Lisa Jackson: Ochotná zemřít

Osmý případ detektivního dua Pescoliová & Alvarezová Paul a Brindel Lathamovi jsou nalezeni s kulkou v hlavě - na brutální vraždě ale cosi nesedí. Když se vyšetřovatelka Regan Pescoliová dozví o smrti své sestry, ochromí ji pocit viny, protože s Brindel si nikdy nebyly blízké. Vzápětí se u jejích dveří objeví neteř Ivy a je zřejmé, že něco tají. Pescoliová na mateřské se i přes starost o dítě zaplete do vyšetřování. Brzy s hrůzou zjistí, že je vydána napospas zabijákovi, který udělá cokoli, aby ji viděl trpět.

Paula Treick DeBoard: Tonoucí

Liz McGinnisová si sama sebe nikdy nedovedla představit v luxusní čtvrti, jako je The Palms. Od chvíle, co se sem s rodinou nastěhovali, se tu mezi místními "Stepfordskými paničkami" cítí jako outsider. I tak je odhodlaná zařídit, aby to fungovalo - kvůli sobě, svému příteli Philovi a dceři Danielle. The Palms ale není tak idylické místo, jak se na první pohled zdá. Liz brzy zjišťuje, že tady, kde reputace znamená úplně všechno, nemůže věřit ani těm nejpřátelštějším. Takže když o její plachou dceru jeví zájem okouzlující dívka odvedle, Kelsey, připadá jí to podezřelé. Zatímco Kelsey je v McGinnisově domácnosti pomalu jako doma, Lizin vztah s Danielle a Philem je čím dál napjatější. Zdá se, že její rodina má co skrývat a nepotrvá dlouho a jejich vysněný život na vysoké noze se vymkne kontrole.

Nora Roberts: Na hraně zákona

Sarah se rozhodne opustit pohodlný život ve Filadelfii a vydá se na divoký západ do Arizony, kde chce najít svého otce. Záhy zjišťuje, že tady platí jiná pravidla a jiné zákony, než na jaké byla coby městská dáma z východního pobřeží zvyklá. Je však rozhodnutá vytrvat. Není žádná rozmazlená slečinka, je silná, tvrdohlavá, odhodlaná a ví, co chce. Stejně silný, tvrdohlavý a odhodlaný je Jake, napůl běloch, napůl Apač, který se snaží v Arizoně bojovat proti bezpráví, bezuzdnému loupení a zabíjení. Setkání se Sarah je pro něj osudové. I když dělá všechno pro to, aby jí nepodlehl, snaží se ji chránit a brzy si uvědomí, že se mu v její přítomnosti líbí. Mnohem víc, než by si přál.

Cooolen McCullough: Hořkosladký život

Podmanivá, romantická i napínavá sága od autorky proslulého románu Ptáci v trní se rozvíjí v bouřlivých letech po první světové válce v Austrálii. Edda a Grace, Trs a Kačka - to jsou čtyři neobyčejné sestry. Všechny jsou krásné, bystré a ambiciózní, ale musejí čelit předsudkům v tehdejší společnosti. Jejich život se od základu změní, když se dají zaměstnat v nemocnici jako ošetřovatelky a zapojí se do programu, kterým ve dvacátých letech vznikalo povolání diplomovaných zdravotních sester. Ve víru dalších let prožívají osobní vzestupy i propady, ale pouto mezi nimi zůstává stále stejně silné.

Camilla Sten: Mrtvé město

V padesátých letech obletěla Švédsko zpráva o důlním městečku Silvertjärn, ze kterého jednoho dne beze stopy zmizeli všichni obyvatelé. Úřady pro to nedokázaly najít žádné vysvětlení a opuštěný Silvertjärn byl ponechán osudu a rozkladu. Mladá dokumentaristka Alice poslouchala během dětství vyprávění své babičky o rodném městě, z něhož nevysvětlitelně zmizeli všichni obyvatelé včetně její rodiny, a tahle záhada ji vždycky fascinovala. Proto teď dala dohromady skupinu přátel, aby se pokusili zjistit a zaznamenat, co se tenkrát skutečně stalo...

Nino Haratischwilli: Osmý život (pro Brilku)

Na počátku 21. století vypráví Nica, Gruzínka žijící v Německu, své neteři Brilce příběh její rodiny. Od roku 1900, přes Gruzii, Rusko i Evropu, na pozadí komunismu, fašismu i dalších dějinných zvratů se odvíjejí osudy, tragédie, lásky i nenávisti střídajících se generací Ničiny a Brilčiny rodiny, vše nahlíženo očima jejích ženských příslušnic. Ty pak spojuje i tajný recept na přípravu čokolády, jenž se v rodině předává přes sto let jen po ženské linii. Její jedinečnost nespočívá jen v chuti, ale i v téměř magických a zlověstných účincích, které jsou jí přisuzovány. Životy žen, obeznámených s její přípravou, se odvíjejí v sedmi knihách, aby vše vyústilo do nenapsané knihy "osmého života" samotné Brilky.

Cara Hunter: Není úniku

Jsou Vánoce a z hořícího domu v severním Oxfordu byly právě vyneseny dvě děti. Tříletý Zachary je mrtvý a jeho starší bratr Mattie bojuje o život. Jejich otec je na konferenci v Londýně a nezvedá telefon, po matce není nikde ani stopy...

Camilla Läckberg: Ženy bez slitování

Švédský psychologický thriller o trojici žen, jež čelí domácímu násilí. Ingrid se vzdala vlastní novinářské kariéry, aby podporovala svého manžela, šéfredaktora největšího bulvárního deníku ve Švédsku. Manžel ji však podvádí. Učitelka Birgitta je vážně nemocná, přesto se neléčí. Nechce, aby si někdo všimnul utajovaných modřin, následků výprasků od manžela. Ruska Viktoria musí doma trpět pravidelné ponižování. Její muž si ji koupil přes internet a ona mu nyní slouží jako domácí otrokyně. Tři různé ženy spojuje společný problém - domácí násilí. Existuje nelegální, leč účinný způsob, jak se tyranských partnerů zbavit. Tři vraždy!

Martin Goffa: Muž z chatrče

Ve staré chatrči na okraji města A. je nalezeno mrtvé tělo zanedbaného muže. Na první pohled to vypadá, že se jen další bezdomovec upil k smrti, ovšem situace se brzy začne komplikovat. Novinář Marek Vráz, řečený Terence, je vtažen do pátrání po člověku, jehož skon je záhadný skoro tak, jako byl záhadný celý jeho život. Proč přijel do města A.? Kvůli komu se skrýval pod cizí identitou? Co vedlo patologa k tomu, aby při pitvě jeho těla udělal u jedné z položek výrazný otazník? Na to všechno se Terence snaží najít odpověď, i když tuší, že odkrýt pravdu někdy znamená zaplatit až příliš vysokou cenu.