BAGGOTT, Julianna: Čistý

Pressia si toho z Explozí ani ze života Předtím moc nepamatuje. Přespává ukrytá ve skříňce v ruinách starého holičství, kde žije se svým dědečkem, a myslí na to všechno, co je pro ni nenávratně ztraceno - jak ze světa zábavních parků, kin, narozeninových oslav, tatínků a maminek zbyl jen popel a prach, jizvy, trvalé popáleniny a zdeformovaná lidská těla.

BASS, Guy: Filín Fidla a prokletí Vidličkáře

Filín udělal obrovskou chybu. Vynalezl přístroj tak ohromující protivšechnosti, že se ho sám neodvažuje použít. Nežli ho však stihne zneškodnit, vynález je ukraden záhadným stvořením z půdy - Vidličkářem !

BERGER, Tamina: Dotek chladu

Sedmnáctiletá Theresa nevěří, že její nejlepší kamarádka spáchala sebevraždu ani že měla nehodu. Je si jistá, že na mostě, z něhož měla Julie údajně spadnout nebo skočit, nebyla sama. Někdo byl s ní - a strčil ji. Ale kdo? Že by snad záhadný Leon, který Julii pronásledoval na každém kroku jako stalker? Theresa se rozhodne kamarádčinu smrt objasnit. Při pátrání ale naráží na tajemství a věci, o kterých by snad raději nevěděla ...

CABOT, Meg: Allie Finklová - Holčičí pravidla. Návštěva z minulosti

Allie se těší na školní výlet, i když pojedou jen do nudného Prérijního skanzenu a budou se tam otravovat v jednotřídce. Pak ale paní učitelka Hunterová oznámí, že každý žák dostane pro ten den přiděleného "kamaráda" - shodou náhod z Alliiny bývalé školy. A koho že přidělí Allii? Její bývalou nejlepší kamarádku Mary Kay, která se k ní tak nepěkně zachovala, když se Allie stěhovala. Pro tuto situaci si jistě bude muset Allie vytvořit spoustu nových pravidel!

CAST, P.C.: Odhalená      

Bývalá velekněžka Neferet utrpěla první velkou porážku. Díky své nadpřirozené moci přežila, ale než se Zoey Redbirdové a jejímu kruhu přátel dokáže znovu postavit, musí nabrat nové síly. Zdálo by se, že pro Zoey nastala tolik potřebná chvilka oddechu - Neferet však není jediné zlo, kterému čelí ...

COLFER, Eoin: Artemis Fowl a časový paradox

Další strhující dobrodružství plné elfů, gnómských run a jednoho mladého geniálního zločince. Tentokrát čelí Artemis Fowl svému prozatím největšímu nepříteli, sobě samému.

COLFER, Eoin: Artemis Fowl a atlantský komplex

Geniální zločinec Artemis Fowl povolal na Island elitní skupinu skřítků, aby je seznámil se svým vynálezem, jak zachránit svět před globálním oteplováním, ale zdá se jiný, změnil se. Je hodný, slušný, je romantický ... Tato choroba se nazývá atlantský komplex a souvisí s poruchou osobnosti. Ovšem v této podobě neumí bojovat s nepřátelskými roboty, kteří zaútočili na podzemní město Atlantis.

PACOVSKÁ, Ilka: Sedmý smysl 1. Ostrov zasvěcení

První část série, kde se prolíná realita se světem fantasy. Příběhy tří dětí, které se ocitají ve světě, o němž se jim nedávno ani nesnilo.

PERPLIES, Bernd: Věk magie 3. Do propasti

Hrozba zániku lidské civilizace jak ji známe je stále větší. Jonathan musí společně se svými přáteli pradávný zdroj magie zkrotit a navždy uzavřít. Aby se dostali k místu, kde je zdroj ukryt, musí nastoupit na palubu lodě navěky zahalené mlhou. Podaří se jim uniknout před nebezpečím, které se na lodi skrývá? Dostanou se včas ke zdroji magie? Čas ubíhá a síla magie roste.

RAEDEKE, Christy: Mayské proroctví 2

Caity byla předurčena sehrát důležitou roli při záchraně lidské civilizace. Je však ve velkém nebezpečí, zrádná organizace Fraternitas je jí v patách. Pokud Caity a její přátelé selžou, převezme vládu organizace a odsoudí vše k zániku. Podaří se získat dostatečnou sílu pro záchranu světa? Naplní se starodávné proroctví?

REMEŇOVÁ, Marcela: Osm světů. Seznámení

Román třináctileté autorky se odehrává v současném New Yorku a vypráví příběh sedmnáctileté Ley Layerové, obyčejné středoškolačky, kterou kromě zvláštních temných snů nic netrápí. Jedné noci se Lea vzbudí z noční můry a nechtěně vyslechne rozhovor své adoptivní rodiny, ze kterého pochopí, že její rodiče, bratr Fred i sestra Samantha jsou Osmisvěťané, což znamená, že pocházejí z úplně jiné galaxie.

SMITH, L.J.: Říše temnot 8. Černý úsvit

Při pátrání po okolnostech bratrovy smrti se Maggie stane kořistí obchodníků s otroky z Království temnot. Pokusí se o útěk a před pronásledovateli ji zachrání záhadný mladík. Vypraví se na hrad Černý úsvit, aby vyhledala léčitelku. Není však jediná, kdo na hrad míří.

THOMSON , Jamie: Temný pán. Zloduch v nesnázích

Temný pán, největší ničitel a nejvyšší vládce Temnokraje, který je momentálně nucen přebývat v těle ubožáckého pozemského kluka, musí čelit dalším nesnázím. Doufal, že se konečně vrátí do rodného Temnokraje a že mu bude vládnout ve své pravé, děsuplné podobě. Jenže ouha, místo něj tam mocné kouzlo odneslo jeho pozemskou kamarádku Suz. Ale to ještě není to nejhorší ...

WALLIAMS, David: Krysburger

Další zábavná, ale i dojemná knížka Davida Walliamse, autora, jehož hvězda na nebi dětské literatury stoupá už od jeho prvotiny Babička drsňačka.

WENDELKEN, Barbara: Záhadné zmizení

Třetí kniha z řady Holky na stopě. Letní prázdniny jsou tady! Všichni ve vesnici jsou na nohou a chystají volbu Princezny vřesoviště. Do soutěže se přihlásila také sestřenice Lucky Petra, která všechny ohromila svým gymnastickým vystoupením. Místní favoritka Manuela před poslední disciplínou zmizela a Princeznou se stává Petra. Manuela se však objeví v okamžiku, kdy začíná korunovace a tvrdí, že ji někdo omámil a zamknul ve sklepě. Hlavní podezřelou je vítězka. Lucka, Patricie a Petra se pouštějí do pátrání. Kdo Manuelu zavřel? A proč chtěl, aby vina padla na Petru?

ZETT, Sabine: Hugův geniální svět

Hugo je bedna, sportovní jednička a ten největší bourák ze školy - alespoň tak si sám sebe vysnil ... Ve skutečnosti má ale do slávy hodně daleko. Chodí do šestky, nejradši ze všeho se poflakuje s potrhlým kámošem Nikem a potýká se s tím největším problémem, jaký může člověk v jeho věku mít: Jak se přes noc stát z nicky borcem?