Knihy pro malé čtenáře

AUBERT, Irena: Hledej a najdi ve škole

Třída paní učitelky Moudré je nejlepší z celé školy. Pořád se tu něco děje. Na každé stránce objevíte velice legrační situace, hledáte spoustu drobností, plníte zajímavé úkoly.

BINAR, Ivan: Bořivoj a blecha Fló

Blecha Fló se pořád ne a ne nikde usadit, všude je nespokojená, ale jen dokud nepotká malého Bořivoje. Ten se zrovna chce vydat na cestu kolem světa a tak vyrazí spolu.

BIZZI, Regina: Layla má rande

Winx mají další důležitou misi. Želva snů potřebuje pomoct. Ale jak to jde dohromady s Laylinou oslavou narozenin? Má zrušit rande s Nabuem? Mají zase ve všem prsty proradné Trix?

BLÁZQUEZ, Carmen: Pohádky o zvířátkách

Dvacet pohádek, které na vás čekají v této knize jsou většinou klasické, obecně známé příběhy, které se v různých obměnách vyprávějí po generace. Hlavními hrdiny těchto pohádek jsou zvířátka.

DISNEY, Walt: Zvonilka

V této knize si můžete přečíst dvě pohádky z kouzelného světa víl. V první pohádce Zvonilka přiletěla do Hvězdné roklinky, kde si hledala místo mezi vílami. V druhé pohádce Zvonilka nachází přítelkyni Bětku mezi lidmi.

GELLERSEN, Ruth: Honba za pokladem

V jízdárně U růžového koně pořádají honbu za pokladem na koních - to si nemohou nechat Ema, Verča a Lenka v žádném případě ujít. Většinou se ale této soutěže nezúčastňují poníci. A tak Pepé, Sindy a Ferda musí dokázat, že mohou soutěžit i s velkými koňmi. V edici Příběhy ze sedla vychází další povídání o třech holkách a jejich zvířecích kamarádech.

Kašpárek v rohlíku. Postřelená kniha

Devět ilustrovaných příběhů ze života Kašpárka v rohlíku od jeho narození po současnost. Dospěláci mohou číst nahlas, děti v duchu, předškolní prohlížet. Součástí je souhrnné vydání všech kašpárkových hudebních textů včetně těch dosud neveřejných. Kniha také obsahuje kompletní zpěvník s akordy a notovými zápisy. Kniha je to střelená a vybrané výtisky budou skutečně střeleny brokem ze vzduchovky Kašpárkovými muzikanty a bude možné je vyhrát ve speciálních soutěžích.

KROLUPPEROVÁ, Daniela: Bubáček a Myšošlap

Lukáš má báječného kamaráda. Není to kluk ani holčička, dokonce ani pes či kočička. Je to hodné strašidýlko Bubáček.  Oba kamarádi řeší záhadu ztracených jízdních kol. Bubáčkovi totiž každou noc zmizí krásné kolo, na kterém přes den drandí po Lukášově pokoji. Kdo krade kola? Na zloděje se musí nastražit past!

SMOLÍKOVÁ, Klára: Řemesla

Být ve mlýně práškem a jen ometat mlýn? O to mlynářský učedník Matěj nestojí. Mnohem zábavnější je vandrovat po světě. Během putování nastoupí do služby k šestnácti mistrům různých řemesel. Ve dvou se všechno lépe táhne, a proto je Matěj rád, že má s sebou kamaráda, čerta Lukáše. Společně se vandrovníci naučí, jak se kovají koně, jak se vyrábí dřevěné sudy nebo jak se vaří pivo.

SVITALSKÝ, Richard: 4 detektivní příběhy Čtyřlístku

Naše oblíbená čtveřice řeší 4 zapeklité detektivní příběhy, které nás zavedou do různých historických období.

WEBB, Holly: Osamělá Jessie

Chloein starší bratr Will si zlomí nohu a musí zůstat několik týdnů v nemocnici. Rodiče jsou zoufalí. Kdo se postará o malou nezbednou border kolii Jessie?

 

Knihy pro starší čtenáře

ALLISON, Jennifer: Pátračka Gilda a jezerní panny

Talentovaná pátračka Gilda je zpět a i tentokrát nechá vyniknout své výjimečné detektivní schopnosti, přestože musí opustit své úžasné převleky (do katolické školy se jaksi nehodí ...). Perspektiva nudných dní ve škole s ještě nudnějšími spolužačkami se ale rázem změní když Gilda zjistí, že na pozemcích školy údajně straší duch záhadně utonulé dívky.

ALLISON, Jennifer: Pátračka Gilda a posvátné kosti

Pátý příběh Gildy Joyceové je opět plný tajemna a nadpřirozených jevů. Tentokrát musí vyřešit případ velmi obtížný, protože se jí bezprostředně dotýká …

GOLDING, Julia: Zlatá jehla aneb Dobrodružství mezi světy

Když se malý David Jones ocitne v noci  na pirátské lodi, je přesvědčen, že se mu to jen zdá. Brzy ale zjistí, že jde o skutečnost a stává se proti své vůli součástí velkého dobrodružství v boji o zlatou nit, pomocí níž loď Zlatá jehlasvazuje dohromady všechny existující světy, aby unikly jisté záhubě.

GROENING, Matt: Simpsonovi. Komiks k popukání

Připravte se na další porci komiksové řachandy. Lisa se dá do svazu holek na hlídání, aby odhalila děsivé spiknutí. Homer ukradne Flandersovi bazén a následky budou nedozírné. Bart ohrozí celé Díkuvzdání a Homer se pustí do křížku s šílenými krocany.

KAFKA, Franz; JAROMÍR 99/MAIROWITZ: Zámek

Klasický román s prvky černého humoru a grotesky ve formě komiksu.

PACOVSKÁ, Ilka: Sedmý smysl. Smrt kouzelného džina

Naši přátelé - Hanka, Sváťa a Rafael tráví část prázdnin v útulku pro nemocné magické tvory, kde si odpykávají školní trest. Trest přijali dobrovolně a s nadšením. Práce jim nevadí a čas s nimi tráví i Hančin dračí bratr Plam. Rafan musí absolvovat zkoušku a je přijat do školy v Santareně. Nový školní rok tedy tráví sourozenci Vronovi společně. Jejich schopnosti a dovednosti se prohlubují, ale také se začínají rozlišovat. Každý je dobrý v něčem jiném. Jejich ochránce Vron přiznává svou temnou minulost ...

PACOVSKÁ, Ilka: Sedmý smysl. Únosce draků

Třetí pokračování série Sedmý smysl nás opět vtáhne do světa napětí a záhad. Ve světě draků se dějí divné věci - ztrácejí se dračí vejce, dokonce je uneseno i dračí mládě. Ve světě našich kamarádů se také dějí divné věci - zcela nečekaně se objeví malinký žlutý dráček, o němž nikdo neví, odkud pochází. Zvolí si Hanku za svoji sivian ...

PACOVSKÁ, Ilka: Sedmý smysl. Vrať drakovi, co je jeho

Čtvrté pokračování Sedmého smyslu nám ukazuje závěrečný rok základní školní docházky Hanky, Sváti a Rafaela v Santareně. Musejí se rozhodnout, co budou dělat po škole. Vybírají si podle toho obory, v nichž se chtějí zdokonalit. Hanka u draků, Sváťa u jednorožců a Raf mezi sirénami. Než však škola začne, prožijí dny plné napětí na cestě na Ostrov volby.

STEWART, Trenton Lee: Tajemné bratrstvo pana Benedikta a nebezpečná výprava

Tajemné bratrstvo pana Benedikta se vrací a čeká ho nová mise: zapeklitá bojová hra, při níž děti putují světem, plní zadané úkoly a osvědčují své individuální vlohy. Pátrání po všech stopách a řešení hádanek, které jim na skrytých místech připravil pan Benedikt, však dětem ztíží nečekaný problém, a tak Renkovi, Brčkovi, Katce a Konstanci nezbývá než znovu prokázat, proč je osud svedl dohromady. Musejí bojovat přímo o toho, jehož jméno nosí v názvu a jenž je stmelil.