V předvečer Sousedské slavnosti, tedy v pátek 13. září, pořádáme pro všechny zájemce přátelské setkání s knihami a obrázky z našeho města.

Odpoledne zahájí malá vernisáž fotografické výstavy Příběh našeho města, která je společným projektem paní Hany Vignerové, znalkyně historické módy, a fotografky Lucie Velichové. Výstavu si budete moci prohlédnout ve vestibulu městské knihovny i v následujících měsících.

Po zahájení výstavy Vám představíme novou knížku, kterou naše knihovna vydává. Jde o vzpomínky na Turnovskou ulici a město dětství a mládí pana Miroslava Pospíšila. Knížku si budete moci zakoupit na místě.

Posledním bodem večera bude čtení úryvků z knih, jejichž děj se odehrává v Mnichově Hradišti. Nápad takového čtení vznikl na základě spojení v našem městě oblíbené Noci literatury a letošního výročí 740 let od první zmínky o Mnichově Hradišti. Na čtyřech různých místech si tak budete moci poslechnout část vzpomínek Renée Friesové z knihy Pevnost mého mládí, úryvek z oblíbené knížky Běhali jsme bosi od Ivana Šmídy, připomeneme knihu Vlasty Pospíchalové Srdce, míč a velryba nebo nedávno vydané Mnichovo Hradiště v pamětech rodiny Toušovy. Svůj hlas zmíněným vzpomínkám pro tento večer propůjčí Lenka Sosnovcová, Aneta Hoření, Miroslav Smutný a Jan Touš ml.

Čtení bude probíhat na čtyřech místech - na dvorku městské knihovny, ve stodole na faře, v Zahradě pana Motla a ve vestibulu městského divadla - od 17:30 hod. každých 45 min.

16:30 - vestibul městské knihovny - vernisáž výstavy Příběh našeho města, představení knížky Turnovská ulice a obchody města Mnichova Hradiště v letech 1932-1955

17:30, 18:15, 19:00 a 19:45 - čtení z knih o Mnichově Hradišti