Stejně jako minulý týden vám, milí čtenáři, přinášíme i v tento sváteční den nabídku kouzelného čtení, tentokrát plného pohody a vánočních zázraků.

O tom, že vánoční čas může přinést šťastné chvilky i těm, kteří se rozhodnou sváteční pohodu ignorovat, vypráví Fiona VALPY ve své romantické knize Vánoce po francouzsku.

Pokud se vám v romantické zasněžené Francii zalíbí, nenechte si ujít ani Polibek v Paříži od Catherine RIDEROVÉ. Lehce úsměvný vánoční příběh z města lásky je určený zejména mladým čtenářkám.

Ještě mladším čtenářům by rozhodně v tomto čase neměl uniknout příběh o kocourovi, jemuž lidé pomohli z nesnází, a on na oplátku trochu pomůže jednomu vánočnímu zázraku. Knížka o malém kocourkovi s velkým srdcem nese název Oliver – Kocour, který zachránil Vánoce a její autorkou je Sheila NORTONOVÁ.

Co se může stát, když jednoho dne velký vítr pomíchá vánoční přání všech obyvatel z malebného městečka, trochu podobného tomu našemu? Vyprávění Lucinka a vánoční přání pochází z pera anglické autorky Keris STAINTONOVÉ.

O dobrodružství není nouze ani v knížce Zachráněné Vánoce od Lenky ROŽNOVSKÉ. Malý František má totiž důležitý úkol, na Štědrý den pomáhá okradenému starému pánovi obnovit víru v dobré lidi.

Ani tento týden samozřejmě nechybí zajímavá inspirace na sváteční výzdobu. Knížka Od adventu do Vánoc je už několik let stálicí ve své kategorii.