ve čtvrtek 28. července ve 14 hodin přivítají atrakce v rámci svatoanenské pouti, soustředěné tradičně u zámku v blízkosti kaple sv. Anny, první návštěvníky. Vášniví příznivci houpaček, kolotočů, autodromu či horské dráhy, mezi nimi především děti, budou mít až do nedělního večera na obvyklém místě pestrý výběr v tom, kde se svézt. Otrlejší a odrostlejší publikum se může podle provozovatele těšit na dvě opravdu hodně adrenalinové atrakce, a to oblíbenou Extreme a také K2. Samozřejmostí je nekonečná paleta prodejních stánků s cukrovinkami a jiným zbožím. Provozovatel také láká na posílené LED osvětlení, které by areál mělo iluminovat ještě poutavěji než v předchozích letech a zatraktivnit tak návštěvu pouti v pozdní večerní hodině.

Vedení města spolu s KLUBem zvažovalo, zda rozšířit pouť do rozměru městských slavností a nabídnout protiváhu tradičních kolotočových atrakcí v podobě kulturního programu na náměstí, nebo v jeho blízkosti, jehož součástí by byla živá hudební a divadelní vystoupení včetně pohádky pro nejmenší. Nakonec padlo rozhodnutí ponechat pouti stávající podobu, která má tisíce příznivců.

S jakousi programovou reformou, nebo aspoň významným doplněním pouťové kulturní nabídky ke svátku sv. Anny, tak možná přijde příští ročník. Nelze ale vyloučit ani tu variantu, které je nakloněna Kulturní komise Rady města, totiž že Mnichovo Hradiště i nadále nechá svatoanenské pouti výhradně stávající podobu a v příštím roce nabídne v jiném termínu, nejspíš na jaře, svým občanům a návštěvníkům města zbrusu novou slavnost, která by měla ambice stát se pravidelným počinem a přivedla by do Hradiště na jedné straně široce populární pěveckou osobnost a bok po boku k ní také vybrané hudební žánry jako swing či jazz.

V souvislosti s poutí upozorňujeme znovu na tradiční uzavírku ulice V Lipách, o níž už městský web a další informační kanály města informovaly s předstihem.