Diváci u stolků na sále Klubu byli onoho pátečního večera 12. února zpočátku možná až příliš spořádaní a nesmělí, vzápětí se ale nechali strhnout temperamentem přesně desítky ohnivých španělských muzikantů a hudebnic. Zvuky z dolu, jak se v překladu jmenuje hudební uskupení  Sons da mina ze severozápadu Španělska, které hostovalo na Večeru galicijské hudby, slíbily zpočátku hodinový koncert, ve skutečnosti ale dohrály poslední notu takřka po dvou hodinách na pódiu. Hudební večer moderovali Dana Lamačová a Jiří Senohrábek, aby ve třech vstupech informovali publikum o galicijské hudbě, španělském vínu i tamních lahůdkách včetně iberské šunky a chutných slávek, které s sebou hosté přivezli pro své posluchače z domoviny. Co se vína týče, dostali všichni diváci první sklenku z Pyrenejského poloostrova hned jako pozornost ke vstupence. Během večera si pak mohli nechat dolít z pěti vín z různých španělských regionů včetně Navarry či La Manchy, čtyř červených a jedné bílé odrůdy.

Už následující den odpoledne, v sobotu 13. února, měli hudebníci opět napilno, a to na dalším ročníku Veselského masopustu.