Patrně jen jediný velký výpravný muzikál současné Prahy se vejde na jeviště malého hradišťského divadla. Ale naštěstí právě ten, který patří k nejžádanějším: Už ve čtvrtek 25. května od 19 hodin se můžete těšit na velkou jízdu s rodinou Smolíkových. Tátou je v ní Bob Klepl, svéráznou matkou Eva Holubová. Dospívající děti Ládínka a Týnu hrají Václav Jílek, kterého znáte třeba ze seriálu Ach, ty vraždy, kde hraje po boku Jiřiny Bohdalové, a stále známější Jana Stryková, která se od příští sezóny stává členkou činohry Národního divadla. "K dispozici jsou ještě kvalitní přístavky a několik izolovaných řádných míst v hledišti," říká o aktuální obsazenosti divadelního sálu jednatel pořádajícího Klubu Jiří Senohrábek.

Ta jízda vás dost možná zaveze až do vesmíru. Jestli se tedy Ládínkovi podaří zprovoznit jeho raketu. Už vám to jistě dochází: Tenhle muzikál je inspirován kultovním maďarským animovaným seriálem, který si v osmdesátých letech našel mnoho mezigeneračních příznivců i u nás. A stejně jako seriál samotný, má i muzikál na jeho motivy, který se snaží na jevišti s živými herci oživit jeho kreslenou výtvarnou poetiku, šanci zaujmout všechny příznivce dobrodružství a ironického humoru, ať jim je pět nebo pětadevadesát. V programu Klubu nebylo po celou sezónu představení, které by bylo tak široce rodinné, jako právě tento muzikál.

Muzikál, spojující činohru, zpěv a tanec ve velkou kostýmovou show, patří pochopitelně k těm nejnákladnějším žánrům. Vstupenka vás přijde na 545 Kč, resp. na 495 Kč v zadnějších řadách. I tak ale výrazně ušetříte oproti průměrné ceně vstupenky na toto představení na domovské scéně v centru Prahy, Studiu Dva na Václavském náměstí. O tom, že nevydáte ani korunu na dopravu, už ani nemluvě.

Nenechte si ujít tento mimořádný muzikálový zážitek. Pro všechna další představení muzikálového žánru bude hradišťské divadlo v nejbližších letech patrně příliš malé.