V našlapaném koncertním a divadelním programu si Jana a Miloš Horákovi, dvojice mimořádně vytížených sólistů Národního divadla a Státní opery Praha, která žije ve vsi Borovice nedaleko Mnichova Hradiště, najde po třech letech v diářích opět místo a čas na koncert v Mnichově Hradišti. S ročním předstihem přislíbilo operní duo Klubu koncert v průběhu tohoto dubna. Teprve před pár týdny byl potvrzen přesný termín: Basbarytonista Miloš Horák a jeho žena, mezzosopranistka Jana Horáková, přijedou se svým operním recitálem do mnichovohradišťského divadla ve čtvrtek 13. dubna. Počátek koncertu je v 19 hodin, vstupenky jsou ještě k dispozici, a to i pro nečleny Kruhu přátel hudby. Využijte šanci poslechnout si naživo své slavné skorosousedy.

Rozmanitému repertoáru budou vévodit známé operní, operetní i muzikálové árie, které doplní duety a další písně tuzemských skladatelů. Jistě v nich dojde také na melodie z divadelních představení, které stihli Horákovi nastudovat v aktuálních sezónách, po svém dosud posledním hradišťském vystoupení – Čarostřelce (hrají v něm v Divadle J. K. Tyla v Plzni), Madam Butterfly (Státní opera Praha) či Julietty (Národní divadlo Praha). Oba pěvce doprovodí na klavír Katarína Bachmanová, žádaná korepetitorka špičkových sólistů Národního divadla a Státní opery.

Příznivce hudby bychom rádi upozornili na večer japonské hudby, který uvádíme v sále Klubu ve čtvrtek 11. května od 19 hodin, a to pod exoticky znějícím názvem Koncert shakuhachi. Tak se totiž říká japonské flétně, kterou oživí Vlastislav Matoušek, profesor pražské HAMU. Na tomto interpretovi už na první pohled poznáte příklon k východním filozofiím, jenž se stal součástí jeho života. Večer bude protkán též zpívanou japonskou poezií v podání Veroniky Matouškové.

Sál bude stolově uspořádán, abychom mohli hostům koncertu v jeho průběhu servírovat na vyžádání japonský čaj.

Koncert pořádá Klub Mn. Hradiště jako součást květnových Dnů japonské kultury v Mnichově Hradišti.