Vtipná a zároveň hořká hra Návštěvy u pana Greena s čerstvým jubilantem, pětaosmdesátníkem Stanislavem Zindulkou, zahájila v úterý 16. května 1. ročník divadelní přehlídky Jaro hereckých osobností.

Starý vdovec je v ní při nečekaném setkávání s mladíkem, jenž mu posluhuje, konfrontován s vlastními předsudky, kvůli nimž před lety zapudil pro nevhodný sňatek milovanou dceru, a pod vlivem citlivého mladíka svoji dávnou chybu v závěru napraví.

Klub jako organizátor slíbil od počátku, že tento prestižní cyklus nabídne kromě mimořádných divadelních textů a těch největších hereckých jmen i něco navíc, a tento slib splnil hned při prvním večeru: Po představení následovala krátká beseda s tímto oblíbeným hercem, který je stále v pevném divadelním angažmá, a to v pražském Činoherním klubu. Herecká legenda, jejímž životním krédem je heslo „Raději se utahat, než zrezivět“, je stále svěží a letos plánuje s manželkou dovolenou v ruském Petrohradu.

V červnu pokračuje Jaro hereckých osobností 2 dalšími představeními: Hned 1. června se Iva Janžurová v představení Božská Sarah, režírovaném Alicí Nellis, promění ve francouzskou hereckou hvězdu Sarah Bernhardt. K dispozici je ještě 22 vstupenek. Přehlídku pak 17. června završí komedie Vím, že víš, že vím se Simonou Stašovou a Michalem Dlouhým v ústředních rolích. Tady už je k dispozici jen 6 posledních vstupenek.