Božský řízek, opravdu hodně vtipná autorská komedie souboru Nakafráno, se odehraje v městském divadle v pátek 2. prosince od 19.30 hodin. V sále pro 300 diváků zbývá k momentu publikování tohoto článku posledních 70 míst.

Sehnat na jedno jeviště všechny ty vtipné ženy z Turnova, které před lety vytvořily pod jménem Nakafráno úspěšný, ryze ženský herecký soubor, není v poslední době vůbec jednoduché. Hlavně proto, že neustále některá z nich rodí. Není tedy divu, že se z pobytů v porodnici a přivádění potomků na svět stalo téma jejich komedie.

Partičku mladých dam z Turnova, která dokáže rafinovaným, moderním humorem přivést diváky snadno k záchvatům smíchu, Hradišťáci už znají. Od jejich posledního vystoupení tady nicméně uplynulo už několik let.

Hra Božský řízek je exkurzí do zákoutí duše těhotných žen, která prospěje i jejich vousatým protějškům. Dostanete se s ní do prostředí porodnice, kde tráví svůj čas před důležitým životním okamžikem vylehávačky, tedy ženy těšící se na vymodlené dítě. Okamžiky, které jeho narození předcházejí, jsou někdy humorné, někdy k nevydržení. A některé mají až lehce detektivní nádech...