Nový počin Cirku La Putyka Isole měl svou premiéru v polovině února, pro Mladoboleslavské publikum  se představí 13. a 14. srpna od 19:00. Hudebníci a performeři Vás pozvou na místo překypující rozmanitou hudbou v nejrůznějších podobách.

Název Isole vychází, dle slov tvůrců, jednak z italského termínu pro ostrov. Zároveň odkazuje na báseň No Man Is an Island od Johna Donnea, která byla volnou inspirací pro režiséra Maksima Komara, uměleckého šéfa finského Circo Aero, který již s Cirkem La Putyka spolupracoval na několika kusech (Slapstick Sonata, Play a Batacchio). Povedlo se mu vytvořit dílo, které tepe, pulzuje, drží dobře dohromady a po celou dobu baví nejen diváky, ale také samotné performery.

Pětice mužů a dvě ženy se v přes hodinu trvajícím představení nezastaví. Na scéně, která připomíná tvarem i vybavením taneční parket s barem, se střídají v jednotlivých epizodách, jež více než ucelený děj spojuje atmosféra a nálada. Bar se jednoduše a vtipně proměňuje v pojízdnou vanu, pódium pro zpěv i tanec, recepci hotelu s několika telefony…

Čísla se přelévají plynule jedno ve druhé. Inscenace založená zejména na hudbě a rytmu, ale také na pohybu, akrobacii i tanci v sobě po celou dobu nese všestranný hudební talent všech vystupujících, jejich soudržnost a citlivé reagování na sebe. Důmyslné zvukové využití všech hudebních (i jiných) nástrojů, které se na scéně objeví, společná či sólová čísla performerů.

Je dobré je slyšet na vlastní uši a vidět na vlastní oči.

Představení pořádá Netradiční spolek za podpory Škoda Auto, a.s., města Mladá Boleslav a Kultury města Mladá Boleslav. Vstupenky lze zakoupit v infocentru a na recepci Domu kultury.