hrad Houska 30. – 31. 7. 2022

Psychiatrické nemocnice Bohnice pořádá poslední víkend v červenci na nádvoří hradu Houska již 19. ročník akce Bohnice na Housce. Po celý víkend si budete moci vyzkoušet rozličná řemesla využívaná při pracovní rehabilitaci v Psychiatrické nemocnici Bohnice a zakoupit předměty, které byly vyrobeny pacienty v terapeutických dílnách a na odděleních nemocnice. Na akci se také budou prezentovat Centrum psychosociálních služeb PN Bohnice, Centrum duševního zdraví Prahy 8, Bona, o.p.s, Spolek Kolumbus Praha a Olomouc a Psychiatrická nemocnice Kosmonosy.

Během víkendu si budete moci vyrobit vlastní keramickou nádobu na hrnčířském kruhu, namalovat obrázek na textilní polotovar (tašky, hračky…), vyrobit košík z proutí či pedigu, odrátovat misku, zhotovit vitrážový šperk technikou Tiffany a mnoho dalšího.

Bohnická bojovka pro každého!

Po celou dobu festivalu si můžete vyzkoušet, jak se může cítit osoba, která trpí sluchovými halucinacemi, jenž vykonává více či méně náročné úkoly zaměřené na paměť, kreativitu, komunikaci a manuální dovednosti. To vše si zažijete v Bohnické bojovce, kterou pro vás připravily terapeutky z Centra psychosociálních služeb.

Samozřejmě na Vás čeká i bohatý kulturní program:

Sobota 30. 7. 2022
12:00 Leroy Duncan & Montgomery Wilcox /LDMW pop music/
13:30 „Pralesní pohádky“ Divadlo Tondy Novotného
14:00 Fakt Mothers a hosté /hudba s pokojovou teplotou/
15:30 „Kvak a Žbluňk“ Divadlo Tondy Novotného
16:00 Jan Burian /písničkář slušný, dochvilný a čistotný/

Neděle 31. 7. 2022
12:00 SMS /Sobotka, Martínek, Stejskal - muzika bez kapelníka“
13:30 „O víle Jezírce“ autorská dílna Šerlok
14:30 Yakka / Yakka? Jaká Yakka? No, to jsou ti tři z Ústí, Lomnice a Malé Skály, co si spolu pro radost brnkaj´ a zpívaj´/

Na festival je po oba dny vstup zdarma!

V případě, že absolvujete prohlídku hradu, získají terapeutické dílny z každé zakoupené vstupenky 10 Kč jako dar. Tímto děkujeme paní Ing. Zuzaně Pavlík Šimonkové, spolumajitelce hradu, za tuto možnost obdarování.

Více informací:
Luboš Chlad
e-mail:
tel.: 734 785 077
https://www.facebook.com/akcebohnice
https://bohnice.cz