Letecké muzeum Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi zve dnes a zítra na dva zajímavé programy, které pořádá v souvislosti se státním svátkem 28. října.

Dnes v 17 hodin se v muzeu koná vernisáž výstavy Ze srdce Evropy do všech jejích koutů, která vznikla u příležitosti 100. výročí založení Československých aerolinií. Vláda Československé republiky převzala v roce 1923 původně soukromou leteckou společnost a 6. října ji výnosem ministerstva veřejných prací transformovala v Československé aerolinie - ČSA. Na páté výročí vzniku republiky pod hlavičkou nového dopravce vzlétl z letiště Kbely první letoun. O den později začala fungovat první pravidelná linka na trase Praha-Bratislava. O rok později létaly ČSA pravidelně také do Košic, následně do Brna, Mariánských Lázní a v roce 1929 i do Užhorodu. Na výstavu zve letecké muzeum společně s Národním technickým muzeem.

V sobotu 28. října se muzeum spojilo s mladoboleslavskou jednotou Československé obce legionářské a přichystalo program Legionáři v Rusku. Po celý den bude v muzeu vystavena vojenská technika a zbraně. Ve 13:30 se bude střílet z děla, v 15 hodin se uskuteční bojová ukázkaU příležitosti Dne Středočeského kraje je 28. října vstup do všech muzeí zřizovaných krajem za jednu korunu.