Advent by měl být dobou očekávání, zamyšlení a zklidnění. Abyste mohli tuto předvánoční dobu prožít co nejpříjemněji, přineseme vám letos každou adventní neděli drobnou ochutnávku knížek, ze kterých se při čtení sype sníh, voní cukroví, cinkají rolničky, které vám zkrátka pomohou naladit se na tu správnou vánoční atmosféru. Výběr je veliký, dostane se na každého.

Romantickým duším doporučujeme pro tento týden knížku Notting Hill pod sněhem od Julesa WAKEA. Jsou Vánoce a Viola si nejvíc ze všeho přeje najít toho pravého. Kdy jindy by se jí to mělo podařit než právě v tomto období splněných přání?

Milovníkům napětí představujeme útlou knížku Štědrý večer v 87. revíru, jejímž autorem je populární Ed McBAIN. Že Vánoce nemusí vždy znamenat klid a mír zjistí detektiv Steve Carella během své štědrovečerní služby, když se ve dveřích objeví jeho zakrvácený kolega.

Ani ctitelé vlídného humoru Františka NEPILA nemůžou přijít zkrátka. Jeho knížka Vánoce mám rád patří již řadu let mezi vánoční stálice. A není divu, jeho vyprávění o tom, jak se strojí vánoční stromeček nebo jak rozbalovat dárek zahřeje na duši, i když je venku hluboko pod nulou.

V případě, že se svými dětmi už od začátku prosince prožíváte každou sváteční chvilku, určitě by neměla vaší pozornosti uniknout knížka Barbory VAJSEJTLOVÉ Vánoce za dveřmi. Spolu s malými sourozenci Jendou a Terezkou prožijete spoustu dobrodružství a také zjistíte, jak se pečou perníčky, je-li třeba bát se Mikuláše nebo jak se píše dopis Ježíškovi.

Zachumlali jste se se svými nejmladšími do teplého pelíšku a jediné, co vám chybí je krásně ilustrovaná zimní knížka s milým textem? Zkuste třeba tu o čerstvě narozené zimní jedličce od ukrajinské autorky Oksany BULYJedlička se narodila.

Je nám jasné, že předvánoční období nelze trávit jen lenošením (i když tak příjemným) s knížkou. Je třeba nazdobit byt a pak jej provonět čerstvě napečeným cukrovím. I tentokrát pro vás máme zajímavou nabídku – knížky Čas adventu, čas Vánoc anebo Vánoční kuchařka pro kluky a holky od Svatavy VAŠKOVÉ.