Virginie Grimaldi: Cesta na sever

Sedmatřicetiletá Anna, matka dvou dospívajících dcer, se hroutí pod tíhou práce a nesplacených dluhů. S dcerami se potkává jen při snídani, celé dny a večery tráví v restauraci, kde pracuje jako servírka. Život jí utíká přímo před očima a ona ho pozoruje z bubliny, do níž se uzavřela. Když Anna nečekaně dostane výpověď a vysoké odstupné, má dvě možnosti. Splatit všechny dluhy, najít si novou práci a zůstat ve svojí bezpečné bublině. Nebo naložit dcery do karavanu a vydat se na okružní cestu po Skandinávii...

Debbie Macomber: Až vysvitne slunce

Annie Marlowová se po tragické události stěhuje do letního domku na severním pobřeží Pacifiku, kam jako dítě jezdívala s rodiči. V prázdninové oblasti si brzy najde přátele, dokonce prožívá milostné dobrodružství se záhadným umělcem a postupně se zotavuje. Když pak přijde nečekaná příležitost, Annie musí učinit obtížné rozhodnutí vydat se vstříc novým začátkům, nebo zůstat na místě, které si získalo její srdce.

Tomáš Klimek: Tři muži ve člunu jsou zpět

Vodácké dobrodružství čtyř kamarádů, kteří se snaží uniknout stereotypu městského života. A kde jinde začít než na jihočeské Lužnici. Muži jsou čtyři a nemají s sebou psa, ale i jejich vodácké dobrodružství se prolíná s množstvím příběhů a vtipných situací, které s sebou život přináší.

Marieka Grünová: Razítkuj!

V této knize najdete podrobné instrukce, které vás krok za krokem provedou vším, co je třeba vědět o razítkování a o tvorbě vašeho prvního vlastního motivu. Razítka můžete použít klasicky na papír, ale také na dřevo, látku nebo i porcelán. Inspirovat se můžete více než 300 kreativními šablonami ze 14 různých kategorií, jako je například dovolená u moře, oslava narozenin nebo kouzlo Vánoc.

Eva Dolejšová: Já a moji muži

V románu o vztazích mezi mužem a ženou se autorka nechala inspirovat vlastními životními zkušenostmi. Hlavní hrdinka Anna, žena středního věku, rekapituluje svůj osobní život. Silně ho ovlivnil despotický otec, pečovatelská maminka a dva starší bratři. Není divu, že takto vybavena do života - bez sebevědomí, s potřebou si mužskou lásku zasloužit a zároveň bez špetky praktičnosti, to nebylo jednoduché. Navzdory třem neúspěšným manželstvím se dokáže na svůj život podívat s humorem, optimismem a vírou v lepší zítřky.

Liz Lawler: Dokud tě nenajdu

Emily je zdravotní sestra, ale nyní se sama ocitla v roli pacientky. Když se v noci po operaci probudí, vidí, jak se lékař u vedlejšího lůžka marně snaží oživit mladou ženu. Ráno je pokoj prázdný a Emily má za to, že šlo o pouhou noční můru způsobenou anestezií. Po návratu do práce ale najde náramek patřící oné ženě a začne tušit, že se v nemocnici děje něco strašného.

Celestine Hitiura Vaité: Chlebovník

Autorka, která vyrůstala v tahitské rybářské vesnici Faaa, v knize zachycuje život na Tahiti koncem 20. století očima jejich původních obyvatel s veškerými kontrasty, které přináší střet zdejšího životního stylu s všudypřítomnou globalizací. Čtenáři se zde seznámí se zdánlivě všedním životem Tahiťanů, plným nevšedních příběhů o lásce, s životními osudy i osobitými vztahy v široce rozprostřené rodinné komunitě.

Teresa Driscollová: Mám nad tebou moc

Když Ella Longfieldová náhodou vyslechne ve vlaku rozhovor dvou atraktivních mužů s mladými dívkami, nemyslí si o tom vůbec nic, dokud jí nedojde, že ti dva právě opustili vězení. V ten moment se v ní probudí mateřský instinkt. Rozhodne se zasáhnout, ale něco ji od toho odradí. Druhého dne se ze zpráv dozvídá, že jedna z dívek krásná, zelenooká Anna Ballardová zmizela. O rok později je Anna stále ještě pohřešovaná. Ella trpí pocitem viny, protože nic nepodnikla, a zdá se, že není jediná, kdo jí to nemůže zapomenout. Někdo jí posílá výhružné dopisy, díky nimž se bojí o svůj život...

Ann Patchettová: Společenství

Kniha sleduje život jedné rodiny, kterou založili dva rozvedení a jejíž rodinní příslušníci se budou muset naučit, jak mezi sebou vzájemně vycházet a respektovat se. Příběh, začínající v šedesátých létech 20. století a trvající skoro padesát let, se zaobírá rodinou Alberta Cousinse, ženatého muže, který se na křtu malé Franny Keatingové na první pohled zamiluje do maminky malé Franny, Beverly. Tato láska vede k rozpadu dvou rodin a ke vzniku mnohem větší rodiny, kde se šest dětí, které byly vytrženy ze svých zažitých stereotypů, bude muset naučit žít společně s ostatními. Přes počáteční problémy se mezi dětmi začne vytvářet silné rodinné pouto, které časem sílí.

Steinar Bragi: Matka

Dospívající dívka se jednoho večera nevrátí z plesu a beze stopy zmizí. Její matka věří, že je naživu, ale pro své pátrání má jediné vodítko - podezřelé dopisy se záhadným podpisem. A dceřin domeček pro panenky. Jednoho dne však neznámý muž ohlásí policii nález těla v pustině za městem. Dívčina matka se ocitá na pokraji zoufalství, ale rozhodne se přestat nečinně přihlížet lhostejné práci vyšetřovatelů, a vezme celou záležitost do vlastních rukou.

Jules Wake: Pozdrav z Itálie

Romantický příběh cesty z Anglie do Itálie, během níž se dá dohromady nesourodá dvojice lidí, kteří si zpočátku nebyli nijak sympatičtí. Laurie po svém excentrickém strýčkovi zdědila Ferrari. Získání tohoto starého skvostu je ale podmíněno cestou tímto vozem do Itálie, a to společně s nerudným Cameronem, který má ke společnému cestování vlastní skryté důvody. Na cestě, během níž projedou nejen tunelem pod Lamanšským průlivem, ale i krásným údolím Loiry, Basilejí či Curychem, se Laurie s Cameronem více a více sbližují. Bude ale tento road trip dostatečná zkouška pro společný život? A jaké jsou Cameronovy skryté motivy?

Jan Pokorný: Český ženich a vietnamská nevěsta

Příběh lásky, vzájemného poznávání a soužití českého občana a ženy z Vietnamské socialistické republiky, kteří se, i přes odlišnost svých kultur, rozhodli pro společný život. Autor knihy se při své cestě do Vietnamu zamiloval do vietnamské dívky. Skrze text i barevné fotografie představuje autorský pár krásy asijské krajiny, osobité zvyky obyvatel a přibližuje vietnamské rodinné vztahy. V knize jsou popsány problémy, které spolu postupně museli překonávat, než dosáhli vytoužené legalizace jejich vztahu a posléze i dojmy z přesunu do České republiky.

Michaela Mitroci: Za hranicí fantazie

Romantický příběh o mladé ženě, která touží po osudové lásce a spisovatelské kariéře. Sedmadvacetiletá Sára je tak trochu smolařka: ač sní o ideálním muži, doma bydlí jen s kocourem, a přestože stále píše příběhy, pravděpodobně je nikdy nikdo nevydá. Po setkání s charismatickým Richardem se vše změní a okouzlená Sára prožívá lásku až "za hranicí fantazie". Život je náhle zcela zalitý sluncem, než se objeví první temné stíny...

Jane Harperová: Síla přírody

Pět žen neochotně popadne krosny a vyrazí po rozbahněné cestě vpřed. Vrátí se však jen čtyři. Pro kolegyně z kanceláře to měl být výlet, který je vymaní z klimatizované komfortní zóny a povzbudí v nich houževnatost a týmového ducha. Jedna z nich se ale z pochodu australskou buší nevrátí a každá ze zbylých žen popisuje proběhlé události trochu jinak. Agent federální policie Aaron Falk se snaží zjistit, co se s Alicí Russellovou stalo. Pohřešovaná totiž o svém zaměstnavateli i spolupracovnících ví mnohé. Její kolegyně Falkovi vyprávějí o dnech prožitých na cestě, o strachu, násilí a ztracené důvěře...

Kat French: Láska po řecku

Tři nejlepší kamarádky se rozhodnou koupit nádhernou vilu na odlehlém řeckém ostrově a provozovat v ní penzion, aby unikly od svých životních problémů. Stará vila vypadá jako dokonalý splněný sen, skrývá však nejedno překvapení štědré zásoby ginu ve sklepě, pohledného, ale zadumaného souseda nebo nečekaný příjezd slavné rockové kapely a jejích přitažlivých členů. Dokážou se kamarádky díky novým zážitkům odpoutat od minulosti a začít znovu?

Patricia Gibneyová: Andělé smrti

V katedrále je nalezena zavražděná žena a o několik hodin později je objeven oběšený muž. Oba mrtví mají na vnitřní straně stehna stejné, amatérsky udělané tetování. Ti dva měli cosi společného, jenže co? Případu se ujímá inspektorka Lottie Parkerová a stopy ji zavedou do kláštera svaté Anděly, bývalého dětského domova, nešťastně propojeného s minulostí její vlastní rodiny. Zatímco si inspektorka začíná uvědomovat souvislost mezi současnými oběťmi a nevyřešenými dávnými vraždami, ztratí se dva dospívající chlapci. Lottie musí najít vraha dřív, než znovu zaútočí...

Tea Olivová: Sólo druhých houslí

Hlavní hrdinka Markéta přišla kvůli rakovině o matku a teď se snaží smířit s tím, že už tu pro ni není. Při vyklízení bytu objeví matčin starý deník, který si psala, když byla před dvaceti lety v Londýně. Co je na deníku překvapivé je, že má dvě verze a Markéta se při jejich čtení dozvídá skutečnosti, o nichž neměla ponětí. Kdo je ten muž, který matce učaroval? A neměla by některá tajemství zůstat raději skrytá?

Anstey Harrisová: Sbohem, Paříži

Kdysi nadějná violoncellistka Grace se po prožitém traumatu usazuje v malé anglické vesničce, věnuje se opravám hudebních nástrojů a prožívá vztah na dálku se ženatým milencem Davidem. Vše se ale změní, když David v pařížském metru zachrání život jedné ženě. Stává se z něj mediální hvězda a ve světle jeho slávy najednou spousta věcí vypadá docela jinak než dříve...

Busny: Tam. Jedeme do Afriky

Text zprostředkovává humornou formou dobrodružnou výpravu cestovatelského páru, který se vydal poznávat země Afriky. V této souvislosti autorka popisuje nejen jejich pocity a zážitky z cestování stařičkým busem, ale také setkání Evropanů s jinou kulturou, přírodou, tokem zdejšího každodenního života i jinou dimenzí času.

Ondřej Kundra: Vendulka. Útěk za svobodou

Příběh židovské dívky Vendulky Voglové, která byla jako dvanáctiletá spolu s rodiči deportována do Terezína a díky rodinnému příteli, fotografovi Janu Lukasovi, se stala symbolem holokaustu. Československý fotograf Jan Lukas zachytil v březnu 1943 odchod jedné židovské rodiny do transportu. Slavnou se pro svoji zádumčivou, smutnou atmosféru stala fotografie dvanáctileté dívky - Vendulky. Až po více než 70 letech novinář Ondřej Kundra našel v Americe onu dívku z fotografie a sepsal její příběh, který je zároveň také příběhem Jana Lukase, fotografa a přítele Vendulčiny rodiny. Ve svém vyprávění Vendula Voglová-Old odkrývá nejen rodinnou historii, ale rovněž poskytuje cenné svědectví o holokaustu.

Ladislav Hagara: Houby

Obrazový atlas téměř 300 druhů jedlých druhů hub s podrobným popisem a údaji o místě a době výskytu, obsahuje i praktické rady pro houbaře a kuchařské recepty na přípravu houbových pokrmů.

Teresa Driscollová: Mám nad tebou moc

Když Ella Longfieldová náhodou vyslechne ve vlaku rozhovor dvou atraktivních mužů s mladými dívkami, nemyslí si o tom vůbec nic, dokud jí nedojde, že ti dva právě opustili vězení. V ten moment se v ní probudí mateřský instinkt. Rozhodne se zasáhnout, ale něco ji od toho odradí. Druhého dne se ze zpráv dozvídá, že jedna z dívek krásná, zelenooká Anna Ballardová zmizela. O rok později je Anna stále ještě pohřešovaná. Ella trpí pocitem viny, protože nic nepodnikla, a zdá se, že není jediná, kdo jí to nemůže zapomenout. Někdo jí posílá výhružné dopisy, díky nimž se bojí o svůj život...

Barbara Erskinová: Strom duchů

Ruth se vrací po smrti otce do rodného domu v Edinburghu, aby vyklidila pozůstalost. Objeví diář a dopisy jejich rodinného předka Thomase Erskina, který si šel v každých časech vždy svou vlastní cestou. Nejprve jako námořník, později vystudovaný právník a nakonec i lord kancléř. Během své barvité životní pouti samozřejmě získal i řadu nepřátel. Ruth se nechá do životního příběhu Thomase zcela vtáhnout, až nakonec velmi intenzivně a reálně pocítí přítomnost nejen samotného Thomase, ale právě i jeho nepřátel.

Kamila Boudová: Falešná Pařížanka

Kamile se kariéra módní návrhářky v Paříži nepovedla. Místo skvělého života v hlavním městě módy začíná předem prohraný boj o získání statutu Pařížanky a uznání společností. Na pokraji osobního bankrotu i fyzických sil se rozhodla otočit kola osudu a stát se Falešnou Pařížankou. Přestat slepě následovat místní nesmyslné společenské konvence a určovat vlastní pravidla hry. Své zkušenosti začala formou vtipných a nezaměnitelně osobních sloupků popisovat a vznikla z toho tato kniha.

Jan Bauer: Tajemná alchymistka

Písař zemského soudu s pověřením pro zvláštní úkoly Lukáš Trobl z Květnice vyšetřuje vraždu svého přítele alchymisty Valentina Weigela. Někdo ho zabil zřejmě proto, aby se mohl zmocnit tajného receptu. Z případu je však odvolán. Má totiž zjistit, kdo ve skutečnosti je a co sleduje tajemná alchymistka Barbara, do níž se zamiloval sám císař Rudolf II...

Jaroslava Černá: Dům v podhradí

Román, ve kterém se musí hlavní hrdinky poprat s osudem, který jim připravila matčina výchova. Sestry Martina a Lenka mají velmi vyhrocené vztahy se svou matkou. Po její smrti se musí vypořádat s důsledky její despotické a egocentrické povahy. Obě si uvědomují, jak hluboce její výchova ovlivnila i jejich partnerská soužití. I dům, který po matce zdědily, nese temná tajemství a starou kletbu, kterou budou muset obě mladé ženy prolomit.

Edwin Hill: Chata u jezera

Harvardská knihovnice Hester Thursbyová má zvláštního koníčka: hledá ztracené věci. Hester totiž velmi dobře ví, že i v digitálním věku lidé potřebují pomoc při pátrání. Obvykle si ji klienti najímají, aby našla informace nebo biologické rodiče adoptivních dětí. Ovšem její nová zakázka je úplně jiná a - jak se záhy ukáže - mnohem komplikovanější a hlavně nebezpečnější.

Gwen Floriová: Tichá srdce

Příběh dvou žen z odlišného kulturního prostředí. Američanka Liv přijíždí do Kábulu s nevládní organizací, zaměřenou na pomoc ženám. Jako tlumočnice je jí přidělena místní mladá žena Farida. Liv doprovází svého manžela, který zde hodlá vzkřísit svoji skomírající kariéru. Farida, vzdělaná dívka z akademických kruhů, se znalostí několika jazyků, je nucena se vyrovnat se smluveným sňatkem. Dramatické události, které následují, dají oběma ženám poznat pravdu o jejich životech.

Gilllian Hicková: Veterinářka

Autorka ve své knize popisuje s humorem příhody ze života, které získala během svého studia veterinární medicíny a prvního roku veterinární praxe, kdy pracovala nejen v ordinaci, ale také na farmách. Příhody se týkají nejen situací, kdy musí čelit zvířatům, ale i jejich majitelům.

Gilly Macmillanová: Vyvrhel

Psychologicky laděný thriller přivádí schopného detektiva Jima Clema do prostředí, ve kterém se tragicky otevře silné společenské téma. Zdánlivá klukovina uvolní hráz nenávisti mezi místními obyvateli Bristolu a uprchlíky čekajícími na nový domov a přijetí. Jim Clemo bude nejen muset najít pravdu, ale i čelit démonům neporozumění a atmosféře nenávisti.

Martha Baltalha: Neviditelný život Eurídice Gusmaové

Humor a brazilský temperament v netradičním příběhu o emancipaci žen. Eurídice by se v životě ráda prosadila, ale všechny jejich snahy jsou už předem odsouzeny k neúspěchu. Její tradičně smýšlející manžel není na nezávislou ženu zvědavý. Hlavně ať jsou pantofle podélně srovnané u paty postele a rádio není nahlas ani potichu! Když se však u dveří objeví její zmizelá sestra Guida, životy všech se obrátí naruby.

Uwe Wilhelm: Sedm barev krve

Tři vraždy za tři měsíce. Tři ženy. Tři vzkazy, v nichž vrah podává svědectví o sedminásobném "uzdravení". Berlínská policie je pod tlakem. Náhle vražedná série končí a všichni na ni postupně zapomínají. Pouze státní zástupkyně Helena Faberová je přesvědčená, že to vše je jenom začátek. O rok později je brutálně zavražděna čtvrtá žena a Helena se vydává po stopě zabijáka, který si říká Dionýsos. Závod s časem se mění v boj o přežití. Další obětí totiž má být právě Helena. Dionýsos se nevzdá, dokud nebude "uzdravena" i ona...

Caroline Francová: Mise hygge

Chloé byla vyslána do malé vesničky v Dánsku, která byla vyhlášena jako nejšťastnější místo na světě. Chloé však přehnaně šťastní lidé a události spíše uvádějí do deprese a tak je pro ni tentokrát práce spíše trestem. Netuší, že tenhle úkol změní od základů její vlastní život...

Eva Ava Šranková: Hříchy mocných

Historicko-milostná romance se odehrává v renesanční Itálii na přelomu 14. a 15. století. Zobrazuje vášnivý milostný vztah osudem zkoušené Francesky di Valleta, jež se proti vlastní vůli musela stát ženou tyrana. Franceska opustila rodnou Itálii a odjela přes Savojsko do Lotrinska, kde ji netrpělivě očekával budoucí manžel a pán. Krásná žena, zbožňovaná nejedním urozeným mužem, našla své největší štěstí i trýzeň v hluboké lásce k Enzovi di Challant, svému příteli z dětství...

Naďa Horáková: Hrob třinácté panny

Lada Nevrtalová přijíždí do malé moravské vesnice, aby převzala jako dědictví starou vilu po své pratetě Anně. Dům na samotě je však velmi nevhodné obydlí pro mladou dívku, zvláště když v jeho blízkosti leží opuštěný hřbitov opředený podivnou historií. Lada se brzy přesvědčí o tom, že pověry mají na vesnici stále pevné kořeny a že na nich opravdu může něco být. Velmi podivné, téměř hororové události, které se kolem Lady dějí, vyústí ve vraždu a zdá se, že v ohrožení života je i ona sama. Ovšem najdou se hned tři mužní ochránci, kteří by jí rádi poskytli pomocnou ruku. Lada se ocitá před zásadní životní otázkou, komu věnuje svou důvěru.

Laura Walden: Nefritové slzy

Už dlouhé roky hraje pro ženy z rodu Parkerů zelený kámen bohů magickou roli. Ani designérka Mila není výjimkou, její šperky se těší věhlasu i daleko za hranicemi Nového Zélandu. Když se jí do rukou dostane vzácný amulet, okamžitě cítí jeho moc. To ovšem ještě netuší, že v životě jejích předků sehrál tragickou úlohu a že ovlivní i její osud.

Sarah Mitchellová: Ztracené dopisy

Marta objeví po smrti svého otce dopisy, které psal Angličance Catkins. Nikdo z rodiny neví, kdo tajemná žena je, a jaký vztah je pojil a Marta se rozhodne odhalit pozadí celého příběhu. Postupně odkrývá záhady ukryté v domečku na pláži v Norfolku, kde se Sylvie svěřila své věrné přítelkyni Connie s tajemstvím, které může o desítky let později změnit osudy několika lidí. Odhalí lásku, která neměla mít šťastný konec, ale byla tak hluboká, že se jedna žena rozhodla ochránit svého milence a dítě tím, že je již nikdy v životě neuvidí.