Rory Dunlop: Co jsme si neřekli

Temně humorný příběh o manželství v krizi, který zcela jistě zarezonuje v každém, kdo si někdy nějakou partnerskou krizí prošel. Po dvou letech bolestného odloučení si Jack a Laura smluví schůzku. Jack je připraven a ochoten odpustit. Laura však nejeví sebemenší ochotu se za cokoli omlouvat. Jack jí pošle svůj deník, který si začal psát po jejím odchodu. Laura jeho zápisky doplní o pár vlastních postřehů a důvodů, proč udělala to či ono. Už si navzájem sdělili všechno. Tedy s výjimkou toho, co bylo (a je) nejdůležitější.

Zuzana Dostálová: Johana

S Johanou se seznamujeme krátce před oslavou jejích jedenáctých narozenin. Trápí ji stejné starosti jako její vrstevníky, prožívá s matkou odchod otce, smrt prarodičů i běžné existenční problémy té doby. Jak Johana roste, zažívá postupně sametovou revoluci, spolu s ní přicházejí první lásky, zklamání, trápení s matkou a nová doba. Ta sice znamenala převrat v životě mnoha lidí, přesto ale nedokázala vymazat běžné lidské starosti a problémy, které všechny, Johanu nevyjímaje, potkávají denně.

Andy Weir: Artemis

Jazz Bašarová pracuje jako kurýrka. Občas i nelegálního, čili pochopitelně lépe zaplaceného zboží. Jak jinak přežít v Artemidě, jediném městě na Měsíci, když nejste bohatý turista nebo výstřední milionář? Když si tu poctivě vyděláte sotva na jídlo? Když ani příležitostné pašování nestačí na slušnější bydlení? Všechno se ale změní v okamžiku, kdy Jazz dostane nabídku provést velkou věc. A to za odměnu tak závratnou, že se prostě neodmítá. Jenže tahle zakázka jí brzy přeroste přes hlavu - zaplete se totiž do vysoké hry, v níž jde o ovládnutí Artemidy. A kterou by nemusela přežít.

Marta Rojalsová: Ta druhá

Anna s manželem Nelem žijí spokojený život - ona grafická designérka, on novinář. Když Nel ztratí práci, ocitnou se před nečekanými problémy, navíc tuto skutečnost musí tajit před Nelovou rodinou. Anna, která záměrně nikdy ničím nevyčnívala (kromě půvabu), se bláznivě zamiluje do podstatně mladšího kolegy Thea a tak se její vášnivý vztah přidá k dalším tajemstvím a traumatům, která si nese z dětství a mládí.

Martin Goffa: Vykoupení

Detektiv Miko Syrový si odjíždí odpočinout od ruchu velkoměsta do rodné vsi, kde plánuje strávit několik poklidných dnů se svou malou dcerou. Hned po příjezdu je však konfrontován s podezřelým úmrtím, které místní policisté až příliš rychle uzavřou jako obyčejnou nehodu. Miko začíná klást nepříjemné otázky, fasáda vesnické idyly se drolí a na povrch vyplouvají svědectví, která do případu vnášejí stále víc pochyb a otazníků. Když se nakonec kulisy zřítí úplně, Miko až příliš pozdě pochopí, že tentokrát jde o život i jemu samotnému...

Tomáš Boukal: Hřbitov nevěst

Přízračná sibiřská tajga, nekonečné bažiny, zapomenuté trestanecké osady. Prostředí, ve kterém se osamělý český etnograf cítí méně sám. Hledá poslední příslušníky místních domorodých skupin, kteří zde živoří na hranici jejich zanikajícího světa. Celý kraj ale zahaluje závoj strachu. Mizí v něm mladé dívky. A není nikdo, kdo by je hledal. Etnograf se seznámí se sestrou jedné z pohřešovaných a nechá se postupně pohltit pátráním po osudu ztraceného děvčete...

Elise Valmorbida: Madona z hor

Hlavní hrdinka Maria Vittoria se i přes pozdní sňatek stane matkou čtyř dětí. Rodina je alfou a omegou jejího bytí. Je těžká doba nástupu fašismu a válečného nedostatku a Maria a její manžel stěží udržují živnost. Po manželově uvěznění padá tíha péče o rodinu na ni samotnou. Maria je přímo archetypálním vzorem silné a milující ženy a matky. Jedině pevné sepětí s rodinou a přírodou dává možnost k přežití v drsných podmínkách válečných let.

Lisa Jackson: Čekání na smrt

Některá místa mají špatnou pověst nezaslouženě. Medvědí brod mezi ně ale nepatří - ten si zlověstnou reputaci zasloužil. Zde totiž příběhy o sériových vrazích nejsou pouhými legendami. Ne, v Medvědím brodu se opravdu vraždí a umírá...

Magdalena Mintová: Falešný román

Ema i v sedmadvaceti letech stále bydlí u rodičů, utrácí otcovy peníze a jediný důvod, proč ji nechávají být, je ten, že píše kriminální román. Ten je ovšem jen zástěrkou pro Emino povalování se u televize a nakupování drahých šatů. Když na celý ten podvod její otec přijde, Ema se musí odstěhovat. Místo aby se vzpamatovala a našla si práci, rozhodne se hledat si bohatého manžela. Alberta se jí kdysi snažili rodiče dohodit, a tak s ním znovu naváže vztah a je odhodlána už do konce života nehnout ani prstem...

Anna Gavalda: Citlivá místa

Povídky ukazují osudy sedmi lidí, kteří se snaží udržet si tvář ve své zoufalé realitě, a jimž pak stačí drobná příhoda, aby odhalili svou zranitelnost a lidskost. Několik žen a mužů se v těchto zlomových okamžicích svěřuje se svými nejniternějšími pocity, samotou, bolestí ze ztráty či touhou po přátelství, ale autorčin soucit i porozumění dá těmto těžce zkoušeným hrdinům poznat i sílu lásky a naději.

Liv Constantine: Poslední paní Parrishová

Amber Pattersonová už toho má dost. Příšerně ji nebaví být nula: tuctová, téměř neviditelná žena, kterou každý přehlíží. Přímo před očima má vzor toho, jak by mohl její život vypadat. Jak by měl vypadat. Daphne Parrishová je blonďatá bohyně, která bere svůj luxusní život jako naprostou samozřejmost. Společně se svým manželem patří k místní honoraci, mají peníze, moc, obdiv, navíc dvě krásné dcerky... Proč by někdo měl mít všechno, zatímco jiný nemá nic?

Maeve Haran: Italské radosti

Překrásné jaro strávené na jihu Itálie vám může nebezpečně stoupnout do hlavy. Obzvlášť, když jste doma nechala nesnesitelného manžela, máte za sebou bankrot, prcháte před panovačnou matkou nebo vás bolestně zasáhla manželova nevěra. Mezi korunami citroníků na jihoitalských svazích probleskuje stříbrná hladina moře a čtyři ženy, z nichž každá je úplně jiná, potkají přátelství a zážitky, které jim otevřou dveře do nového světa.

Michael Connelly: Dva druhy pravdy

Elitní detektiv Harry Bosh se ujímá vyšetřování vraždy dvou lékárníků. Stopy vedou k soukromé klinice, která však slouží jen jako zástěrka obří zločinecké sítě nelegálně obchodující s léky. Do toho je Bosh konfrontován se znovuotevřením případu, který vyšetřoval před 30 lety. Poslal do cely smrti vraha mladé ženy, ale objevily se nové důkazy, které usvědčují Harryho ze zmanipulování důkazů. K rozkrytí sofistikované mašinérie zneužívání léků pro výrobu drog musí Harry změnit identitu a nechat se najmout jako spolupracovník gangu. Je však prozrazen...

Barbara Taylor Bradfordová: Dar osudu

Nad panstvím Cavendon se stahují válečná mračna. Zatímco podnikavá Cecily využije války k prosperitě svého podniku, Diedre zasvětí další roky práci pro britskou tajnou službu. Na povrch vyplave bolestivé tajemství, které léta střežila lady Gwendolyn...

Martin Selner: Autismus a chardonnay

Autor pracuje ve Slunečním domově, kde se stará o děti s autismem a v knize ukazuje svůj dar spojit dvě zdánlivě nesouvisející věci. Tyto neobvyklé dvojice mu slouží jako odrazový můstek k tomu, aby nám přiblížil svět autistických dětí a jejich i své každodenní starosti. Zároveň varuje, že život s autismem, ať už je to diagnóza vaše nebo někoho z blízkého okolí, rozhodně nevypadá jako v Rain Manovi, přesto je důležité neztrácet humor.

Becky Masterman: Běsni a zuř

Brigid Quinnová dlouhá léta sloužila u FBI jako návnada na nebezpečné sexuální predátory a do předčasné výslužby si odnesla řadu nepěkných zkušeností a trpkých vzpomínek. Nyní se ve vyprahlém arizonském Tucsonu snaží nevyčnívat z davu a žít všední život s novým manželem Carlem a se dvěma psy. Vše se ovšem mění v okamžiku, kdy ji dostihne temná minulost...

Saira Shah: Myšky v kuchyni

Anna jako šéfkuchařka moc dobře ví, že když něco člověk doopravdy chce, je třeba vše dokonale naplánovat. Jakmile tedy zjistila, že je těhotná, naplánovala si pro sebe, manžela a pro své dokonalé dítě úžasný život v Provence. Jenže osud přichystal pro Annu s Tobiasem noční můru. Dozvěděli se, že jejich dcerka Freya má poškozený mozek a nebude se vyvíjet mentálně ani fyzicky...

Václab Bauman: Paci, paci, pacičky

Ohlédnutí za "báječnými léty pod psa", podané se spontaneitou, bezohlednou uštěpačností, otevřeností a překotností, líčí autorovo velmi neradostné dětství ve stínu stalinistického otce, snahu o vymanění z limitů i utváření vlastní identity - především na intimním poli, ale i v rovině společnosti.

Hakan Nesser: Žena s mateřským znaménkem

Dva muži jsou mrtví. Zemřeli stejným, brutálním způsobem. Oba byli zasaženi čtyřmi výstřely – dvěma do břicha a dvěma do hrudi. Není pochyb o tom, že v obou případech jde o stejného pachatele, ale inspektor Van Veeteren a jeho lidé tápou ve tmě. Pak se ukáže, že ti dva mrtví před třiceti lety společně prošli důstojnickými zkouškami v armádě. A také se objeví jedna krásná mladá žena. Van Veeterenovi postupně dochází, že v nebezpečí jsou i bývalí přátelé zabitých mužů. Dokáže však zabránit dalším vraždám?

Taylor Jenkins Reidová: Jediné pravé lásky

Příběh ženy, která musí nečekaně volit mezi manželem, kterého dlouho považovala za mrtvého, a snoubencem, jenž v ní znovu probudil chuť žít.

Ondřej Horák: Nebožtík

Ze země fjordů, kde jsou děti odebírány rodičům podivným úřadem a kde je ve vězení masový vrah Breivik, přes Osvětim až do Budapešti - do města, kde za druhé světové války Raoul Wallenberg svým statečným chováním zachránil tisíce lidských životů. Taková je v novele Nebožtík cesta mladého, znuděného a zhýčkaného literáta Štěpána Hrdiny, jenž marně hledá náhradní náplň svého života.

Deon Meyer: 13 hodin

Benny Griessel se snaží vyškolit novou generaci bojovníků se zločinem. V Kapském Městě zmizí americká turistka a panikařící politici si hned vzpomenou, koho je třeba k případu povolat. Benny má jen třináct hodin na to, aby zachránil vystrašenou Rachel i svou kariéru.

Alexanra Stužková – Alena Mihulová: Můj život s Karlem Kachyňou

Ve své otevřené autobiografii odhaluje herečka mnoho ze svého soukromí, s láskou líčí společný život s Karlem Kachyňou a popisuje svoji hereckou kariéru se všemi zdary i nezdary.

Eda Kriseová: Mezi pannou a babou

Lyrická novela o jedné generaci žen. O jejich láskách, naplněných tužbách i nevítaných neštěstích, při nichž duše žasne, kam se tělo žene, i tělo strádá, když ho duše opouští.

William Manchester: Sbohem temnoto

Válečný román z období 2. světové války zachycuje námořní a letecké boje v Pacifiku.

Katarína Gillerová: Neodcházej

Veronika neměla příliš šťastné dětství. Vyrůstala v rodině se zaneprázdněným otcem a matkou, která se viděla v její starší sestře Monice. Zoufale toužila po lásce, a proto se velmi upnula na svého muže Andreje. Vůbec si nevšimla, že Andrej se jí začíná vzdalovat, až jednoho dne přišel šok - manželovo přiznání k nevěře a rozvod. Veronice se zhroutil celý svět a zůstala sama s malým synkem. Záhy zjistila, že nepřišla jen o manžela, ale také o celou řadu přátel...

Petr Král: Láska k Benátkám

Dva texty o významných italských městech - Benátkách a Pordenone, kterými autor poukazuje na umění cestovat "básnicky" a návštěvy cizích míst tak prožívat jako jedinečná dobrodružství.

Jan Bauer: Jihlavský zlý duch

Jihlavou, dříve stříbrnou pokladnicí království, se začíná smrákat. Nejprve se zde, jak se zdá, objevují duchové či permoníci, kteří lomozí v blízkosti bývalých dolů, a pak zde dochází dokonce ke dvěma mordům. Ne náhodou se v tomtéž období v hlavním městě objevují falešné mince, které zde trousí tajemný krasavec - Václav z Jihlavy. Kdo jiný by měl tyto případy vyřešit než mnich Blasius a Jakub Protiva?

Milena Roudná: Za památnými stromy Mnichovohradišťska

Kniha se věnuje památným a chráněným stromům v okolí Mnichova Hradiště.

Jarmila Pospíšilová: Pod hvězdou bláznů

Sestry Jana a Lucie jsou tak rozdílné, jako by ani nebyly příbuzné. Jedna je až úzkostlivě zodpovědná, pedantická a zvyklá vše plánovat, druhá je téměř ve všem pravým opakem. Až po smrti rodičů je okolnosti donutí, aby se po letech odcizení daly znovu dohromady.

Jiří Machalický: Depozitář

Pochopení pro lidskou výstřednost a podivínství se promítá do souboru krátkých próz, které ve svém celku tvoří osobitý depozitář kuriózních zážitků a vzpomínek. Úsporně načrtnuté obrázky lidí a situací, které autorovi od mládí utkvěly v paměti, výtečně doplňují ilustrace Jakuba Janovského.

Helen Fieldsová: Dokonalé stopy

V odlehlém koutě Skotské vysočiny shořelo tělo Elaine Buxtonové. Jediné, podle čeho může policie pohřešovanou právničku identifikovat, je zub a cár zkrvaveného šátku. V tajné místnosti kdesi v Edinburghu mezitím skutečná Elaine Buxtonová vyděšeně křičí do tmy. Inspektor Luc Callanach opustil slibnou kariéru u Interpolu a začíná od nuly. Obstojí před novými kolegy i ve střetu s vrahem, který za sebou pečlivě zahlazuje všechny stopy?

Petr Hejtmánek: Východní Afrika

Zkušení cestovatelé a znalci Afriky, Petr Hejtmánek a Roman Filipský, v knize popisují safari trasy ve vyhlášených národních parcích východní Afriky, ale i méně známá, o to však zajímavější, místa Keni, Tanzanie, Ugandy a Etiopie.

Louis L´Amour: Smrt přijde s úsvitem

Po útoku indiánů se Callaghenovi podařilo dostat patrolu zpět do bezpečí. Jen nezkušený poručík, který je vedl, zahynul. Ale proč vůbec zamířil tak hluboko do pouště? A jaké řeky zlata se týká mapa, kterou Callaghen našel v poručíkově pozůstalosti? Jisté je, že o mapě ví ještě někdo a necouvne ani před vraždou, aby ji získal.

Nora Roberts: Blízko plamene

Cestu do náruče charismatického Connora si našla už spousta žen, ale k jeho srdci se dokázala přiblížit jen Maera, sestřina nejlepší přítelkyně. Maera cítí žár, kterým ji Connor přitahuje, ale obává se ztráty dlouholetého přátelství i své duše. Protože Connor v sobě nese něco temného z minulosti - něco, co může zničit vše, co má rád.

Robert Bryndza: Do posledního dechu

Čtvrtá kniha série Inspektorka Erika Fosterová. Kdo se skrývá za falešnými profily na Facebooku a láká naivní mladé ženy na schůzku? Jak chytí Erika vraha, který vlastně existuje jen virtuálně?

Boris Hlaváček: P.R.A.C.H.T.E.L, aneb Život na niti

Životopis horolezce Petra Prachtela, který má na svém kontě více než 2900 prvovýstupů.

Gabriel García Márquez: Devadesát dnů za železnou oponou

Nobelista a král jihoamerické imaginace měl možnost jako mladík navštívit státy "za železnou oponou". Z této tříměsíční cesty vznikl soubor úvah o navštívených zemích. Autenticitu jim dodává velmi osobní pohled na drobné lidské konání. Autor projevuje nejen skvělý pozorovatelský, ale brilantní vypravěčský styl a pod pokličku dění nahlíží bez obvyklého všeodsuzujícího či naopak adorujícího klišé.

Bob Shaw: Dvojníci v čase

Fantastický román o lásce a paralelních světech. Jack Breton vstoupí do paralelního vesmíru, aby získal zpět svou ženu Kate, která byla před devíti lety znásilněna a zavražděna. Jenže v tomto časoprostoru je Kate provdána za Jackova dvojníka Johna – a jeden z manželů musí zemřít. Všichni tři však brzy poznají, že překračování dimenzí není bez následků: ve vesmíru se začínají dít čím dál podivnější věci a v sázce je osud celého světa…

Sarah Haywood: Kaktus

Susan Greenová je nezávislá, samostatná a svůj život má naprosto pod kontrolou. Jenže pak se vlivem nečekaných událostí začne její pečlivě vybudovaný řád hroutit a Susan si postupně uvědomuje, že nemůže ovládnout všechny aspekty svého osudu a že to nemusí být špatně...

Robert O´Neil: Specialista

Upřímná a strhující zpověď člena elitní bojové jednotky Navy SEALs Robert O´Neill. Účastník 400 bojových misí, bývalý člen Navy SEALs a žijící legenda. Jeho memoáry doprovázené osobitým černým humorem, vás zavedou nejen do první frontové linie či týlu nepřítele. Seznámíte se s jeho životní filosofií a tím, co ho formovalo jako člověka.

Kamin Mohammadi: Bella figura

Autorka opustila stresující zaměstnání v Londýně. Se zlomeným srdcem, nešťastná, nespokojená sama se sebou přijíždí do Florencie, kde jí přítelkyně po dobu jednoho roku přenechala starý dům. Během 12 měsíců objevuje krásu a radosti každodenního života. Postupně se učí žít jinak a vnímat každou chvíli všemi smysly. Pořádně se zamiluje, odmiluje, aby nakonec znovu propadla lásce, zbavuje se nadbytečných kilogramů, získává ležérní nadhled a sebejistotu.

Harlan Coben: Nenech to být

Detektiv Napoleon Nap Dumas se už patnáct let snaží nalézt odpověď na dvě otázky - kdo zabil jeho bratra-dvojče Lea a jeho přítelkyni Dianu a kam a proč zmizela jeho láska Maura. Teď se zdá, že natrefil na ty správné stopy. S každým dalším krokem, který Nap učiní, se však vynořují nové otázky...

Kelly Rimmerová: Když jsem tě ztratila

Román pro ženy o druhé šanci pro vztah, který byl již v troskách. Leo a Molly jsou velmi nesourodý pár. Ona pochází z bohaté rodiny, on si musel vše, včetně své kariéry válečného korespondenta, vybojovat sám. Nakonec se do sebe zamilují a přes protesty rodičů se vezmou. Zpočátku je všechno ideální, ale postupem času se mezi nimi začínají objevovat rozepře, které vrcholí v době, kdy Leo odjíždí do Sýrie. Bohužel je raněn, a když se probudí, Molly zjišťuje, že si pamatuje jen období krátce po jejich seznámení. Nechce svého muže ztratit podruhé, ale obává se, co by se stalo, kdyby se mu paměť nakonec přece jen vrátila.

Adam Kay: Bude to bolet, doktore?

Autobiografický příběh mladého lékaře, který popisuje s humorem svoje lékařské začátky.

Barbara Hannay: Farmářova žena

Tři různé příběhy, tři různé životy. Pro Stellu v roce 1946 byl život v australské pustině smířením a kompromisem po hrůzách skončené války. Pro Jackii v sedmdesátých letech znamenala farma pohádkový život, neboť si připadala jako Popelka, která tu našla svého prince. A pro Alici, která se sem dostane až v roce 2015, je to příslib nové zářivější budoucnosti. Stelle se od konce druhé světové války dařilo skrývat tajemství, které nikdy nemělo vyjít najevo. Jenže teď po letech hrozí, že pravda vypluje na povrch a rozdělí celou Drummondovu rodinu. V předvečer narozeninového večírku, na němž se sejde nejen rodina, ale i všichni blízcí přátelé, se střetává minulost se současností a odhalení šokující pravdy rozpoutává netušené vášně.

Linda Castillo: Do posledního dechu

Kate Burkholderová, náčelnice policejního oddělení v městečku Painters Mill, tentokrát řeší tragickou dopravní nehodu, srážku bryčky a osobního automobilu, při níž je usmrcen amiš a jeho dvě děti, třetí je vážně zraněno. Celý případ je pro Kate o to těžší, že jde o manžela a děti její nejlepší kamarádky z mládí, kdy i ona sama vyrůstala v amišském prostředí. Vyšetřování navíc postupně odhalí, že k srážce nedošlo náhodou, celý incident byl důkladně naplánován. Z dopravní nehody se stává trojnásobná vražda. Aby toho nebylo málo, vyplavou na světlo důkazy týkající se Katiny temné minulosti, jíž se celý svůj dospělý život pokouší uniknout.

Soraya M. Lane: Sezdány válkou

Trojlístek dívek různého zázemí i povah se v posledním válečném roce dobrovolně přihlásí do armády jako ošetřovatelky. Daleko od rodin, v drsném prostředí polní nemocnice utržily sice jizvy na duši i na těle, ale také získaly vnitřní sílu a hrdost, věrné přátelství a nakonec i lásku.

Tomáš Přibyl: Pětidomí

Jednoho rána přepadne poštovní pobočku v pražských Bohnicích lupič, policejní hlídka ho poté sleduje až do Lodžské ulice. Zde pachatel rychle vyskočí z auta, v němž zanechá i střelnou zbraň použitou při přepadení. Tehdy do případu vstupuje zkušená kapitánka Věra Kostohryzová, která má společně s energickým poručíkem Tomášem Kabátníkem vypátrat pachatele v jednom z pěti nových domů, které stojí na okraji Bohnického údolí. Postupně vyšetřovatelé vstupují do životů obyvatel okolních domů a odhalují jejich různorodé životní osudy...

Dominik Dán: Cigaretka na dva tahy

Uběhl přesně rok od vraždy Tibora Hakla – jedné z klíčových postav podsvětí. V obou případech sehrály důležitou roli Krauzovy kontakty s podsvětím. Občas se i detektivovi z oddělení vražd hodí podaření kamarádi z dětství. Naštěstí Tiborovu mrtvolu nikdo neobjevil, oficiálně se nevyšetřovalo, nikdo nepátral po souvislostech. Jedině Burger tušil, že mu jeho žák přerostl přes hlavu – když ne profesionálně, tak v riskování určitě...

Michal Sýkora: Pět mrtvých psů

Vrchní komisařka Marie Výrová, přezdívaná Velká Sova, spolu s kolegy vyšetřuje noční loupežné přepadení, během něhož skupina maskovaných mužů ukradla ze zoologické zahrady tři severoamerické medvědy a současně zavraždila vrátného.

Kent Haruf: Cizinci v noci

Křehká novela líčí noční setkání dvou sousedů, Addie a Louise, v coloradském maloměstě Holt. Oba již před lety ovdověli a sžírá je samota. Rozhodnou se nebrat ohledy na řeči místních a začnou se stýkat. Ve svých nočních rozhovorech poodhalují jeden druhému svůj život.

Dirk Husemann: Ledoví piráti

Středomoří, léta Páně 828. Viking Alrik a jeho posádka se věnují zvláštnímu, ale výnosnému obchodu - dovážejí na svém drakaru z Etny do Ravenny náklady ledu. Ještě rychlejší než ledoví piráti je jejich pověst, která tak dorazí i k benátskému dóžeti. Vikingové pro něj mají propašovat z Alexandrie ostatky svatého Marka. Avšak sehnat světcovy relikvie je mnohem náročnější než dobývat led ze sopky...

Atticus: Láskou ji nespoutáš

Sbírka veršů mladého autora, který si získal srdce fanoušků na sociální síti Instagram. Své čtenáře okouzluje upřímností a autenticitou s jakou vystihuje ty nejdrobnější okamžiky. Jeho krátké a úsporné verše inspiruje láska, ženská duše, divoká příroda a svoboda, ve všech jejích podobách.

Camilla Läckberg: Čarodějnice

Zmizení a vražda malé holčičky souvisí s podobnou událostí ve vesnici před třiceti lety, kdy pachatelkami byly dvě nezletilé dívky. Patrik se svým týmem postupně odkrývá všechny detaily, případ narůstá do mrazivých rozměrů a na konci se rozpoutá peklo s mnoha oběťmi. Souběžně sledujeme emočně vypjatý "čarodějnický" příběh ze 17. století, jehož souvislosti se objeví až v závěru.

Laura Walden: Dědictví maorského náčelníka

Když si mladá novinářka Sarah Williamsová přečte v den svých třicátých narozenin dopis, který jí napsala přítelkyně její matky, nemůže uvěřit, co se právě dověděla: slavný německý badatel Ludwig Dehn, kterého nařkla z odcizení maorských památek, je její pradědeček! Šokovaná nečekanou zprávou se Sarah vydává odhalit tajemství i prokletí, jaké její pravý původ nese.

Francoise Bourdin: Clařino dědictví

Stárnoucí Clara držela léta v tajnosti strašný čin, kterého se jeden z jejích synů dopustil těsně po druhé světové válce. Nenávist a touha po pomstě zasahují i další generaci a Clařini vnuci pochopí, že nastal čas otevřít staré rány...

Gill Sims: Proč máma pije

Humorný román ve formě deníku o ženě, uštvané matce dvou dětí, které se blíží čtyřicítka a chce změnit styl svého života.

Case Greenová: Sama v černém lese

Třicetiletá Neve nežije příliš spokojený život. Rozešla se s přítelem, finančně na tom také není nejlépe, takže žije u sestry a její rodiny v Londýně. Když se jednou po proflámované noci vrací domů, setká se na mostě Waterloo s podivnou ženou Isabelle. Žena se Neve zeptá na jméno, svěří jí obálku a pak spáchá sebevraždu skokem do ledové Temže. Za dva týdny Neve kontaktuje advokátka s oznámením, že jí žena z mostu odkázala speciální dar - chaloupku v Cornwallu. Neve se svým neuspořádaným životem je nucena využít tuto ojedinělou příležitost. Odjede do opuštěného domku v černém lese. Pobyt se však pro ni záhy změní v noční můru...

Charlotte Linková: Rozhodnutí

Simon se chystá oslavit osamělé Vánoce na opuštěném jihofrancouzském pobřeží, když se při procházce po pláži setká s vyděšenou a vyhladovělou Nathalií, bez peněz a dokladů, se strachem z policie. Protože se právě trápí pochybnostmi o vlastní povaze, rozhodne se dívce nabídnout pomoc. Tím se ale dostává do nebezpečné situace, která může ohrozit i jeho život...

Julian Barnes: Než potkala mě

Profesor historie Graham Hendrick přednáší na univerzitě, má dokonale organizované manželství a ve 40 letech se cítí jako důchodce. Jeho život naprosto změní filmová herečka Ann, kvůli které se rozvede a začne nový život s ní. Postupně se dozvídá o jejích bývalých milencích a poprvé zažívá dosud nepoznané pocity: žárlivost a podezíravost.

Winnie M Li: Temná kapitola

Vivian, kosmopolitní Američanka čínského původu, si zamilovala cestování. Toulky krajinou se staly radostí, ale také temnou kapitolou jejího života. Právě jeden z výletů po Irsku skončil pro Vivian tragicky. Osamělou devětadvacetiletou dívku během výletu do belfastského parku znásilnil dospívající Johnny, chlapec z irské komunity žijící na okraji společnosti, kde násilí na ženách je považováno za běžný jev.

Emily Bleeker: Tajemství modrých dopisů

Luke si připadá v koncích. Nejenže se vyrovnává se ztrátou milované manželky Natalie, ale také se musí postarat o své tři děti. Pak mu jednoho dne začnou chodit dopisy v modré obálce, jež Natalie napsala ještě před svou smrtí a v nichž mu radí, jak má dál žít. Její nejlepší kamarádka Annie, která Lukovi pomáhá s dětmi, se obává, že jejich čtení jen prodlužuje zármutek, Luke se však nedokáže odtrhnout. A pak narazí na tajemství, které možná obrátí celý jeho dosavadní život v prach - lhala mu Natalie o jejich dětech? A kdo je ten neznámý člověk, jenž dopisy posílá?

Stephen King: Pod kupolí

Malé městečko odřízne od okolního světa neproniknutelná bariéra neznámého původu a obyvatelé jsou náhle ponecháni sami sobě. Ovzduší je postupně znečišťováno, zásoby se tenčí, energetické zdroje docházejí, pokusy o proražení bariéry jsou marné. Vláda státu je bez ohledu na veškeré své zdroje bezmocná a může pouze zvenčí přihlížet...

Robert Bryndza: Noční lov

Jedné horké červnové noci je detektiv šéfinspektor Erika Fosterová přivolána k vraždě. Oběť, vážený praktický lékař, je nalezen ve své posteli udušený. Zápěstí má svázaná a oči pod průhledným sáčkem utěsněným pod hlavou vypoulené. O několik dní později umírá za podobných okolností další muž a Erika a její tým tuší, že čelí sériovému vrahovi.

Tami Oldhamová Ascraftová: Než přišla bouře

Tami Oldhamová a její snoubenec Richard Sharp jsou mladí, zamilovaní a mají celý život před sebou. Pod zářivě modrou oblohou vyplouvají z Tahiti a míří do Tamiina rodného San Diega. Těžko mohou tušit, že se za necelé dva týdny ocitnou uprostřed jednoho z nejhorších hurikánů v dějinách...

Trisha Ashley: Popelčiny střevíčky

Tansy zdědí tetiččin obchod s botami v malebném anglickém městečku a promění ho v Popelčiny střevíčky - místo, kde si každá nastávající nevěsta přijde na své! Úspěch obchůdku je pro ni jedinou radostí od chvíle, kdy zjistila, že její snoubenec asi nebude ten pravý. Na náladě jí nepřidají ani napjaté rodinné vztahy a mrzoutský soused, herec Ivo, kterému vadí ruch v obchodě. Tansy ale brzy zjistí, že toho s ním má společného víc, než si oba zpočátku mysleli...

Raphael Montes: Tajná večeře

Čtveřice přátel si pronajme luxusní byt. Zdá se, že jim svět leží u nohou. Ale ne všechno se daří tak, jak by si přáli. Za účelem vydělat peníze začnou pořádat večeře pro náročnou klientelu, která prahne po neortodoxních gastronomických zážitcích. Daří se jim, ale pod náporem množství vydělaných peněz mezi organizátory narůstá napětí, nedůvěra a paranoia, od níž není daleko k násilí...

Rafel Nadal: Paní Stendhalová

Postarší muž narazí ve starém antikvariátu na fotografii statku, na němž jako dítě vyrůstal v pěstounské péči "Paní Stendhalové". Nález jej donutí vzpomínat na dobu, kdy si frankistický režim vyřizoval účty se všemi, kdo se proti němu postavili - ať už opravdu, nebo jen v představách mocných. Postupně se ukazuje, že v historii paní Stendhalové i chlapcovy rodiny se skrývají temná tajemství. Začíná kolotoč motivovaný záští, touhou po majetku, vášní i pomstychtivostí...

Michel Bussi: Nepouštěj se mé ruky

Slunce, palmy, tyrkysové vody oceánu, ostrov Réunion a mladý pár s šestiletou dcerkou na dokonalé dovolené. Ta se ale brzy promění v noční můru, když Liane zničehonic mizí a nechá za sebou jen rozházený pokoj. Její manžel nejprve spolupracuje s policií, ale pak se i s dcerou dává na útěk. Z truchlícího partnera se náhle stává hlavní podezřelý a hon na domnělého vraha a únosce dcery začíná...

Renata Červenková – Pavel Kolář: Labyrint pohybu

Pavel Kolář se snaží v soustrojí lidského těla a mysli najít skutečné příčiny, které ho porouchaly, a správnou léčbou navrátit pacientům ztracené zdraví. V rozhovorech s novinářkou Renátou Červenkovou vysvětluje základní principy lidského pohybu a jeho vývoje a také roli, jakou v něm sehrává náš mozek a třeba i špatné geny, stres, přetěžování, neuspokojivé vztahy, absence spirituality.

Lisa Daily: Ve třiceti (poprvé) singl

Hlavní hrdinka Alex se dozvídá, že její manžel, kterého zná už od školky, je gay, a že její titul z psychologie je asi k ničemu, protože si sama ničeho nevšimla. Následuje rozvod, přes který se dostane díky slzám a smíchu. Za pomoci online seznamek, dvou kamarádek a rad od jejího teď už ex-manžela Alex vyráží hledat lásku.

Antti Tuomainen: Než natáhnu brka

"Než natáhnu brka" není obyčejná detektivka, ale mimořádně zajímavá kniha: veselá i tragická, citlivá i podivínská, plná životní moudrosti a vtipu, je to román, který navzdory černému humoru probouzí radost k životu.

Agnes Martin-Lugard: Štěstí mi uniká mezi prsty

Iris od dětství milovala módu a šití, teď je jí třicet, má nudnou práci v bance a opustil ji manžel. Proto se vydá do Paříže, aby si splnila svůj dětský sen a postavila se osudu čelem...

Sean McFate: Stínová válka

Elitní válečník Tom Locke, zaměstnanec jedné z nejúspěšnějších soukromých vojenských firem na světě, dostane neobvyklý a riskantní úkol: přísně tajnou operaci na Ukrajině. Má týden na to, aby zachránil rodinu tamního oligarchy. Locke se na misi pečlivě připraví – netuší ale, co vše je v pozadí. Lockovi brzy zkříží cestu lehkovážnost i zrada těch, které považoval za nejbližší…

Irena Obermannová: Jasnozřivost

V malebné vesničce Kytlice se stala vražda. Místní farmář Ota Švarc byl nalezen bez známek života poté, co ohlásil, že objasní zločin spáchaný před více než šedesáti lety. Získá Alice v Literárním salonu Alžběty Něžné indicie potřebné k odhalení vraha?

Jojo Moyesová: Zakázané ovoce

Anglická vesnička Merham si žije poklidným životem, když se jednoho dne do moderního domu na pobřeží nastěhuje skupinka lidí, která je pro místní konzervativní obyvatele příliš bohémská a uvolněná. Spřátelí se s nimi však dvě mladé dívky Celie a Lottie, které obyvatelé domu neodolatelně přitahují. Večírky pořádané v domě se stanou trnem v oku místní skupině žen, která se snaží o dobrou pověst vesnice. Události se postupně vymykají z rukou a ještě po padesáti letech ovlivňují životy jak těch, kteří žili v Merhamu po válce, tak těch, co přicházejí po nich.