Andrzej Stasiuk: Východ

Autor se pokládá za člověka Východu. Východ pro něho znamená jak patriarchální způsob života na polském venkově v době jeho dětství, tak zkušenost z doby prožité v komunismu. Aby se dobral jádra problému, tedy i odpovědi na otázku po smyslu vlastní existence, podnikne cestu na Sibiř, do Mongolska a Číny. Nezajímá se ovšem o nějaké pamětihodnosti či turistické atrakce, jde mu o vlastní dojmy, reflexe a pocity, o konfrontaci vzpomínek s realitou.

Jon Gordon: Tesař

Podnikatel Michael se zhroutil, po probuzení v nemocnici zjišťuje, že jej na ulici zachránil jakýsi tesař. Když se s ním seznámí, zjistí, že to není jen tak obyčejný tesař, nýbrž osobnost, která nejen tvoří, ale dokáže poradit se životem, prací, kariérou i přístupem k celému životu. Během práce na Michaelově pracovní zakázce jej tento podivuhodný tesař nenásilně a pomocí moudrých rad vede a Michael tak objevuje nadčasové principy, které mu pomohou zachránit firmu, vyniknout a zapůsobit pozitivně na ostatní lidi a svět kolem sebe.

Mark Sullivan: Pod krvavými nebesy

Pino se nestará o nacisty ani o válku. Je to prostý italský mladík, který si chce užívat života, hudby, dívek. Avšak když je jeho milánský domov vybombardován, přidává se k podzemnímu hnutí, které pašuje židy do bezpečí. Pino tak začíná zjišťovat pravdu o utrpení, kterým nejen Itálie prochází. A také nachází lásku u starší vdovy Anny. Vše se navíc ještě zkomplikuje, když se Pino nedobrovolně stává osobním řidičem u Hitlerovy pravé ruky v Itálii, tajemného Hanse Leyera. Pino rozehrává nebezpečnou špionážní hru přímo v srdci nepřítele. Ovšem stejně jako odhaluje další a další zvěrstva, smyčka kolem něj a jeho nejbližších se neúprosně stahuje.

Tereza Boučková: Závod s časem

Témata autobiograficky laděných fejetonů jsou pestrá - kultura, současná společnost, výlety a cykloturistika, co se děje kolem nás... Autorka líčí vlastní zážitky i názory na některé jevy a problémy dnešní doby. Nechybí v nich vyjádření pocitů smutku či rozčarování, ale také humor.

Lina Bengtsdotterová: Na okraji

Uprostřed Švédska leží v hlubokých lesích vesnice Gullspang. Jednoho horkého léta odsud zmizí sedmnáctiletá Annabelle. Její rodiče šílí strachy, místní policie je bezradná a organizace Missing People ji bezvýsledně hledá. Na místo činu jsou vysláni inspektorka Charlie Lagerová a její kolega. Charlie je zkušená policistka a práce jí poskytuje uklidňující rutinu, kterou její chaotická duše potřebuje. Tohoto případu se ujmout nechce, ale nakonec udělá to, co vždycky: poslechne příkaz. Charlie Lagerová se tak vydá na cestu do minulosti. Musí se vrátit tam, odkud odešla, když jí bylo čtrnáct let, vrátit se do dětství, kterému se ze všech sil snažila uniknout...

Grady Hendrix: Exorcismus mé nejlepší kamarádky

Abby a Gretchen, kamarádky v dobrém i zlém, na život a na smrt. Jejich přátelství započalo roku 1982, v den oslavy Abbyiných desátých narozenin, a pokračovalo i na střední škole. Přestože každá z dívek pocházela z odlišného sociálního prostředí. Rok před maturitou se stalo něco hrozného, co změnilo život obou kamarádek a prověřilo pevnost jejich přátelství - Gretchen posedl démon.

Karen Hamilton: Dokonalá přítelkyně

Juliette prožila vášnivý vztah s pilotem aerolinií Natem a stále se nemůže vyrovnat s tím, že ji Nat opustil. Potají chodívá do jeho bytu a prohlíží si jeho věci, získá heslo k jeho osobním účtům, sleduje ho neustále na sociálních sítích. Nechá se zaměstnat u stejných aerolinií jako letuška, aby mu byla stále nablízku. Postupně začíná Nata sledovat na každém jeho kroku. Když zjistí, že Nat se zamiloval do její kolegyně, vymyslí ďábelský plán, jak se oběma pomstít... Juliette miluje Nata. Půjde za ním třeba na konec světa. Aby ho měla stále na očích, nechá se zaměstnat jako letuška u aerolinek, u kterých její láska pracuje jako pilot. Skutečnost, že se s ní Nate před šesti měsíci rozešel, pro ni nic neznamená.

Dan Rhodes: To je Život!

Když studentka pařížské akademie Aurélie vrhne v rámci svého uměleckého projektu mezi spoluobčany kámen, zákon schválnosti se už postará o to, aby zažila týden divotvorných kalamit. Co si počít s batoletem, které trefila a dostala za trest na hlídání? Poradí jí s tím nadělením ztřeštěná kamarádka? Nebo dívku konečně spasí princ na bílém koni, který doteď ne a ne dorazit?

Hana Whitton: Anna Lucemburská

S půvabnou Annou má ambiciózní otec Jan Lucemburský velkolepé plány, a proto ji už v útlém dětství převeze z Prahy ke své sestře Jitce na francouzský dvůr. Ráj, který tam Anna zažívá po boku udatného rytíře Bernarda, vezme rázem za své otcovým příkazem k sňatku se stárnoucím Otou Habsburským. Mladičká dívka tak stojí před nelehkou volbou - se kterým z obou mužů má spojit navždy svůj osud?

Jane Lythellová: Zničím tě a vezmu si, co je mé

Šéfredaktorka Kathy je vzorem úspěšné ženy. Má vše - muže, rodinu, přátele, práci ve vedení prestižního časopisu o architektuře. Její podřízená Heja, bývalá hvězda finské televize, má však vůli, vůli Kathy zničit a vzít si to, co jí patří. Proto zaútočí tajně na nejslabší Kathyina místa, aby svoji sokyni znejistila a porazila. Pro pronásledování Kathy má Heja důvody, ukryté v hlubinách své duše.

Remigiusz Mróz: Nenalezená

Deset let po zmizení své snoubenky je Damian Werner přesvědčen, že už ji nikdy neuvidí. Jednoho dne však nečekaně narazí na stopu ztracené dívky. Kdosi vložil její fotografii na sociální síť...

Jessie Chaffee: Florencie v extázi

Mladá Američanka Hannah přijíždí do Florencie s bolestným tajemstvím - zotavuje se z vážné poruchy příjmu potravy, kterou po léta trpěla. Postupně se sžívá s novým prostředím, získává přátele, pomalu se začíná orientovat v místní složité sociální dynamice, flirtování, závratné posedlosti fotbalem a kulinářském umění. Nejvíc jí ovšem učaruje minulost města. Ta je pro ni přínosná i nebezpečná zároveň - Hannah totiž ve Florencii objevuje nejrůznější zpodobnění krásy a brzy ji zaujme to, co lze nalézt jen mimo běžné turistické trasy: příběhy světic a mystiček, žen, které hladověly a trpěly kvůli Bohu. Jejich extatické stavy jí v mnohém připomínají její vlastní; čím víc se s nimi ovšem identifikuje, tím naléhavěji se jí vrací přízraky z minulosti.

Sylvia Plathová: Pod skleněným zvonem

Dospívající vypravěčka Esther vstupuje do "velkého světa", který jí ale zůstává cizí a přiměje ji až k rozhodnutí odejít ze života, realizovaném v sérii nezdařilých pokusů. Jedinečnost románu tkví v tom, jak proti sobě - či spíše vedle sebe - staví život a smrt, konformitu a sebedestruktivitu, "zdravý rozum" a údajnou choromyslnost.

Edward Docx: Nech mě odejít

Starý pan Lasker, otec tří dospělých synů onemocní nevyléčitelnou chorobou. Než by pasivně čekal na dobu, kdy bude zcela závislý na pomoci druhých, rozhodne se podstoupit eutanazii na švýcarské klinice. Ani jeden z jeho synů není jeho nápadem nadšen. Nakonec se nejmladší syn Loius uvolí a nasedne s otcem do letitého volkswagenu, s kterým kdysi celá rodina jezdila na dovolené a vydají se spolu na cestu napříč Evropou do Švýcarska. Postupně se k nim přidají i oba starší sourozenci. Cesta plná generačních rozdílů, vzpomínek, nevyřčených přání a myšlenek se postupně mění v road movie plnou nečekaných setkání.

Markéta Nocourová: Nahá před Bohem lásky

Romantické příběhy čtyř mileneckých dvojic, s nimiž si pohrál všemocný Bůh lásky. Milujeme opravdu toho, komu to říkáme? Anebo je to jen náhradní řešení za všechny ty slavné herce, zpěvačky či sportovce, po nichž toužíme?

Donal Ryan: Víc už se nedozvíme

Fascinující příběh Melody Sheeové autor zasadil do prostředí irského maloměsta a obohatil jej o neobvyklý a mimořádně živočišný svět irských Kočovníků. Velká témata viny, pokání, oběti a vykoupení se rozvíjejí v každodenní, často humorné realitě malých lidských životů...

Jenny Blackhurst: Ztichlý dům

Jmenuji se Emma Cartwrightová. Ještě před třemi lety jsem byla Susan Websterová a zabila jsem svého dvouměsíčního syna Dylana. Vůbec si nepamatuji, co se tehdy stalo. Ale když vám něco tvrdí policie, váš lékař i všichni blízcí, tak jim začnete věřit, ne? Ovšem na druhou stranu... Když si nevzpomínáte, co se stalo, můžete si být opravdu jisti, že vám říkají pravdu? Co kdyby se objevila malá naděje, že je váš syn naživu? Neudělali byste všechno pro to, abyste s ním zase mohli být?

Marta Davouze: Víkend s Miriam

Vysokoškolský profesor Rostislavem je v 60. letech 20. století bezmezně zamilovaný do herečky Miriam. Miriam je však vdaná za jeho přítele Jana, a stejně tak on je ženatý s Emilií, kterou nechce opustit. Jejich hluboké přátelství se pak řadu let nese v čistě platonické rovině. Miriam nejprve s manželem emigruje, ten poté spáchá sebevraždu a ona se pak znovu provdá, Rostislav se zatím musí vyrovnávat s totalitním režimem a ztrátou manželky. Jen silné vnitřní pouto, které ho váže k Miriam, mu pomáhá zdolávat rány osudu. Až po Miriamině smrti se Rosťa dozvídá, jak strašnou událost v mládí prožila a jak hluboká byla její láska k němu.

Charles Martin: Když zpívají cvrčci

Reese svou ženu Emmu velmi miloval, a když zemřela, vzdal se práce chirurga a jako opravář lodí se uchýlil do malého jižanského městečka. Zde žije sedmiletá Annie, jejíž rodiče byli jako misionáři zabiti a kterou vychovává teta Cindy. Dívka má nemocné srdce, a protože nemá pojištění, které by jí zajistilo nutnou operaci, vydělává si na ni prodejem limonády. Když Reese pozná Annie blíže, touží jí pomoci, ale zároveň se mu vrací staré vzpomínky a bolesti, které bude těžké překonat. Bude muset zvládnout svůj největší strach a čelit citům, které už dávno pohřbil...

Věra Nykodýmová: Až na (kostní) dřeň

Skutečný příběh Kláry, mladé ženy, která byla ze dne na den postavena před krutou realitu - diagnózu karcinomu prsu. Klára se rozhodne bojovat a ocitá se ve víru událostí, které může ovlivnit jen částečně. Naléhavě musí podstoupit komplikovanou léčbu a dostává se do situace, kdy se musí se vším vyrovnat úplně sama. Přesto neztrácí optimismus.

Jiří Fišar: Pod Annapurnou svítá modře

Kniha Pod Annapurnou svítá modře je rozkročena mezi opravdu inspirativním příběhem a cestopisem. Hlavní hrdina je zdánlivě obyčejný bankovní úředník, který žije svůj spokojený, úspěšný a nalinkovaný život. Ovšem jen do chvíle, kdy se něco stane a on odjede do Himálaje, aby absolvoval 220 km dlouho pěší pouť kolem Annapurny.

Drago Jančar: Dnes v noci jsem ji viděl

Veronika a její manžel Leo by si rádi udrželi vysoké společenské postavení a kredit, a to i navzdory právě probíhající válce, která se nebezpečně přiblížila k jejich domovu - zámku u Lublaně. Veronika a Leo jsou nuceni udržovat styky s německými důstojníky, aby tak ochránili sebe i své blízké. Zároveň však podporují partyzány. Veronika však jedné lednové noci beze stopy zmizí. Proč? Pětice Veroničiných blízkých se nám pokouší udělat v celé kauze jasno.

Daniela Kovářová: Jak se žije padesátkám

Žena zralého věku to nemá ve světě plném mládí jednoduché, zvláště pokud ji ze všech stran sledují ostříží zraky dospívajících potomků, chátrajících matek, nedosažitelných mužů, zaujatých kolegů, jiných závistivých žen i kritické společnosti, jež povrchně soudí, že zralá žena už má vše podstatné vlastně za sebou. Že tomu tak ve skutečnosti není a že i na ženu 50+ ještě mnoho čeká, dokazují tyto povídky.

Zbyněk Hrkal: Kurýr

Rodina Brownů si najala soukromého detektiva Martina Kellera, aby vypátral ve světě jejich ztraceného člena. Ten ovšem není prvním pohřešovaným, neboť u Brownů už záhadně zmizeli dva muži v šedesátých letech minulého století. Jedná se snad o mstu, či prokletí, které dopadá na mužské pokračovatele rodinného klanu? V každém případě se při pátrání karta obrací a z detektiva se náhle stává pronásledovaný. Přesto se Martin rozhodne jít tvrdě za svým a najít odpověď, co se za tajemstvím mizení skrývá. V sázce je však i jeho život.

Iva Tajovská: Odpusť, že jsem se vrátil

Příběh jedné východočeské rodiny se odehrává po skončení 1. světové války a ukazuje, jak válka poznamenala tragicky nejen osudy a životy lidí, ale i mezilidské vztahy. Vesnický učitel Vojta po návratu z legií je pln optimismu ze vzniku samostatné republiky. Jeho nadšení naráží na nepochopení jeho ženy Anny, která celou válku dřela v hospodářství, starala se o nemohoucího tchána, jednoho syna ztratila a druhý je nezvěstný. Když Anna pochopí, že Vojta vlastně jako legionář v Itálii stál proti vlastním, že nebýt v legiích mohl se dávno vrátit domů, ostře se proti němu zatvrdí. Odcizení manželů je pro oba bolestné a Vojta vidí jedinou možnost, jak získat Annu zpátky - vydá se na cestu po bojištích italské fronty hledat nezvěstného syna Františka.

Kateřina Castaneda: Hádej, můžeš jednou

Soubor osmi povídek zachycuje obyčejné lidské osudy. Spojnicí všech příběhů je nespokojenost s vlastním životem a neschopnost vyrovnat se s tím, co přináší.

Eithne Shortall: Láska v řadě 27

Cora má při práci za odbavovací přepážkou na letišti zvláštního koníčka: hru na dohazovačku. Pokud vidí dva mladé nezadané lidi, kteří by se podle jejího názoru k sobě hodili, posadí je vedle sebe do řady 27. Na jedno ale zapomíná: najít štěstí nejen pro jiné, ale i pro sebe.

Zdeněk Ležák: Tři králové

Příběh tří vojenských důstojníků, Josefa Balabána, Josefa Mašína a Václava Morávka, členů odbojové skupiny Tři králové. Výpravný komiks pokrývá činnost skupiny od jara 1939 až do smrti posledního z nich v létě 1942.

Karel Kryl: Prózy

Kniha představuje vůbec poprvé Karla Kryla jako prozaika. Vychází z autorských strojopisů a rukopisů (ve dvou případech časopiseckých otisků) uložených v Archivu Karla Kryla. Je členěna do tří částí: první shrnuje povídky a pohádky, druhá fejetony a úvahové, vzpomínkové a příležitostné texty, třetí tvoří rozsáhlá próza Člověk.

Zdeněk Svěrák: Strážce nádrže

Jiří Smrček je svědomitý strážce nádrže, bývalý venkovský učitel a nyní osamělý stárnoucí muž, který nemá s kým sdílet jak své vzpomínky, tak ryze aktuální reflexi dění v malé vesničce Horní Znělá. Píše s okouzlující upřímností a dobrosrdečnou otevřeností dopisy svému nadřízenému, generálnímu řediteli povodí. Svěží a vtipné vyprávění se dotýká nejen soudobých témat, ale také reminiscencí na minulý režim.

Pam Jenoff: Světla zimní noci

Příběh o přátelství dvou žen odehrávající se za druhé světové války. Noa, dívka vyrůstající v Holandsku, otěhotní s německým vojákem. Rodiče ji vyženou z domova, ale krátce po porodu stejně o dítě přichází. Z náhlého popudu vytáhne z vagonu na nádraží opuštěné židovské dítě a společně s ním se ocitá u kočovného cirkusu. Spřátelí se s Astrid, Židovkou, která se u cirkusu pokouší přežít válku. Společné tajemství se však dere na povrch a právě v ten okamžik se ukáže síla jejich přátelství a vůle přežít.

Marie Benetková: Zlatý z nebe

Ona je zběhlá pekařka a on zahradní architekt a muzikant. Olgu i Vilíka spojuje láska k přírodě a touha po svobodě, oba to jsou povahou solitéři, co největší štěstí zažívají v komuně nedaleko Prahy. Olga v té době jezdí do práce v zámeckém parku na koni, a Vilík tam diriguje partu intelektuálů, než ho přímo v práci zatkne Státní bezpečnost. Následuje monstrózní proces, výhrůžky a výslechy, po tragické ztrátě druhého dítěte se Olga s Vilíkem rozhodnou emigrovat.

Markéta Šichtařová: Ukradený syn

Příběh s biografickými prvky předkládá známá česká ekonomka a autorka mnoha knih. Hlavní aktérka příběhu Renata strávila neutěšené dětství s tyranským otcem. V rodině nepanovaly dobré vztahy a tak Renata v devadesátých letech odjela do zahraničí pracovat jako au-pair a tato práce ji několik let zcela naplňovala. Ve Švýcarsku poznala Marcela, budoucího otce svého syna Samuela. Z manžela se však vyklubal despota a po synově narození partnerské problémy gradovaly. Na základě falešných nařčení byla Renata proti své vůli umístěna na uzavřeném oddělení psychiatrické léčebny, tlumena silnými léky a poté zcela zbavena rodičovských práv.

Reinhold Busch: Přežili jsme Stalingrad

Vzpomínky německých vojáků i letců, kterým se podařilo přežít bitvu u Stalingradu. Zatímco někteří měli velké štěstí a byli evakuováni z obklíčeného Stalingradu před kapitulací 6. německé armády, jiní se dostali do sovětského zajetí a byli propuštěni až po skončení války (poslední přeživší zajatci se vrátili domů až roku 1955).

Rosie Walsh: Muž, který už nezavolal

Sarah stráví týden snů. Konečně našla toho pravého muže, kterého celý život hledala! Co se stalo, že se neozývá? Je nemocný, ztratil na ni kontakt? Snaží se s charismatickým Eddiem spojit přes veškeré sociální sítě, ale marně. Sarah netuší, že v ní Eddie poznal ženu, která před lety osudově změnila život jeho rodiny. Dokáží překonat temné rodinné tajemství a vnímat jeden druhého bez zátěže minulosti?

Karel Haloun: Marná práce

V druhé půli padesátých let se na černé listině osob nepřátelských státu ocitl i Vojtěch Černý, asistent na filosofické fakultě. Z toho důvodu byl přeřazen na práci vrtaře na odloučeném pracovišti, kde se mu šéfem, spolupracovníkem i spolubydlícím v maringotce stal starý komunista František Fleissig. V tomto vyhnanství vkládá Vojtěch veškeré své intelektuální soustředění do dopisů Olze, své mladé ženě. Soustředí se v nich na vylíčení svérázné osobnosti parťáka Františka, který by měl být jeho třídním nepřítelem - ale není. Během měsíců odloučení se však Vojtěchovo manželství začíná rozpadat, a on, díky Františkovi, tuší proč... Další rovina příběhu je vykreslena formou bizarních pracovních hlášení "řídícího orgánu" StB o schůzkách s "Informátorem spolupracovníkem", který je nasazen na Vojtěchovu ženu Olgu, třetí pohled pak zprostředkovává osmiletý Františkův vnuk, který svého dědečka vidí nadšenýma a čistýma očima.

Elizabeth Astonová: Slečna Darcyová se nevzdává

Urozená mladá dáma, a stát se malířkou? Dívka z přední rodiny a živit se samostatně štětcem a barvami? V Anglii na počátku předminulého století pro ženu věc zcela vyloučená, společensky nepřijatelná, ba přímo skandální. Cassandra z proslulého rodu Darcyových, hrdinka našeho příběhu, je postižena nejen výtvarným talentem, ale i schopností samostatně přemýšlet a překračovat zavedená pravidla. Proto nebude její osud jednoduchý...

David Grossman: Přijde kůň do baru

Stárnoucí komik vystupuje v laciném baru. Po počátečním pásmu laciných vtipů se dostává k tomu, proč vlastně v malém městečku vystupuje. Odvypráví jednu epizodu z mládí, která mu zničila život. Poslouchá i jeho přítel z dětství, jehož se vyprávění také týká...

Nora Roberts: Stále v tvém stínu

Jedné horké letní noci odhalí Naomi otřesné tajemství svého otce, které ji léta pronásleduje na každém kroku. Přestože se snaží vše pečlivě skrývat, nikdy se jí nepodaří stopy za sebou zamést úplně a minulost ji dohání nejen v nočních můrách. Kruh kolem Naomi se začíná uzavírat...

Martina Leierová: Dům s vypůjčeným výhledem

Psychologický román s detektivní zápletkou o hledání tajemného padělatele obrazů, ale i smyslu života.

Barbara Nesvadbová: Momentky

Povídky nejen o partnerských vztazích, ale i o vztazích mezi rodiči a dětmi. Momentky zachycují chvíle, kdy se náš život láme; jsou to okamžiky hlubokého štěstí i bolestných ztrát nebo fatálních rozhodnutí.

Mons Kallentoft: Lovci ohně

Časného zářijového rána, dosud zahaleného tmou, zavede zlá předtucha Malin Forsovou do Rydského lesa. Z průmyslové oblasti na okraji Linköpingu se až sem šíří kouřová mračna z obrovského požáru. Jenomže pach spáleniny nepřichází pouze z hořící továrny. Před Malin leží na zemi ohořelé tělo jakési ženy...

Annie Darlingová: Láska v knihkupectví

Verity si kvůli přítelkyním vymyslela imaginárního přítele Petera, aby ji nelitovaly a nechtěly stále s někým seznamovat. Jednoho dne ji však obě překvapí v restauraci, kam odešla na imaginární rande. Verity si v panice přisedne ke stolu, kde sedí nicnetušící architekt Johnny. Peripetie, které tímto bláznivým nápadem začnou, jsou pro Verity nejen zdrojem mnoha nezáviděníhodných, i když leckdy i vtipných situací, ale směřují možná také ke skutečné, nejen imaginární lásce.

Michael Třeštík: Ledaže se spletu

Další z knížek vtipných textů ze života sestává především z útržkovitých autobiografických vzpomínek, v nichž autor s typickou ležérní sebeironií vypráví a komentuje drobné zážitky od dětství až po současnost. Vzpomínky jsou proloženy kapitolami, sestávajícími z facebookových statusů, jejichž lakonický, pohotový suchý humor si získal řadu příznivců.

Lidmila Kábrtová: Místa ve tmě

Cyklus dvanácti povídek o ženách, které se snaží vyřešit chaos a neklid ve svých životech. Hrdinky povídek mají své životy rozházené, v jejich nitru vládne chaos a události kolem nich se začínají hýbat tak, že už nikdy nic nebude jako dřív. Na první pohled spolu nemají nic společného; jedna je rozvedená, druhá uvízla v nudném manželství bez lásky, další si chce užívat, jiná se snaží vymanit se z destruktivního vztahu a další si žije zdánlivě bezchybným a pohodlným životem.

Lars Kepler: Lazar

Policisté objeví v bytě na předměstí Osla tělo mrtvého muže. Z toho, co najdou v mrazáku, jsou v šoku. Zavražděný byl vykradač hrobů, sběratel trofejí a kanibal. Jednou z trofejí je i lebka Summy Linnové, manželky komisaře Joona Linna. O několik dní později požádá švédskou policii o pomoc německá komisařka. V kempu nedaleko Rostocku byl zavražděn sexuální násilník. Joona záhy pochopí, že zdánlivě náhodnou souvislost mezi oběťmi nemůže ignorovat - stopy vedou k někomu, kdo má být již dávno mrtvý.

Nina Weijersová: Následky

Minnie Panisová, kdysi maličkatý, sotva životaschopný novorozenec v inkubátoru, je nyní mladá uznávaná konceptuální umělkyně. Jako základní materiál používá vlastní život, ze skutečnosti si dělá laboratoř. V předvečer experimentu, který by se mohl stát vrcholem její tvorby, se jí připomene minulost v podobě dopisu a série podivných déja vu. Jak daleko může zajít v manipulaci reality, aniž ztratí sebe sama?

Megan Miranda: Naprosto cizí

Život Leah Stevensové se zhroutí a ona neví, co dělat dál. Tehdy náhodně potká svou bývalou spolubydlící Emmy Greyovou a společně se rozhodnou odstěhovat na venkov. Netuší, že obě mají v minulosti tajemství, která mohou tu druhou ohrozit...

Zdenka Hamerová: Nářek ze tmy

Zita se rozhodla udělat si s malou dcerkou několikadenní výlet za přítelkyní do rakouského městečka. V nájemním domě, kde kromě majitelů bydlí Zita ještě s dvěma partnerskými páry, ji však začne pronásledovat noční nářek, někdo ji sleduje a prohledává její věci. Kromě toho ji tíží svědomí, protože se tajně schází s partnerem své kamarádky, který má záhy nato automobilovou nehodu. Rozuzlení spojené s vydíráním přijde poté, kdy život naší hrdinky visí na vlásku.