Šmíd, Jan: Paříž – Co v průvodci nenajdete

Kde v Paříži bydlí Jean-Paul Belmondo nebo Gérard Depardieu, kde se točily známé filmy, kde najdete nejzajímavější restaurace a kavárny, místa kam chodí známé osobnosti, a neobvyklý pohled na Notre-Dame, Montmartre, Eiffelovku a další pamětihodnosti. Téměř pět stovek míst, každé se svou fotografií, doplňují nádherné kresby jednoho z největších francouzských ilustrátorů všech dob Jeana-Jacquese Sempého.

Bennett, Bob: Chov králíků

Chovatelská příručka, která se obšírně věnuje základní péči o králíky.

Vaňková, Ludmila: Život na rozhraní věků

Vlastní životopis spisovatelky historických románů Ludmily Vaňkové.

Krejčová, Vendula: Objektiv objevuje svět

Kniha přináší atraktivní obrazové reportáže z celého světa. Jejich autoři – cestovatelé i stálí zpravodajové České televize v ní líčí zejména své osobní zážitky, dojmy a zkušenosti z dlouhodobého pobytu v cizích zemích. Reportáže tak mají punc jedinečnosti.

Fry, Helen: Churchillův tajný voják

Kniha není jen vzrušujícím líčením statečné služby Colina Ansona ve druhé světové válce, ale přináší i jedinečný pohled na politické dění v Německu třicátých let z kterého byl po smrti svého otce Colin nucen odejít. Odešel do Británie a vstoupil do britské armády.

Jeier, Thomas: Divoký západ

Kniha o časech amerických průkopníků bohatě vybavená obrazovým materiálem představuje jak přehlednou encyklopedii, tak strhující vylíčení pozoruhodného období amerických dějin.