David, Petr: Nejkrásnější výlety na tajemná místa

Hrad Houska, lebky v Mikulči, Branišovský les, hřbitov bláznů v Praze-Bohnicích, Panenský Týnec, pohanské ďůry na Radhošti, menhir Zkamenělý pastýř, hora Krudum, Býčí skála, ornamentální aleje u Bečova, Devět křížů, usedlost Pohádka, hrad Veveří, jámové lomy u Mořiny, Velký Blaník. Upíři, přízraky, tajemné postavy, hřbitovy, propasti, chodby, záhadné kameny a další tajemná místa jako tipy na výlety s celou rodinou.

Laudin, Radek: Po stopách českých filmů a pohádek

Vydejte se na místa, která znáte z filmového plátna nebo televize! Vstupte do míst, která důvěrně znáte, ale osobně jste je ještě nenavštívili.

Rubášová, Petra: Zvířata v zahradě

Příručka začínajícího chovatele domácího zvířectva, ale také zahrádkáře, který se chce stát milým hostitelem některých volně žijících živočichů a poskytnout jim vlastní zahradu k úkrytu i k možnosti vyhledání potravy.

Pacner, Karel: Neobyčejné okamžiky historie

V knize jsou zachyceny překvapivé, někdy skoro neuvěřitelné příběhy moderních dějin, které kupodivu dosud unikaly pozornosti historiků.

Tesařová, Jana: Toulky Krkonošemi

V knize najdete náročné i pohodové výšlapy pro každé roční období a inspiraci při plánování výletů do méně známých, ale o to zajímavějších koutů Krkonoš.

Kolář, Pavel: Co byla normalizace?

Soubor studií se v této knize snaží vylíčit pozdně socialistickou společnost v její rozmanitosti, neomezuje se jen na politické špičky nebo opozici. Autoři zachycují pestrou škálu postojů, které se vzpírají jednoznačnému dělení na viníky a oběti.

Červená, Soňa: Stýskání zažehnáno

Operní pěvkyně a herečka Soňa Červená rekapituluje po svých devadesátých narozeninách právě dovršené čtvrtstoletí od návratu ze světových scén do vlasti. Ačkoli vše směřovalo ke klidnému odpočinku, po čtyřicetileté kariéře v zahraničí se jí doma otevřely další, nečekané umělecké možnosti.