Čech, Jakub: Jakubův cestovní deník

Do svých čtyřiceti let byl Jakub gaučový povaleč. O dva roky později, v dubnu 2016, se postavil na hranice Mexika a USA a s nevelkým batohem na zádech vyrazil na sever. Někdy šel sám, jindy s těmi, kteří chtěli stejně jako on zmizet z každodenního kolotoče do míst civilizací téměř nedotčených.

Francová, Eva: Rok ve Svatojánu

Prožijte neobyčejný rok s Evou Francovou, autorkou této knihy. Naučíte se připravovat chutná a zdravá jídla podle netradičních receptů. Seznámíte se s prastarými zvyky a obyčeji. Poznáte zázračné účinky bylin, jejich použití při domácím léčení, v kuchyni a také v přívětivé domácí magii.

Koukalová Uličná, Irena: Betonové dekorace

Vzestup trendu severského stylu přinesl do tvoření nový prvek – beton. Splňuje totiž požadavky minimalismu, elegance a snadné kombinovatelnosti. Tato kniha, vhodná i pro naprosté začátečníky, vám poradí, jak postupovat, když si některou z oblíbených dekorací chcete vyrobit sami doma.

Zídek, Petr: Utajená láska prezidenta Masaryka Oldra Sedlmayerová

První životopis ženy, která v roce 1928 navázala intimní vztah s prezidentem Masarykem, přináší naprosto neznámý příběh spisovatelky, básnířky, publicistky a veřejné aktivistky Oldry Sedlmayerové. Životní příběh, jenž je napínavější než román, zavádí čtenáře do zákulisí prvorepublikové politiky.

Zmrzlý, David: Bezlepková kuchařka

Tato kniha vám může být inspirací, jak jíst zdravě, bezlepkově a s klidem v duši… Je napsaná českým odborníkem na veganskou stravu, všechny suroviny použité v knize jsou dostupné v ČR a kuchařka pokrývá kompletní celodenní jídelníček a navíc nabízí dezerty, sladkosti apod.

Velíšek, Zdeněk: Oni zblízka, my pod drobnohledem

Tato knížka vznikala převážně v roce 2016, kdy vrcholil příval běženců do Evropy a souběžně s ním se začaly různit reakce evropských národů i vlád na nečekanou situaci. My v Česku jsme na obrazovkách viděli jen dav, málokdy tváře. A to mě přivedlo k rozhodnutí vypravit se do nejbližšího zahraničí, vybavit se tam osobními poznatky a sepsat pak o imigraci a integraci aspoň kusé, ale snad i objektivní svědectví, říká autor knihy.