Jungwirthová, Iva: Mezi školkou a pubertou

Autorka navazuje na svou knihu Pohodoví rodiče – pohodové děti. Přináší úvahy nad výchovnými postoji a jejich zdroji – s důrazem na problematiku dětí školního věku. Její reflexe a podněty pro rodiče, ilustrované četnými konkrétními příklady z vlastní rodiny nebo poradenské praxe, se týkají například témat samostatnosti, trestů a odměn, pomoci v domácnosti, kapesného, sourozeneckých rolí, zlozvyků či pravidel ve výchově.

Bauer, Jan: Lucemburkové

Když vyslovíme jméno královské dynastie Lucemburků, vybaví se nám Otec vlasti Karel IV., hrdinská smrt slepého Jana u Kresčaku nebo bojovník s husity, údajně proradný Zikmund. Kniha známého popularizátora naší historie Jana Bauera nám však připomene Lucemburky především jako hodně rozhádanou rodinu.

Pazlarová, Hana: Pěstounská péče

Manuál slouží pracovníkům pomáhajících profesí v podpoře pěstounských rodin. Pokrývá klíčová témata práce s pěstounskými rodinami.

Spurná, Iva: Krušné hory a Karlovarsko: Kam na víkend

Tituly z edice Kam na víkend navazují na úspěšnou řadu Kam v České republice. Jejich prostřednictvím chceme čtenářům nabídnout vždy několik tipů na víkend v dané oblasti. Každý víkend obsahuje návrh na strávení příjemného dne tak, aby jednotlivé destinace byly snadno dosažitelné.

Šolc, Václav: Mlýny na Strenickém potoce

Další kniha, vydaná vlastním nákladem samotného autora, která pojednává o historii a budování mlýnských náhonů, tentokrát na Strenickém potoce.

Glockner, David: Utajené vládkyně

Říká se, že se za každým velkým mužem se skrývá ještě pozoruhodnější žena. Žena obdařená schopnostmi podpořit génia tak, aby mohl mít hlavu stále v oblacích a své dílo dotáhnout do zdárného konce. A právě těmto ženám je věnována tato kniha.