Diestler, Radek: Česko v kostce

Zkuste vnímat Česko jinak. Zapomeňte na chvíli na aktuální administrativní členění, na stávající kraje a okresy. Tato publikace představuje Českou republiku a její jednotlivé regiony s důrazem na typické rysy a tradiční přírodní, krajinné a historické vazby daných oblastí.

Příběhy hrdinů 20. století

Sbírka fascinujících, byť často smutných a drastických příběhů bojovníků proti totalitě i jejich obětí v Československu.

Šimánek, Leoš: Z Kanady na Aljašku

Šimánkovi s dcerou a synem, doprovázeni dvěma přáteli, mohli po celá tři letní období obdivovat překrásnou přímořskou přírodu nedotčenou lidskou rukou, faunu a floru, jaká neexistuje nikde jinde na světě. Kniha je plná neobvyklých zážitků, občas i dramatických, naštěstí vždy s dobrým koncem. V knize najdete i dosud nezveřejněné fotografie.

Navara, Luděk: A přece budu blízko

Autoři, kteří řadu let mapují bezpráví, kterých se dopouštěl komunistický režim, přicházejí v této knize s dramatickým příběhem dvou mladých kněží popravených v padesátých letech: Jana Buly a Václava Drboly od Babic.

Taylor, Richard: Život s Alzheimerem

Pohled do srdce, duše a mysli člověka, který žije s Alzheimerovou chorobou.

Jungwirthová, Iva: Pohodoví rodiče – pohodové děti

Zkušená dětská psycholožka poskytuje v této knize rodičům rady, jak podporovat a podněcovat vývoj dětí, a upozorňuje rodiče, čeho je třeba se vyvarovat.

Strawson, John: Bitva o severní Afriku

Po pádu Francie v roce 1940 se centrum bojů přesunulo na Blízký východ. Během následujících tří let se Britové a jejich spojenci naučili, jak bojovat v severní Africe a Středomoří. Toto bojiště nebylo jen strategicky důležité, ale představovalo jediné místo, kde se Britové střetávali se silami Osy na souši.