Šenková, Svatava: Jogínci na cestách

Jogínci vás zvou na parádní výpravu do světa kouzelné jógy, tentokrát v přírodě. Budete se proměňovat ve zvířátka, rostliny i věci, ale také se naučíte lépe poznávat svoje tělo. Ke každému cviku, jógové pozici čili asáně se váže též nevšední příběh, který v knižní podobě oblíbeného televizního cyklu přinášíme v každé kapitole.

Mrázek, Petr: příběh zemního plynu

Zvídavý Honzík se těší na návštěvy u babičky a dědečka, kteří ho vlídně provázejí při jeho průzkumných cestách za poznáním okolí. Tentokrát se Honzík zahloubá nad zemním plynem.

Vánoční hrátky pro šikuly

Knížka pro všechny od 7 do 107 let přináší řadu návodů na skvělé výrobky, které jsou vyzkoušené i v praxi. Tentokrát všichni šikulové slaví Vánoce a přinesou vám originální náměty na vánoční dárky pro kamarády i rodiče a také spoustu nápadů, jak si vytvořit vlastní vánoční ozdoby a dekorace.

Kostka, Petr: Proč je na světě tolik bohů?

Čtenáři se seznámí s historií, současností a uspořádáním nejrozšířenějších světových náboženství. Dozví se, které osobnosti stály u jejich vzniku, které myšlenky tvoří základ dané víry nebo které knihy jsou uctívány jako posvátné.

Marková – Krystlíková, Jiřina: Rusalka

Rusalka je krásná víla, má dlouhé zlaté vlasy a celé noci může při měsíčku tančit se svými sestřičkami. Přesto není šťastná a místo tance jen smutně posedává na vrbě a pláče. Zamilovala se a jejím vyvoleným není nikdo z nadpřirozených bytostí, ale princ. Při čtení příběhu si můžete poslechnout přiložené CD.