Vostradovská, Tereza: Hravouka

Co takhle si počíst o tom, jak v lese tlejí opadané listy a jak si naložit živé brouky na kousek syrového masa, prohlédnout si, jak vypadá noha žáby a kdo si nejradši pochutná na myšce? Právě myška žijící v podzemní noře je vypravěčkou, průzkumnicí lesa, sadu i rybníčka.

Bartíková, Petra: Rok v zahradě

Otevři knihu a zjisti, jak se mění život na zahradě na jaře, v létě, na podzim a v zimě. Kdy co roste nebo kvete, co dělá žížala hluboko pod zemí, jak se vyvíjí žába? Díky této knize se podíváš i pod záhon s růžemi.

Lidské tělo – podívej se pod okénko!

Odklop okénka a zjisti, co se pod nimi skrývá. Tato zajímavá encyklopedická knížka je určena všem zvídavým dětem, které si chtějí udělat dobrodružný výlet do lidského těla.

Bone, Emily: Odkud pochází jídlo

Máme je na stole každý den – mléko, sýry, ovoce, maso i zeleninu. Kde se ale všechno to jídlo vzalo? Myslíš, že ze supermarketu? Kdepak! Vše, co jíme, se muselo nejprve někde vypěstovat nebo chovat, potom zpracovat, uložit a zabalit. Je to dlouhá cesta a ty ji teď díky této knížce můžeš poznat.

Gherbetz, Petra: Šikulové podruhé

Tvořte s námi! V knižní podobě vám nyní přinášíme další sérii návodů z televizní obrazovky a několik nákresů skládaček z papíru. Šikulové najdou v knížce také hravé úkoly pro rozvoj pozornosti a prostorové představivosti.