Pro předvánoční čas jsme letos v městské knihovně připravili netradiční adventní kalendář. Každý den, kdy je knihovna otevřená, má 24. čtenář, který si přijde půjčit nebo vracet knihy, možnost otevřít jedno adventní okénko na vánočním stromku a získat pěkný dárek.

Zatímco na dospělé návštěvníky čeká zmíněný strom, děti, které si přijdou půjčit knížku, si své malé překvapení můžou vylosovat ze speciálního kouzelného vánočního dárku, který se v knihovně objeví vždy na pouhý jeden den z každého adventního týdne. Poprvé se kouzelný dar objeví v noci z 3. na 4. prosince a je tak nadílkou sv. Barbory. Právě v pondělí 4. prosince odpoledne si můžou naši malí čtenáři pro svou drobnou nadílku přijít. Druhé překvapení, které přichystá tentokrát sv. Lucie, si děti mohou vybrat ve středu 13. prosince, rovněž v odpoledních hodinách. Naposledy se kouzelný dárek objeví krátce před Štědrým dnem, v den zimního slunovratu, tedy ve čtvrtek 21. prosince.

Doufáme, že předvánoční zastávka v knihovně bude pro všechny naše čtenáře jedním z mnoha příjemných okamžiků v adventním čase.