V letošním roce nabídla knihovna v rámci Týdne knihoven dvě akce: prodej vyřazených knih, o který je mezi čtenáři stále zájem a pro děti Netopýří dílničku.

Vyřazené knihy si mohli čtenáři v době otevření knihovny koupit za jednotnou cenu 5 Kč. Důvodem vyřazování knih je hlavně nedostatek místa. Prostory knihovny nestačí a už je naplněný i sklad knih, který máme k dispozici. A proto si mohli čtenáři zakoupit třeba historické knihy, detektivky nebo romány pro ženy.

V úterý 4. 10. knihovnu navštívilo 11 malých čtenářů, aby se zúčastnili hravého odpoledne, které u nás uspořádala Helena Kaluhová – paní učitelka z Bakova nad Jizerou. Hned při příchodu děti dostaly desky na Netopýří knihu, která se jim brzy zaplnila texty příběhů, omalovánkami, vystřihovánkami  a dalšími úkoly, které musely děti plnit.

Děti se seznámily s dvěma příběhy: první byla Pohádka o pyšném netopýrovi a druhý příběh byl o netopýru Leošovi, který se chtěl naučit číst. Během vyprávění děti plnily nejrůznější úkoly a jednu pohádku si dokonce zahrály.

Na závěr dostaly děti netopýří diplom a nechybělo ani závěrečné společné mlsání, které je na akcích pro děti tradicí.