Země Lhostejnost. Tak zní název nejbližšího divadelního představení nejen pro abonenty, se kterým v pondělí 20. listopadu dorazí do městského divadla soubor pražského Švandova divadla. Hraje se od 19 hodin. Vstupenky na kvalitní přístavky jsou ještě k mání, dostanete je i na večerní pokladně v den představení.

Načasování tohoto představení není náhodné: Netradičním hudebně – dramatickým pásmem chce Klub jako pořadatel atraktivním a navýsost uměleckým způsobem uctít památku Karla Kryla, jedné z důležitých postav listopadového protikomunistického převratu roku 1989. Kontroverzní písničkář, básník a vizionář, který uvolnění politických poměrů a návrat svobodné společnosti vítal, byl a stále je vnímán jako jeden ze symbolů sametové revoluce. Následně se však razantně vyhranil proti tomu, kam se společnost v nově nabyté éře svobody ubírá, a stal se až poněkud bolestínským kritikem toho, co Listopad kladným očekáváním navzdory vnesl do české společnosti.

Šest herců, tři muži a tři ženy, se během devadesátiminutového představení střídavě vtěluje do kůže slavného a rozporuplného písničkáře proslulého chytrými a poetickými texty, aby nejen zpívalo Krylovy texty, ale také doslovně citovalo myšlenky z Krylovy esejistické knihy, která dala název celému představení.  Krylovy známé i méně známé písně uslyšíte za zvuku kytar nejen v tradičních, ale v nejednom případě také žánrově výrazně posunutých a pro mnohé diváky diskutabilních úpravách.

Švandovu divadlu je tímto již třetí rok vyhrazeno v abonentním cyklu listopadové představení. Po moderní komedii Cry Baby Cry a historické kontroverzi Pankrác 45 přichází scéna z pražského Smíchova se žánrem hudebního divadla spíše pro náročnější publikum, které pátrá po podstatě české povahy a její momentální spokojenosti či frustraci ze současného stavu společnosti. Potřetí máte příležitost setkat se s herečkou Klárou Cibulkovou, podruhé pak s Andreou Buršovou, která při své loňské hradišťské premiéře zaujala v roli Židovky Julie. V jedné z rolí uvidíte podle jednatele Klubu Jiřího Senohrábka také Jana Holíka, který je jinak také protagonistou oblíbené divadelní one man Caveman, kterou Klub uvedl v Mnichově Hradišti s jiným interpretem před dvěma lety.