Doba letních prázdnin a dovolených pomalu končí. Ke svému konci se chýlí i prázdniny divadelní. Městské divadlo nyní čeká generální úklid hlediště, jeviště a technického zázemí, aby bylo v září opět připraveno přivítat své diváky.

Prvním představením nové abonentní divadelní sezóny bude v úterý 15. září komedie francouzského dramatika Jeana Barbiera „V Paříži bych Tě nečekala, tatínku“. Vtipná divadelní hra o nesmělém úředníkovi z provinčního městečka, který se rozhodne překvapit svou dceru a navštíví ji v Paříži. Během nečekané návštěvy se starostlivý otec ocitne ve světě vysoké politiky a obchodu. Rozjíždí se komedie plná zajímavých zápletek a nečekaných zvratů. V hlavní roli Petr Nárožný. Dále účinkují J.Malá/T.Průchová,.J.Švehlová, S.Postlerová/M.Pleštilová, J.Šťastný /J.Čenský ad. Režie Jan Novák.

Abonentní koncertní cyklus zahájí ve čtvrtek 24. září mladé dívčí duo Pro Arte Bohemica. V programu „Zapomenuté perly Čech a Moravy“ se představí Michaela Ambrosi – historická příčná flétna a Petra Žďarská – cembalo. Obě interpretky se zaměřují na skladby opomíjených starých českých mistrů. Zazní skladby J.Čarta, J.A.Štěpána, V.Vodičky a dalších. 

V sobotu 19. září čeká na své dětské diváky pohádka „Loupežník a princezna Anka“. Veselá pohádka plná písniček vypráví o zlobivé princezně Ance, kterou odnese čert a zanechá ji za trest v loupežnické chalupě. Pohádku na motivy J. Lady uvede Divadlo Andromeda Praha.

Abonentní divadelní cyklus je opět zcela vyprodán. Zájem je opravdu mimořádný a bohužel se nám nepodařilo uspokojit všechny zájemce. Do koncertního cyklu se nám přihlásilo deset nových diváků. To nás samozřejmě velmi těší. Závěrem mi dovolte, abych popřála všem našim divákům krásné zážitky z divadelních i koncertních představení v našem divadle.

Program divadla a KPH