Začalo to v úterý 16. května představením Návštěvy u pana Greena, kdy kompletně celé hlediště odměnilo čerstvého pětaosmdesátníka Stanislava Zindulku ovacemi vestoje. A energií stále sršící herec přidal jako bonus krátkou besedu po představení, což rozhodně nebývá obvyklé. Ve čtvrtek 1. června poznali diváci Ivu Janžurovou v roli Božské Sarah, legendární francouzské herečky na sklonku kariéry, v úplně jiné, charakterní poloze. A konečně v sobotu 17. června dunělo do posledního místa vyprodané hlediště smíchem při italské komedii Vím, že víš, že vím, kterou s temperamentem sobě vlastním rozehráli Simona Stašová a Michal Dlouhý.

První ročník přehlídky Jaro hereckých osobností sklidil velký úspěch. V dalších rolích se mihla zajímavá jména kvalitního hereckého dorostu: Igor Orozovič, největší vycházející hvězda Národního divadla, Petr Vančura či Andrea Daňková. Ať už jste seděli v hledišti, či nikoli, užijte si fotografií předních českých herců v divadle v Mnichově Hradišti.

A za rok se – ať už znovu, nebo poprvé – začněte o Jaro hereckých osobností včas zajímat. Abonentky začne Klub prodávat v únoru. Již nyní je podle slov jednatele Klubu Jiřího Senohrábka uzavřena smlouva na představení Shylock s Milanem Kňažkem, oceněné Thálií za nejlepší mužský herecký výkon roku 2016. Dalším hvězdami druhého ročníku by měli být Boleslav Polívka, Pavla Tomicová a Milan Lasica.