Ten okamžik se už blíží: Patrně nejnoblesnější česká zpěvačka Lenka Filipová přijede koncertovat do Městského divadla v Mnichově Hradišti už v pondělí 14. listopadu v 19 hodin, a to hned se dvěma hosty. Vstupenky jsou ještě k mání. Pokud náhodou nejste posluchači Signál Rádia a nevyhrajete lístky o víkendu 12. - 13. listopadu v rozhlasové soutěži, vyzvedněte si je během pondělka od 9 do 12 nebo od 13 do 17 hodin v Klubu. 

Málokterá zpěvačka si léta drží svůj styl podobně důsledně, jako Lenka Filipová, ke které neodmyslitelně patří kytara. Když se objevila v osmdesátých letech na televizních obrazovkách, byla jiná než všechny ostatní zpěvačky. Romantická štíhlá žena s dlouhými, lehce zvlněnými vlasy v sobě měla, a stále má, francouzský šarm. Však také francouzština je jejím oblíbeným jazykem, v němž tu a tam na svých koncertech rovněž ráda zazpívá. Svojí tvorbou rozbourala představu o tradičním popu: Místo skotačivých diskohrátek tu byla půvabná dáma stoicky sedící za kytarou. Mnohé její písničky mají až šansonový nádech. Už před koncertem můžeme potvrdit, že na něm Lenka nevynechá jediný svůj velký hit: Zazní Věnování, Zamilovaná, Za všechno může čas, Jenom blázni se radujou, Málo mám, Prý se tomu říká láska i V šálku čaje na Srí Lanku. Hudbu k většině těchto písní si napsala sama, právem obdivované texty mají takřka výhradně na svědomí dva její dvorní autoři, dnes už bohužel zesnulý Zdeněk Rytíř a Gábina Osvaldová.

Sympatická je Lenka Filipová také svými výlety za klasikou. Máme jako organizátoři k dispozici play list koncertu a víme, že zpěvačka i během svého hradišťského vystoupení sáhne několikrát po klasické kytaře. Asi se to nemá, ale předem odtajníme jméno alespoň jednoho zpěvaččina hosta: Je nám potěšením, že na pódiu městského divadla vystoupí po boku Lenky Filipové také irský harfenista Sean Barry.

Loni v prosinci zaznamenal bouřlivý ohlas koncert Dashy a její doprovodné kapely Pajky Pajk Milana Kumžáka. Jsme rádi, že po necelém roce budeme moci v Hradišti přivítat další kvalitní popovou zpěvačku. Interpretka předem slíbila, že svůj koncert zakončí autogramiádou, kde budete moci, třeba jako pěkný vánoční dárek, koupit i její CD. Připomínáme, že vstupenky na koncert zakoupíte v Klubu, sídlícím uprostřed Masarykova náměstí. Rezervace na tel. 326 772 464.