Talent v ní byl od počátku, ale svůj herecký rozpuk, nejlepší věk, kdy se jiné herečky oblékají do kostýmů Julií a Desdemon, strávila ve sklepě. Ačkoli to byl Sklep s velkým s, i tak o ní tehdy věděla jen hrstka zasvěcených. Sláva přišla až v pozdějším věku. Přesně jako u oblastní herečky, která je hlavní hrdinkou Hvězdy, nakažlivě vtipné hry pro jedinou jevištní aktérku, kterou uvádí mimo předplatné městské divadlo v pondělí 31. října od 19.30 hodin. Řeč je o svérázné komičce Evě Holubové, která je její hlavní aktérkou.

Hvězda je komedií o fiktivní herečce zapadlého oblastního divadla, která se díky účinkování v seriálu stane přes noc slavnou. Sledujeme ji během nejdivočejšího týdne jejího dosud poklidného života. Scénář s nadsázkou odkrývá zákulisí malého českého showbyznysu, dělá si šprťouchlata z takzvaných celebrit a s nadhledem líčí osobní problémy neznámé herečky, která se po pětatřiceti letech poctivé, ale více méně neviditelné služby u oblastního divadla stává díky roli v jediném televizním seriálu zářivou hrdinkou titulních stránek novin.

Autorem Hvězdy je režisér a scénárista Patrik Hartl, úhlavní spolupracovník pražského Studia Dva nacházejícího se jen na skok od Václavského náměstí. Tohoto muže budete jistě znát jako věčně rozchechtaného chlápka z televizních talk show od Všechnopárty Karla Šípa až po Show Jana Krause. Svoji neutuchající dobrou náladu se snaží prodat ve svých hrách, které píše i pro další herce s prokazatelným komediálním talentem – třeba Boba Klepla, či Ivanu Chýlkovou.

Žena touží být z podstaty svého pohlaví především krásná a oduševnělá, touží se líbit nejen mužům, ale i dalším ženám, jež jsou jí sokyněmi. Humor často vyžaduje schopnost obracet vtipnou munici proti sobě samému. Tohle je mezi dámami vzácná vlastnost – a proto je tak málo dobrých ženských komiků. Ti nejlepší – v našich kotlinách dámy Janžurová, Bohdalová, Zázvorková či Růžičková – touto vzácnou vlastností disponovaly měrou vrchovatou. A mám neklamný dojem, že humor na vlastní účet rozhodně není cizí ani Evě Holubové. Přijďte se o tom přesvědčit v poslední říjnový den, kdy tato svérázná interpretka celých sto minut nebude k tomu, aby Vás pobavila, potřebovat jediného hereckého partnera.

V okamžiku, kdy zveřejňujeme tuto zprávu, zbývá v hledišti ještě 30 míst. Pokud snad objevíte tento článek až odpoledne v den konání představení a nestihnete si lístky zakoupit v předprodeji, i tak přijďte. Místo pro Vás najdeme ještě na večerní pokladně půl hodiny před představením.