351. koncert Kruhu přátel hudby, vystoupení souboru Chairé, které se mělo odehrát v městském divadle ve čtvrtek 8. prosince, se z důvodu hned trojího onemocnění v souboru přesouvá na pondělí 2. ledna od 19 hodin.

Pořadatel a soubor společně zvažovali, jak koncert tělesa, které dnes čítá 10 hudebníků, i přes onemocnění hned tří z nich zachránit uvedením v původním termínu, nakonec ale zvítězila profesionální čest a idea koncert termínově posunout: „Nechceme hradišťské posluchače o nic ochudit, rádi bychom se ukázali v plném nasazení,“ říká umělecký vedoucí souboru Josef Krček s tím, že program by se nyní neobešel bez nutných programových změn a kompromisů, které by šly na úkor kvality, nebo minimálně programové pestrosti.

Zamýšlený adventní koncert se tak promění v novoroční, zůstane mu tedy sváteční nálada. Soubor v mezičase zváží, zda i těsně po Novém roce vystoupí s programem evropských vánočních písní, či zda dojde ke změně programové skladby.

Jednorázové vstupenky vydané na termín 8. prosince zůstávají v platnosti. Termínové změny mohou využít ti příznivci, kteří by rádi koncert Chairé zhlédli, ale nevyhovoval jim původní termín 8. prosince. Vstupenky na koncert jsou stále ještě k dostání.