Abonentní sezóna 2016/2017 se pomalu chýlí ke konci. Posledním divadelním představením v hlavním abonmá bude v pondělí 3. dubna od 19.30 hodin Commedia finita, představení s Danielou Kolářovou či Janou Synkovou, které se hraje naproti Národnímu divadlu, v léty prověřeném poetickém Divadle Viola. Volné přístavky pro jednorázové návštěvníky se dají spočítat na prstech jedné ruky. Pospíchejte pro ně.

Pěvkyni Emu Destinnovou vybral český národ pár desítek let po její smrti jako osobnost pro druhou nejdražší bankovku a postavil ji na piedestal. Budou o ní ale s podobnou všeobecnou úctou mluvit také její současnice, jmenovitě její společnice, komorná, uklízečka a sokyně v kariéře? Nesmírně vtipná veselohra o kořenech našeho posuzování ostatních, jimž obvykle nesaháme ani po kotníky, nám nastavuje zrcadlo způsobem, jakým to divadlo jako stále pevnější součást zábavního průmyslu dělá dnes již jen zřídka. Jen zkušená režisérka, jakou je Lída Engelová, dokázala předvídat, jak úžasně budou vedle sebe na jevišti koexistovat ženy tak rozličných lidských i hereckých naturelů, jakými jsou racionální intelektuálka Daniela Kolářová, uštěpačná žena z lidu Jana Synková, temperamentní Dana Černá a éterická Máša Málková. Dana Černá, známá zasvěceným nejen jako kvalitní dabérka, ale také jako přední členka Činoherního klubu, se za roli Učitelky zpěvu v této hře objevila v širších nominacích na Cenu Thálie 2015.

Pokud by se Vám chtělo zajít celkem třikrát do divadla ještě v květnu a červnu, informujte se v Klubu na Jaro hereckých osobností, cyklus 3 představení s hereckými bardy, konkrétně Stanislavem Zindulkou, Ivou Janžurovou a Simonou Stašovou.

Abonentky na hlavní sezónu a 8 představení prodáváme na uvolněná místa novým zájemcům od června, stávající abonenti by měli potvrdit svůj zájem do konce května.