Ačkoli Milan Šteindler a David Vávra, zakladatelé Divadla Sklep, oslavili v posledních týdnech šedesátku, mají v sobě stále hravost nespoutaných kluků. Na Besídce 2017 se v Mnichově Hradišti představili s takřka celým ansámblem v úterý 18. dubna – první třeba v rolích fyzika či vzorně uklízejícího manžela, druhý pak jako gestapák i opilec, který, na rozdíl od všech ostatních lidí, které vyvede z míry i málem zajetá veverka, prostě nemá problém.

A pozadu nezůstaly další hvězdy Sklepa: Jana Hanáková dojala v poetické hříčce spícího páru dvou chrápajících manželů či pobavila ukázkou z knihy, kterou představila zcela beze slov, a přitom jasně a výstižně. Lenka Vychodilová se neztratila jako poučená máma tří dcer, na jejichž výchovu byla sama. Jiří Burda se pak nechal opečovávat takřka celým dámským souborem jako sultán v harému, aby si chvíli nato střihl roli arabského teroristy v televizní talentové show. Nezapomenutelné byly taneční spojováky sboru sklepáckých žen, či scénka odhalování Romů gestapáckým pohlavárem. A v závěru se Milan Šteindler a několik dam ze souboru nezapomnělo ani v Hradišti ujmout tradičního objímání publika. Není divu, že divadlo v Hradišti bylo při takovém energií pulzujícím představení zaplněné.

I když divadelním abonentům sezóna začátkem dubna skončila, divadelní smršť v Hradišti pokračuje: Už tuto sobotu mají již druhou letošní premiéru místní ochotníci – hraje se komedie Velice podivuhodný příběh ctnostné ženy z Efesu. Ve čtvrtek 4. května přijede Zora Jandová s dojemným i vtipným monodramatem Z deníku hraběnky M. V úterý 16. května uvede Stanislav Zindulka svými Návštěvami u pana Greena 1. ročník přehlídky Jaro hereckých osobností, ve které se během června představí v titulních rolích dvou dalších představení ještě Iva Janžurová a Simona Stašová. V úterý 23. května přijede v náhradním termínu se svou stand up comedy Celebrity nyní neobyčejně vytížený Ondřej Sokol. A konečně ve čtvrtek 25. června zažijí hradišťská divadelní prkna svůj první profesionální muzikál v historii:  Hrát se budou Smolíkovi s Bobem Kleplem, Evou Holubovou či Janou Strykovou v hlavních rolích. Na všechna uvedená představení je stále ještě několik vstupenek volných.