Informační centrum města Mnichova Hradiště se letos zapojuje do předvánoční charitativní akce KRABICE OD BOT, aneb děti darují dětem k Vánocům 2017 a je sběrným místem této události.

Akce v republice probíhá již pošesté a má za cíl potěšit děti z chudších rodin v České republice. Radost těmto dětem udělají zase děti, jimž dospělí pomohou připravit jejich dárkovou krabici - třeba od bot. Zapojit se mohou určitě i samotní dospělí, firmy, spolky, školy, školky…

Sběr dárků probíhá od 13. listopadu. 2017 a posledním dnem sběru v našem městě je sobota 9. prosince 2017. Tento den se bude konat vánoční jarmark a v jeho rámci bude v KLUBu připravena i balící dílnička. Takže pokud se vám na jarmarku zalíbí například nějaká hračka, pletený kulich, budete ochotni ho zakoupit a do sbírky věnovat, můžete přijít k nám do KLUBu dárek zabalit.

Co se do krabice hodí?
Hračky nové i starší (dávejte věci v dobrém stavu), předměty pomáhající k rozvoji talentu jako je tužka a hezký sešit, skicák a pastelky, vodové barvy a štětec, sportovní potřeby, knížka přiměřená věku dítěte. Hezké neobnošené kusy oděvů či oděvních doplňků, o nichž se dá předpokládat, že dětem udělají radost - tričko, čepice apod. Pro holčičky panenky a dětskou bižuterii, pro kluky autíčka nebo nářadí.

Do krabice můžete také přiložit fotografii toho, kdo dětem krabici posílá, případně i pohled s vánočním přáním. Pokud máte tvořivé děti, můžete i vánoční přáníčko vyrobit.

Co se do krabice nehodí?
Věci rozbité, špinavé, opotřebované nebo příliš staré, také věci luxusní a drahé, aby nevzbuzovaly závist jiných obdarovaných dětí. Předměty nevhodné vzhledem k věku či takové, které mohou být nebezpečné – šipky s kovovými hroty, pyrotechnika, nože apod.
Potraviny, které podléhají rychlé zkáze, ovoce apod., prošlé potraviny. Křehké věci.

Až budete mít krabici naplněnou, zabalte ji vánočním papírem, označte na viditelné místo, zda je krabice vhodná pro dívku či chlapce. Uveďte také vhodný věk dítěte (0 – 17 let)
Štítek s označením přidělejte napevno (nejlépe přilepit samolepkou, izolepou

Městské infocentrum je pro vás otevřené pondělí – pátek 9 – 12, 13 – 17 hod. a také v den jarmarku v sobotu 9. prosince. Telefon: 326 776 739

Přidáte se i vy, abychom udělali dětem společně na Vánoce radost?