CHCI MÍT PŘEHLED O AKCÍCH

Nechcete složitě vyhledávat akce a toužíte po tom, aby si chystané akce samy našly Vás?

Další možnosti propagace

Pro informace na výlep plakátů kontaktujte informační centrum.

Kontakt

Do kalendáře můžete vložit akci sami nebo nám pošlete informace e-mailem na adresu:
(velikost zprávy max. 6MB, nesmí obsahovat *.zip).

Pozvánku obratem zveřejníme.

Propagace akcí zdarma

Veřejné, kulturní, společenské, sportovní a gastronomické akce prezentujeme v kalendáři akcí bezplatně.

Víte o nějaké akci na Mnichovohradišťsku nebo v regionu, která ještě není v našem kalendáři akcí uvedena?

Posílejte nám Vaše tipy.

Kalendář akcí Mnichovohradišťsko

Jedlíci na cestách - Japonsko

19.11.2024 (Út) 18:00

150 Kč

Dva mladí cestovatelé se zaměřili na typické kuchyně různých států světa. Těžko si představit větší gastronomické a cestovatelské lákadlo, než je právě Japonsko. Dozvíte se o jeho bohaté historii, unikátní kultuře a jídlech, která jinde nenajdete. Podíváte se také na Slovensko, Rumunsko a Maltu. Na místě budou ke koupi dvě jejich cestopisné kuchařky.

Místo: Kino Mnichovo Hradiště
Kontakt:

Cestopisná přednáška s promítáním a kuchařskými recepty.

Vystoupí Jarda Bouzek a Tomáš Šapovalov.

Přístupný

Zajímá vás exotické Japonsko, jeho historie, kultura a hlavně kuchyně? Přijďte k nám do kina na gurmánsko-cestopisnou přednášku Jedlíci na cestách – Japonsko.

Jedlíci jsou dva mladí cestovatelé, Jarda Bouzek a Tomáš Šapovalov. Jarda Bouzek je cestovatel a fotograf, který vyměnil úspěšnou korporátní kariéru za život na volné noze. Své zkušenosti z vedení velké firmy kombinuje s vášní pro jídlo a je autorem myšlenky pořadu. V projektu má hlavní slovo u vizuálních složek, tedy u videa a fotografie. Tomáš Šapovalov je cestovatel se zkušenostmi z kuchyní v Karibiku a na Novém Zélandu, amatérský nadšenec do jídla a profesionální prodejce kaviáru. Baví ho ochutnávat pokrmy z celého světa a představovat je dalším lidem. Jeho hlavní zodpovědností je dramaturgie jednotlivých epizod. Pro oba je jídlo na cestách vždy jeden z důležitých cílů. Chtějí ukázat lidem základní tradiční pokrmy navštívených zemí a odlákat jejich pozornost od fastfoodů a stánků s rychlým občerstvením.

V této přednášce se podíváte také na Slovensko, Rumunsko a Maltu, ale hlavním gastronomickým a cestovatelským lákadlem bude právě Japonsko. Dozvíte se o jeho bohaté historii, unikátní kultuře a jídlech, která jinde nenajdete. Vydejte se spolu s nimi prozkoumat taje místní gastronomie do restaurací, na tržiště, do nákupních center a malých uliček osvětlených neony. Jaké je to ochutnat jedovatou rybu fugu nebo špíz z kuřecích vnitřností? A kde se vzal v Japonsku obalovaný řízek? Tyto odpovědi se dozvíte.

Na místě budou v prodeji dvě jejich cestovatelské kuchařky - Jedlíci na cestách 1 - Maďarsko, Holandsko, Německo a Polsko a novinka Jedlíci na cestách 2 - Japonsko, Slovensko, Rumunsko a Malta.