CHCI MÍT PŘEHLED O AKCÍCH

Nechcete složitě vyhledávat akce a toužíte po tom, aby si chystané akce samy našly Vás?

Další možnosti propagace

Pro informace na výlep plakátů kontaktujte informační centrum.

Kontakt

Do kalendáře můžete vložit akci sami nebo nám pošlete informace e-mailem na adresu:
(velikost zprávy max. 6MB, nesmí obsahovat *.zip).

Pozvánku obratem zveřejníme.

Propagace akcí zdarma

Veřejné, kulturní, společenské, sportovní a gastronomické akce prezentujeme v kalendáři akcí bezplatně.

Víte o nějaké akci na Mnichovohradišťsku nebo v regionu, která ještě není v našem kalendáři akcí uvedena?

Posílejte nám Vaše tipy.

Kalendář akcí Mnichovohradišťsko

Afrikou na Pionýru

17.07.2020 (Pá) 20:00

100 Kč

Autorem filmu je Marek Slobodník, účastník výprav Dana Přibáně a jeho žlutých trabantů. Tentokrát nás provede africkým kontinentem na legendárních starých motorkách!

Místo: Kino Mnichovo Hradiště
Kontakt:

Dokumentární, Slovensko, 2019.

Přístupný od 12 let

Cesta napříč africkým kontinentem na legendárních a hodně starých motorkách Jawa Pionýr. Celovečerní road movie Afrikou na Pionýru přináší ještě bláznivější a odvážnější výpravu, než jaké známe díky žlutým trabantům Dana Přibáně. Právě jedné z kultovních expedic žlutých trabantů se vedoucí výpravy motorek do Afriky, dobrodruh a režisér Marek Slobodník sám na své Jawě 250 účastnil. Podobně, jako výrazné postavy filmových komiksových vesmírů dostávají vlastní filmy, tak i jeho samostatné dobrodružství Afrikou na Pionýru mohou brát diváci jako takzvaný „spin-off“.
Cestovatelský dokument Afrikou na Pionýru ukáže dobrodružství, které nezná hranice a které žene možnosti vlastního těla i svobodu ducha až do nejvyšších otáček. A zároveň přinese úchvatné záběry a pohled na přírodu a život Afriky, jaký nemá obdoby. Pět jezdců strávilo v sedle Jawy Pionýr pět měsíců, ze střední Evropy ke Kapskému městu ujelo přes 15 000 kilometrů. Na tom nejméně pohodlném dopravním prostředku projeli pouští, pralesem i savanou, protnuli rovník a profrčeli kolem Kilimandžára a dorazili až na nejjižnější místo afrického kontinentu, na Střelkový mys, kde se setkává Indický oceán s Atlantickým. Během cesty spotřebovali 2500 litrů benzínu, natočili 360 hodin záběrů, provedli snad milion drobných oprav a prožili si dvě malárie. „Afrika nám dala úplně jiný pohled na život. Zažili jsme na cestě takovou volnost, jakou si v dnešním uspěchaném světě dokáže představit jen málokdo. Uvědomili jsme si, že právě svoboda je to největší bohatství, které máme,“ říká cestovatel a dobrodruh Marek Slobodník.
Z mnoha hodin natočeného materiálu sestavil tým dobrodruhů průřez toho nejzajímavějšího. Vedle opojného pocitu svobody zažili jezdci i řadu dramatických a nebezpečných situací. Kromě nádherných panenských pláží Mozambiku se museli vyrovnat s nekonečnou pouští Súdánu, v etiopském vězení se potkali s utečenci mířícími do Evropy, odvážili se do největšího městského slumu Kibera v Keni a dva z nich pak podstoupili vlastní boj s nebezpečnou a mnohdy smrtící malárií.