Hodně diskutovaným tématem je v našem klubu také práce s mládeží. Zakládáme si na tom, aby všechny kluky i holky bavil nejen fotbal, ale obecně sport jako takový, aby chodili rádi na tréninky, do kolektivu kamarádů a abychom pro ně připravovali i spoustu zážitků, na něž budou v pozdějším věku rádi vzpomínat. K tomu se jim snažíme vytvořit co nejlepší podmínky, ať už sportovní, tréninkové nebo i materiální – s ohledem na naše možnosti. 

Společnými silami zvelebujeme a vylepšujeme náš areál fotbalového klubu MSK. Díky práci ochotných a zapálených trenérů, kteří se věnují dětem zpravidla 3x týdně a o víkendových zápasech, se nám daří dlouhodobě držet vysokou kvalitu mládežnických mužstev. Všechny naše týmy hrají soutěže v Krajském přeboru středních Čecha ti nejmladší se účastní různých turnajů a přípravných utkání.

Členská základna mládeže je opravdu široká, čítá zhruba 80 registrovaných členů a zhruba 40 neregistrovaných nejmenších dětí. Nábory nových dětí se konají nepřetržitě od 5 let věku. Naši mládežníci, jejichž rok narození je nyní mezi lety 1997-2009, hrají nejvyšší možné soutěže. Vyšší soutěž lze hrát jen v klubech, které mají sportovní střediska nebo centra mládeže, na něž je nutno mít napojeny i sportovní třídy. Určitě se i nám daří v klubu vychovávat nadějné fotbalisty. Přináší to radosti i starosti, jelikož odchody talentovaných hráčů do klubů, které toto splňují, nás berou u srdce, protože k hráčům si trenér i klub vybudují určité citové pouto. Všem to ale přejeme. Ačkoli to zajisté ubírá i na kvalitě vybudovaného týmu v daném ročníku, na druhou stranu jde ale též o motivaci pro naše další fotbalisty, kteří by měli mít chuť dokázat, že fotbal umí a chtějí si ho také zkusit zahrát na nejvyšší možné úrovni ve své kategorii. Pro nás jako vedení a trenéry je to odměna za práci i čas a těší nás, že se hráči, kteří v našem klubu začínali, odehráli tu spoustu utkání a dodnes se k našemu MSK hrdě hlásí, dokážou uplatnit v ligových týmech ve velké konkurenci.

Jedná se již tradičně o FK Mladá Boleslav, jenž je nejblíže polohou a dosahem. V posledních dvou letech se však na náš klub zaměřili i další ligové týmy, a to FC Slovan Liberec a FK Jablonec. V nejmladších kategoriích přípravek měří naši fotbalisté pravidelně síly s hráči těchto klubů a popravdě řečeno si nevedou vůbec špatně. Potvrzuje to kvalitní práci našich trenérů s mládeží.

Nejvyšší zastoupení máme samozřejmě v blízké Mladé Boleslavi.

Nejdále to zatím v kariéře dotáhl Tomáš Fabián, který z MSK odešel ve 14 letech a dokázal se prosadit přes žákovské a dorostenecké týmy i v "A" týmu Mladé Boleslavi. V letech 2007-2010 hrál za reprezentační výběry U18-U21 a zúčastnil se s reprezentací České republiky i  MS 20letých v roce 2009 v Egyptě.

Nejstarším naším odchovancem je momentálně Dominik Košek, který hraje za nejstarší dorost U19 a v Boleslavi je již dlouhou dobu.

V kategorii U17 se prosazují Ondřej Najman a Michal Geissler. Michal odešel do FKMB již v brzkém žákovském věku, protože byl na svůj věk naprosto nadstandartním hráčem. Ondra Najman odehrál v MSK celou žákovskou kategorii, pomohl postoupit žákům do krajského přeboru a krátce poté dostal nabídku zkusit fotbal o schůdek výše. Stal se oporou své kategorie a spoluhráči si ho zvolili kapitánem.

Sice pochází z Bělé, ale rozhodující fotbalové zlepšení a progres k přestupu do Mladé Boleslavi udělal u nás v MSK - další náš hráč, působící v Mladé Boleslavi, Samuel Johanides. Odehrál v našem dresu více než dva roky v žákovském týmu. Sam hraje v ročníku 2001, což je U15.

Zatím posledním úlovkem boleslavského fotbalu z naší líhně je rychlý a hbitý štírek, gólový hráč Vojta Stránský. Vojta hrával nejvíce s ročníkem 2002-2001, ačkoli sám je ještě mladší ročník 2003. Jde opravdu o velice nadaného útočníka, který vyniká svou rychlostí a čichem na góly. Dostává se mu pravidelné nominace do krajských výběrů za ročník U13.

Momentálně v Mladé Boleslavi působí tito naši odchovanci:

  • A team - 89 -Tomáš Fabián
  • U 19 - 97 - Dominik Košek
  • U 17 - 99 - Ondřej Najman
  • U 17 - 99 - Michal Geissler
  • U 15 - 01 - Samuel Johanides
  • U 13 - 03 - Vojta Stránský

(Tým - ročník)

I ve Slovanu dostalo příležitost ukázat své dovednosti několik hráčů MSK.Prozatím zůstali ve Slovanu tři hráči.

Nás těší fakt, že se v loňské sezóně dostalo ocenění Adamu Knoblochovi (ročník 2002), jenž byl zařazen do "jedenáctky" roku 2014/2015 Akademie Slovanu Liberec. V srpnu před ligovým zápasem Slovanu s Duklou Praha převzal s ostatními vyhodnocenými hráči z rukou sportovního ředitele Slovanu Jana Nezmara a ředitele Akademie mládeže Petra Myslivce diplom a ocenění. Následně v létě do Slovanu i přestoupil. Ve svém ročníku se stal stejně jako v MSK vůdčím typem, který táhne svůj tým, a hráči si ho záhy zvolili i za kapitána. Občas nastupuje i za starší ročník U15 v žákovské lize a je stabilním hráčem krajských výběrů. Ještě v loňské jarní sezóně vypomáhal v rámci možností také v žácích MSK.

V podzimní části sezóny 2015/2016 se stejně dobře vedlo i dalšímu našemu hráči Filipovi Strižencovi v "C" žácích Slovanu U13. Ten hraje a pomáhá ještě i našim žákům v krajském přeboru a Slovan o něho má veliký zájem. Oba se v průběhu podzimu 3x objevili v žákovské jedenáctce měsíce, kterou vyhlašuje pravidelně akademie Slovanu. 

Dalším naším hráčem, který již hájí modrobílé barvy Slovanu a dělá výborné jméno našemu klubu,je Kryštof  Provazník, jenž bojuje o svou pozici v "C" dorostu. Začal v Liberci také studovat a město se stalo jeho dočasným domovem. K nám do MSK přišel z Kněžmostu a výbornými výkony v žácích a dorostu na sebe upozornil skauty Liberce.

Mistrovské zápasy si vyzkoušel v mladších žácích Slovanu také Robin Macek.

Momentálně působí v Liberci tito hráči:

  • U 16 - 00 - Kryštof Provazník
  • U 14 - 02 - Adam Knobloch
  • U 13 - 03 - Filip Striženec

(Tým - ročník)

Adam Knobloch. Foto:Slovan LiberecAdam Knobloch. Foto:Slovan Liberec

Posledním zástupcem v ligovém trojúhelníku okolo našeho klubu je FK Jablonec, kde působí jako trenér mládeže náš bývalý hráč dospělého "A" týmu Stanislav Bejda. Díky němu je i tady slušně nastavená spolupráce, a to jak v kategorii dorostu, kde dostávají možnost zkusit veliký dorostenecký fotbal naši hráči, tak i v kategorii těch nejmladších, v přípravce.

Dorostem průběžně více či méně úspěšně prošli a za Jablonec si zahráli MU současní hráči "A" týmu Jakub Maryška, Honza Svoboda, dorostenci Jakub Rakouský a Lukáš Havel. V žákovské kategorii odehráli v Jablonci několik mistrovských utkání i Dominik Bárta a Filip Kudrnáč.

V té nejmenší kategorii, starší přípravce ročníku 2005, se velice úspěšně zapojuje Matěj Bjaček, který je dalším velkým příslibem hradišťského fotbalu.

Momentálně působí v Jablonci tento hráč: 

  • U 11 - 05 - Matěj Bjaček

Matěj Bjaček. Foto: FK Jablonec
Matěj Bjaček. Foto: FK Jablonec

Nesmíme zapomenout ani na naši nejúspěšnější dívku, která u nás strávila také podstatný kus své fotbalové kariéry. Dnes již slečnu Denisu Skálovou. Začínala u nás v MSK a až do nejzazší povolené kategorie starších žáků, kde mohla hrát společně s kluky, nastupovala za náš klub.

Denisa Skálová se fotbalu věnuje na vysoké úrovni dodnes. Prošla několika ligovými dívčími týmy, v současnosti hraje za Slovan Liberec, je takéčlenkou reprezentace U19 a odehrála 8 zápasů i za národní tým U17. Zároveň hraje futsal za Démonky Česká Lípa a v tomto sportu reprezentuje Českou republiku.

Denisa Skálová. Foto: Petr SkálaDenisa Skálová. Foto: Petr Skála

Vedení MSK samozřejmě věří, že se mu bude i nadále dařit vychovávat dobré fotbalisty a především povede kluky a holky ke správné cestě, jak se dobře a slušně připravit pro zdravý a správný život. Ten nemusí být naplněný jen fotbalem, avšak vzpomínky na čas strávený ve společnosti kamarádů, hráčů a lidí spojených s MSK je budou provázet celým dalším životem.

Všem našim bývalým hráčům přejeme jen to nejlepší v jejich budoucí kariéře a všichni vědí, že v MSK je vždy rádi uvidíme i jako diváky a fanoušky našich týmů. Budeme motivovat naše mladé fotbalisty, aby i oni dosáhli úspěchu a zkusili si fotbal na vyšší úrovni, než kterou jim můžeme nabídnout u nás. Tím, že dobře reprezentují MSK v jiných klubech, šíří dobré jméno klubu i města Mnichova Hradiště.

Nábory probíhají nepřetržitě od ročníku 2010:

  • Ježek Tomáš –tel. 608 073 714
  • Smetana Martin – tel. 720 100 097