V úterý 18. září bude slavnostně otevřen a předán k užívání široké veřejnosti, členům sportovních spolků i školám sportovní areál nad parkem, nově nazvaný atletický stadion Josefa Hrona. Srdečně zveme všechny sportovce i ty, kdo se chtějí s rekonstrukcí stadionu seznámit.

Od 12:30 se na stadionu sejdou žáci mnichovohradišťských škol, ZŠ Sokolovská, ZŠ Studentská, ZŠ Švermova a Gymnázia, kteří poměří své síly v nesoutěžním klání štafet na 4 x 60 metrů. Mladí sportovci budou mít dále možnost vyzkoušet si různé atletické disciplíny pod vedením trenérů z AK Mladá Boleslav. Ve 14:30 začne část určená veřejnosti. Dojde během ní na poděkování dárcům a partnerům, slavnostní přípitek, přestřižení pásky i odhalení informační cedule o stadionu a Josefu Hronovi. Ukázky sportovního umu svých svěřenců představí TJ Sokol Mnichovo Hradiště a AK Mladá Boleslav. Rodiče s dětmi se mohou těšit především na další ukázkovou hodinu atletiky pod záštitou AK Mladá Boleslav. Všichni návštěvníci pak budou mít možnost vyzkoušet si větší část sportoviště, prozatím bez fotbalového hřiště.

Atletický stadion Josef Hrona bude svým názvem připomínat úspěšného atleta, běžce a dlouholetého zaměstnance mnichovohradišťského cukrovaru. Josef Hron (1905-1971) patřil ve 30. letech minulého století k našim nejlepším vytrvalcům, byl držitelem řady rekordů, organizátorem závodů i trenérem lehkoatletického dorostu.

I po slavnostním otevření bude areál přístupný zdarma. Provozní doba je stanovena v dubnu až říjnu od 7 do 22 hodin a v listopadu až březnu od 8 do 18 hodin. Otevírací doba se může na základě zkušeností upravit. Fotbalové hřiště bude k užívání až po řádném zakořenění nově založeného trávníku, předpokládáme od příštího roku. V říjnu bude areál hřiště doplněn o WC pro veřejnost, tak aby bylo užívání nezávislé na zázemí školy. O provoz hřiště se bude starat správce, který bude mít na starosti i rezervační systém. K udržování pořádku přispěje i nová kamera napojená na městskou policii a Policii ČR.

Rekonstrukce areálu byla realizována s finančním přispěním Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Středočeského kraje, Dobrovolného svazku obcí Drábské světničky a města Mnichovo Hradiště.